ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>SİYASET
5 Temmuz 2010 Pazartesi - 00:50

“Erzurum turizmde cazibe merkezi olacak”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Erzurum'da tarihi ve kültürel yerleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi.

“Erzurum turizmde cazibe merkezi olacak”

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 'Başka siyasi partilerin tartışmalarına, kuru gürültülerine, işte siperde çöktüydü çökmediydi, gittiydi gitmediydi falan, hiç muhatap olmaya gerek yok' dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Erzurum'da tarihi ve kültürel yerleri gezerek vatandaşların sorunlarını dinledi. Erzurum'da bulanan Bakan Günay, Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese'de incelemelerde bulundu. Vali Hafız Paşa İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Talha Bayram'dan Çifte Minareli Medrese'nin tarihi hakkında bilgi alan Günay, öğrenciyi tebrik ederek, harçlık verdi.
ERZURUM’UN TARİH POTANSİYELİ
Daha sonra Mecidiye ve Aziziye tabyalarından incelemelerde bulunan Günay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'un tarihi potansiyel açısından çok önemli varlıklara sahip olduğunu ve beyliklere ev sahipliği yapmış, Osmanlı, Selçuklu'nun beylikler döneminin izlerini taşıdığını ifade etti
Erzurum'da tarihi Çifte Minareli Medrese, Aziziye ve Nene Hatun Tabyaları'nda incelemelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Turizmi, kültür potansiyelimizi ayağa kaldırıp Anadolu'nun içlerine çekmeye çalışıyoruz" dedi.
ERZURUM VE KIŞ SPORLARI
Kentin kış sporları açısından da çok önemli bir merkez olduğuna işaret eden Günay, 'Türkiye'de turizmi çeşitli alanlarda yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. 2011 Dünya Üniversitelararası Kış Oyunları da burada yapılacak. Erzurum'da bir çok büyük cami, medrese, tabyalar var. Bakanlık olarak bizim üzerinde durduğumuz birçok konu var' diye konuştu. Kış Oyunlarından ve yeni yatırımlardan sonra Erzurum'un yatırımcılar için cazip bir merkez olabileceğini belirten Günay, 'Erzurum'da tarihi varlıkları bir ölçüde ayağa kaldırabilirsek, sadece kış turizmi değil, aynı zaman da kültür turizmi sirkülasyonu oluşacaktır. Ayrıca burası yatırımcılar için de cazip hale gelebilir. Buraya yatırım yapmak için isteklenebilirler' dedi.
//ERZURUM İLGİ ODAĞI OLMALI
Turizmin yalnızca kıyı bölgelerinde değil iç kesimlerde de gelişmesi gerektiğini ifade eden Bakan Günay, "Turizmi, kültür potansiyelimizi ayağa kaldırıp Anadolu'nun içlerine çekmeye çalışıyoruz. Erzurum, tarihi mimari örnekleri, sivil mimari örnekleri açısından büyük zenginliği olan kentlerimizden biridir. Ayrıca Palandöken'de ve Konaklı'da kış turizmi için önemli çalışmalar var. Bu bölgenin, Erzurum'un kültür turizmi ve kış turizmi açısından önemli bir yer tutacağına inanıyorum. Bakın, Türkiye dünyanın önemli turizm ülkelerinden birisi oldu. Geçen sene Türkiye'ye 27 milyon yabancı turist geldi. Dünyada en çok yabancı turist ağırlayan ülkelerden biriyiz. Turistler sadece deniz kenarına gelmesin, turistler İstanbul'a, Ankara'ya, İzmir'e geldiği gibi Konya'ya, Erzurum'a, İspir yaylalarına, kış spor merkezlerine de gelsin" diye konuştu.
// 'TÜRKİYE'NİN İYİ ÖRNEKLERE İHTİYACI VAR'-
Mecidiye Tabyaları'nın ardından AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Günay, burada yaptığı konuşmada, parti olarak, eski siyaseti reddediklerini söyledi. Günay, kavgacı, bölünmeci, başkasını kötüleyen anlayışı reddedip, 'işimiz hizmet, gücümüz millet' dediklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Yaptıklarımızın çok güzel bir özeti, vatandaşa hizmet yapacaksın, karşılığı mutlaka gelecektir. Başka siyasi partilerin tartışmalarına, kuru gürültülerine, işte siperde çöktüydü çökmediydi, gittiydi gitmediydi falan, hiç muhatap olmaya gerek yok. AK Parti olarak biz bulunduğumuz mekanları daha iyi yapmaya çalışıyoruz. En iyi iş adamı, en iyi avukat, en iyi mimarı oluşturmalıyız. Türkiye'nin iyi örneklere ihtiyacı var. Geçmişte çok kötü örnekler yaşadık.'
//KÖTÜ ÖRNEKLER
'Şuna inanmanızı istiyorum. Son zamanlarda bu yapmaya çalıştığımız var ya bir arada yaşamının, aramızdaki o yapay kavgaları ortadan kaldırmanın arayışlarıdır' diyen Günay, şöyle devam etti:  'Türkiye ne yazık ki çok partili döneme geçerken 1946'da, aynı zamanda soğuk savaş dünyasının içine düştü. 40 yıl boyunca siyaset, birbirini kötüledi. Solcu, sağcı, faşist, ilerici, gerici diye. Türkiye'de halka hizmet edip, karşılığını alacaksınız. Yok böyle bir şey. Bu tür karamalarla kimsenin bir adım öne çıkması mümkün değildir. Şimdi bunlar bitti. 1990 yılında Sovyetler Birliği yıkıldı. 2000'li yılların başında Amerika, 40 yıl önce aynı otobüse binmediği bir toplum kesiminden başkan seçti. Dünya değişiyor. Türkiye'de biz de kendi içimizde barışacağız. Alevi, Sünni, Kürt, Türk bunlar yapay. Hepimiz insanız. Aynı yaradanın eseriyiz.'
 
 
 
 
 
 
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ibrahim 1 Ağustos 2010 Pazar 22:38

1000 yıllık tarihi bulunan erzurum un bu geçmişini ispatlayan o kadar çok tarihi eseri ve belgesi varki ama bunları açığa çıkarmak için devletten destek bekliyoruz tarihi eserlerin etrafını açmak için oldukça büyük bütçelere ihtiyaç var bu desteği bekliyoruz biz açalım derken büyükşehir sanki erzurum un küçük küçük dükkanlara ihtiyacı varmış gibi çifte minarelerin yanına yine küçük dükkan yaptı.bu konuda işi ehline verelim yeter.

Yorumu oyla      6      4  
nevzatozeken 5 Temmuz 2010 Pazartesi 17:16

kımse sıperdekının derdınde deıl fakat bu tıp soylemlerınızın teroru artırdıgı duşuncesınde sorun guney doguda kuzey ırak benzerı ozerk yonetım ve katılın dıyer barzanı gıbı olma hayalı bunumu konuşacagız sılahlar susun derken asker sılahmı bırakacak yanı terorıst galıpmı muzekereyemı başlıyacagız bu duşuncede olanlar vatan haının ta kendısıdır dagdakı kandırılmış eşkıyaya gerek yok onşlar bu duşuncedekı lerın yanında hızler

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’a AK Parti çıkarması
ERZURUM (İHA) - Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum'da Aziziye ...
Akdağ, istifa olayını değerlendirdi
AHMET AKBUĞA (İHA) - Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, AK Parti İstanbul ...
Akdağ’dan Danıştay’a ‘sigara tepkisi’
Sağlık Bakanı Akdağ, kahvehanelerdeki sigara yasağına 'kişisel özgürlükler ...
 
“Hükümetimizle karanlık olaylar bitti"
Devlet Bakanı Faruk Çelik, 2 Temmuz 1993 yılında Madımak Oteli'nde hayatını ...
“3 Temmuz milli birliğin temeli”
Palandöken Belediye Başkanı Bulutlar, “3 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin ...
Bakan Günay Erzurum’a geliyor
ERZURUM (GHA) – Erzurum’da Cuma ve Cumartesi gündemine, Sağlık Bakanı ...
 
AK Parti Kadın Kollarında görev değişimi
AYHAN TÜRKEZ (İHA) - AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir ve Başkan ...
Kadın Haklarına çağdaş yaklaşım
AHMET AKBUĞA/İHA - İl Genel Meclisi Kadın Hakları Komisyonu üyeleri, Kadın ...
CHP'den Teşvik yorumu
CHP Genel Saymanı Öztrak, son dönemde Türkiye'deki teşvik sistemine bakıldığı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva