ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Erzurum 5’inci sıraya yükseldi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Humanis’ten Ankara’da dev Atatürk sergisi
Şimşek iddialara cevap verdi
Şimşek iddialara cevap verdi
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
Özhaseki: 'Duruşumuz asla değişmeyecek'
HABERLER>EKONOMİ
23 Şubat 2016 Salı - 05:29

Erzurum'un Ocak ayı performansı açıklandı

mahmut Akdağ-Erzurum’da bu yılın ilk ayında 270.8 milyon TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti.

Erzurum un Ocak ayı performansı açıklandı

Erzurum’da bu yılın ilk ayında 270.8 milyon TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti. Ocak ayında ekonomik iş ve hizmetler için 22.9 milyon, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 230 bin, sağlık hizmetleri için 29.4 milyon, din ve kültür hizmetleri için 14.3 milyon, eğitim hizmetleri için 105.2 milyon, sosyal yardım ve dayanışma için de 10.5 milyonluk harcama kaydedildi.

BÖLGELER VE ERZURUM’UN PAYI

Ocak ayı ölçütünde Erzurum’da 270.8 milyon, KUDAKA istatistik Bölgesinde 396.8 milyon, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 720.6 milyon, Doğu Anadolu Bölgesinde 2.02 milyar TL tutarında harcama yapıldı. Erzurum’un kamu harcaması payı KUDAKA istatistik Bölgesinde yüzde 68,26, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 37,5, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 13,4, Türkiye’de yüzde 0,63 oldu.

SAĞLIK VE ERZURUM’UN PAYI

Ocak ayında Erzurum’da 29.4 milyon, KUDAKA istatistik Bölgesinde 43.1 milyon, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde 74.7 milyon, Doğu Anadolu Bölgesinde 202.8 milyonluk sağlık harcaması yapıldı. İlin sağlık harcama payı, KUDAKA istatistik Bölgesinde yüzde 69,7, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 40, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 14,85, Türkiye’de yüzde 1,26 olarak açıklandı.

ERZURUM’UN EĞİTİM PAYI

Ocak bazlı olarak Erzurum’da 105.2 milyon, KUDAKA istatistik Bölgesinde 152.0 milyon, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde 275.4 milyon, Doğu Anadolu Bölgesinde 718.4 milyon TL tutarında eğitim harcaması yapıldığı aktarıldı. Erzurum’un payı KUDAKA istatistik Bölgesinde yüzde 69, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde yüzde 38,1, Doğu Anadolu Bölgesinde yüzde 14,62, Türkiye’de yüzde 1,34 olarak ölçüldü.

BÖLGE İLLERİ VE ERZURUM

Erzurum Doğu Anadolu Bölgesi ölçeğinde kamu harcamaları, eğitim ve sağlıkta kamu giderleri bakımından 2’inci sırada yer aldı. Dönemde Van’da 27.6, Erzurum’da 29.4, Malatya’da 33.5, Elazığ’da 23.9 milyonluk sağlık; Van’da 121.8, Erzurum’da 105.2, Malatya7da 98, Elazığ’da ise 74.9 milyon tutarında eğitim hizmet harcaması kaydedildi.

ERZURUM KAMUDA 19’UNCU

Erzurum 2016’nın ilk ayında kamu giderleri bakımından Türkiye illeri sıralamasında 19’uncu sırada yer aldı. Ülkede yılın ilk ayı bazında en yüksek tutarda kamu harcamasının kaydedildiği iller Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Bursa, Adana, Diyarbakır, Antalya, Kocaeli, Mersin, Kayseri, Samsun, Urfa, Gaziantep, Balıkesir, Hatay, Van, Eskişehir, Erzurum ve Manisa olarak belirlendi.

ERZURUM SAĞLIKTA 24’ÜNCÜ

2016 Ocak ayında Erzurum sağlık harcamaları bazında 24’üncü sırayı aldı. Sağlık harcamasının en yüksek olduğu iller,İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Bursa, Adana, Antalya, Mersin, Diyarbakır, Samsun, Manisa, Kocaeli, Kayseri, Balıkesir, Trabzon, Gaziantep, Urfa, K.Maraş, Hatay, Aydın, Malatya, Denizli, Eskişehir, Erzurum olarak sıralandı.

ERZURUM EĞİTİMDE 21’İNCİ

2015 yılında eğitim harcamalarının en yüksek olduğu 16 il içine giren Erzurumspor, bu yılın ilk ayını eğitim harcaması iller sıralamasında 21’inci olarak tamamladı. Eğitim harcamasının en yüksek tutarda olduğu iller, Ankara, İstanbul, İzmir, Konya, Bursa, Adana, Diyarbakır, Mersin, Antalya, Urfa, Gaziantep, Samsun, Kayseri, Kocaeli, Hatay, Van, Manisa, Eskişehir, Denizli, K.Maraş, Erzurum olarak açıklandı.

KUDAKA BÖLGESİ

KUDAKA istatistik Bölgesinde birinci ay kriterinde 396.8 milyon TL tutarında kamu harcaması gerçekleşti. Ocak ayında ekonomik iş ve hizmetler için 27,7 milyon, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 230 bin, sağlık hizmetleri için 43,1 milyon, din ve kültür hizmetleri için 20,5 milyon, eğitim hizmetleri için 152,0 milyon, sosyal yardım ve dayanışma için de 15,3 milyonluk harcama kaydedildi.

KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesinde ocakta 720,6 milyon TL tutarında kamu harcaması yapıldı. Yılın birinci ayında ekonomik iş ve hizmetler için 38,7 milyon, çevre için 20 bin, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 340 bin, sağlık hizmetleri için 74.7 milyon, din ve kültür hizmetleri için 32.0 milyon, eğitim hizmetleri için 275.4 milyon, sosyal yardım ve dayanışma için de 28.6 milyonluk harcama gerçekleştirildi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesinde ocak ayında 2.02 milyar TL tutarında kamu harcaması kaydedildi. Ocak bazında ekonomik iş ve hizmetler için 109,6 milyon, çevre için 82 bin, iskan ve toplum refahı hizmetleri için 380 bin, sağlık hizmetleri için 202.8 milyon, din ve kültür hizmetleri için 75.4 milyon, eğitim hizmetleri için 718.4 milyon, sosyal yardım ve dayanışma için de 76.3 milyonluk harcama yapıldı.

 
Erzurumspor 3 puana kilitlendi
 
Davutoğlu 2016 Turizm Eylem Planı‘nı paylaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UBAK Denetim sonuçları açıklandı
DİLEK BAYRAK-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme ...
Genç MÜSİAD’la Erzurum istişaresi
Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (Genç MÜSİAD) Genel Başkanı ...
Vergi Dairesi’nden çağdaş yaklaşım
Vergi Dairesi Başkanı Ergün Arslan, vergi gelirlerinin adil, etkin ve ...
 
Erzurum ekonomisinde dengeli süreç
M.AKDAĞ-Erzurum Ocak 2016 döneminde il gelirinin gideri karşılama oranı ...
SMMMO’dan AK Parti istihdam politikasına destek
AK Parti hükümeti tarafından istihdamın artırılması işsizliğin önlenmesi ...
Erzurum ticarette marka il
M.AKDAĞ-Erzurum’daki ekonomik gelişme ve il ticaret sektöründeki büyüme, ...
 
TKDK’dan ses getirecek destek
M.COŞKUN-Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye’de ...
Protestoda rekor gerileme
M.AKDAĞ-Erzurum’da bu yılın ocak ayında protesto edilen senet sayısı 2014 ...
Arapgirli Kamu İhale Kanunu’nu anlattı
Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara daha kaliteli hizmet verebilmek için ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva