ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Kutlu’dan Süper Lig mesajı
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Balcı Erzurumspor maçını değerlendirdi
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Erzurumspor Ümraniye’den puansız ayrıldı
Kop Geçidi beyaza büründü
Kop Geçidi beyaza büründü
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
HABERLER>EKONOMİ
30 Mart 2022 Çarşamba - 07:16

Erzurum teşvik verileri yayımlandı

ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın Şubat ayında 2 bölgesel, 1 genel toplam 3; yılın ilk iki ayında 3 bölgesel, 3 de genel kategoride olarak toplam 6; 2001 – 2022 sürecinde ise 146 bölgesel, 335 genel toplam 481 yatırımın teşvik belgesi aldı.

Erzurum teşvik verileri yayımlandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2022 Şubat dönemi iller bazlı teşvik belgesi dağılım sonuçlarını paylaştı. Erzurum’da bu yılın Şubat ayında 2 bölgesel, 1 genel toplam 3; yılın ilk iki ayında 3 bölgesel, 3 de genel kategoride olarak toplam 6; 2001 – 2022 sürecinde ise 146 bölgesel, 335 genel toplam 481 yatırımın teşvik belgesi aldı.

ŞUBAT AYI VERİLERİ

2022 Şubat döneminde ilde 2 bölgesel, 1 de genel kategoride yer alan 3 yatırım teşvik belgesi almaya hak kazandı. Bölgesel teşvikli yatırımlar için 11 milyon, genel bazlı yatırımlar için 13 milyon TL olmak üzere toplam 24 milyonluk yatırım harcaması yapıldı. Verilerde bölgesel yatırımlar kaydında 14 kişilik istihdam hacmi öngörüldüğü bildirildi.

OCAK – ŞUBAT DÖNEMİ

Bu yılın Ocak – Şubat dönemleri arasında İlde 3 genel, 3 de bölgesel olmak üzere 6 yatırım teşvik belgesi aldı. Bölgesel bazlı yatırımlar için 14 milyon, genel yatırımlar için 39 milyon, toplam 53 milyon TL tutarında yatırım harcaması kaydedildi. Bölgesel yatırımlarla 39, genel yatırımlarla da 10 kişi iş edindi.

ERZURUM 2001 – 2022 DÖNEMİ

Erzurum’da 2001 – 2022 yılları arasında 146’bı bölgesel, 335’ide genel ölçekli 481 yatırımın teşvik belgesi aldığı bildirildi. Bölgesel yatırımlar için 2 milyar 521 milyon, genel yatırımlar için 3 milyar 416 milyon, toplam 5.9 milyar tutarında harcama gerçekleştirildi. Bölgesel yatırımlarda 9 bin 384, genel yatırımlarda ise 4 bin 188 kişilik istihdam kapasitesi oluşturuldu.

TÜRKİYE, YENİ KÜRESEL EKONOMİNİN YILDIZI OLACAK!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye ekonomisinin Kovid-19 salgını sürecinde gücünü ve bağışıklığını güçlü bir şekilde kanıtladığını belirterek, “Türkiye, yeni küresel ekonomi düzeninin parlayan yıldızı olacak. Üretimle, istihdamla, ihracatla çok daha güçlü bir ülke haline gelecek.” dedi.

Bakan Varank, Osmaniye'nin Bahçe ilçesi İslam Mahallesi’nde 135 konutun TOKİ Anahtar Teslim Töreni’ne katıldı. Buradaki konuşmasında, Türkiye’de yatırımların devam ettiğini dile getiren Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eser ve hizmet siyasetine hız kesmeden devam ettiklerini vurguladı. Varank, ülkenin dört bir yanında, şehirlerin ekonomisini güçlendirecek, vatandaşların refahını artıracak yatırımlar yapmayı sürdürdüklerini aktardı. Çok sayıda ilde devasa projelerin ve yatırımların açılışlarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Varank, üretim ve istihdamın dinamosu olan fabrikaları, deri ve altın sektörlerinde Türkiye'nin en modern tesislerini ülkeye kazandırdıklarını söyledi.

81 İLDE 850 BİN SOSYAL KONUT

TOKİ’nin vatandaşlara daha kaliteli, güvenli ve sağlıklı yaşam ortamları sunan işler yaptığını ifade eden Varank, 2002’den itibaren 81 ilde toplamda 1 milyon 100 bin sosyal konut inşa ettiklerini anımsattı. Bakan Varank, bugün de Osmaniye'de 135 konutu sahipleriyle buluşturacaklarını belirterek, “2023 yılında biz yolumuza devam edeceğiz, bu sosyal konutların sayısını tüm Türkiye'de 1 milyon 200 bine çıkarmış olacağız çünkü bizim bir hayalimiz var. Bu ülke insanını hak ettiği muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak, büyük ve güçlü Türkiye’yi Allah’ın izniyle hep beraber inşa edeceğiz. Bunu, icraatlarımızı daha da arttırarak yerine getireceğiz.” diye konuştu.

BÜYÜK İVME YAKALADIK

Türkiye’nin ekonomik alandaki başarılarına değinen Varank, “Türkiye ekonomisi pandemi sürecinde gücünü ve bağışıklığını, risklerle mücadele etme yeteneğini aslında güçlü bir şekilde kanıtladı. Şimdi de etrafımızdaki savaş koşullarına rağmen yoluna kararlılıkla devam ediyor. Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat üzerine inşa ettiğimiz yeni ekonomi modelimizle birlikte bu başlıkların hepsinde büyük bir ivme yakaladık, büyük başarılar elde ediyoruz. Biz, küresel sermayenin en ürkek olduğu bir dönemde, 2021 yılında, ülkemize tam 14 milyar dolar doğrudan yatırım çektik. Bu geleneksel yatırımların yanında, teknoloji tabanlı, yüksek teknolojili işlerde adeta şu dönemde çağ atladık. 2021 yılında 294 teknoloji firmamız yurt dışından 1,6 milyar dolar yatırım almayı başardı.” dedi.

ÜRETİM, İSTİHDAM VE İHRACAT

Varank, ihracatta da önemli artışların yaşandığını belirterek, “Geçen yıl ihracatımız kendi rekorunu kırarak 225 milyar doları aştı. Bu yılın ilk aylarındaki performansımızda da ihracatın artarak devam ettiğini görebiliyoruz. Artık Türkiye, küresel tedarik zincirlerinde yaşanan kırılmalar sonrasında, alternatif bir global üretim merkezi olabileceğini tüm dünyaya gösterdi. Bu makro göstergeler ülkemizin potansiyelini göstermesi, Türkiye’yi çok daha güzel bir geleceğin beklediğini göstermesi açısından oldukça önemli.” şeklinde konuştu.

PARLAYAN YILDIZI OLACAK

“Buralardaki olumlu gelişmelerden memnunuz ama aynı zamanda enflasyondaki özellikle yurt dışı kaynaklı olumsuzlukların da farkındayız” diyen Varank, “Vatandaşlarımızın zaman zaman sıkıntı çektiklerinin farkındayız. Bunu dizginleyebilmek için de tüm kurumlarımızla koordineli bir şekilde yoğun çaba sarf ediyoruz. Yakın zamanda inşallah bu sorunun da üstesinden geleceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye, yeni küresel ekonomi düzeninin parlayan yıldızı olacak. Üretimle, istihdamla, ihracatla çok daha güçlü bir ülke haline gelecek.” ifadelerini kullandı.

ÜLKENİN YAPI TAŞI

Her şehri ülkenin yapı taşı olarak gördüklerine dikkati çeken Bakan Varank, 2004’ten itibaren düzenli olarak büyüyen Osmaniye'nin 2020’de 19 milyar liranın üzerinde bir milli gelir oluşturduğunu belirtti. Varank, Osmaniye'de yaptıkları yatırımlara ve organize sanayi çalışmalarına da değinerek, kenti çok daha güçlü şekilde kalkındırmaya devam edeceklerini kaydetti.

 

 

 

 

 

 
Erzurum vaka sayısında 69’uncu sırada
 
Açık cezaevlerindeki Covid-19 izin süresi uzatıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kavcıoğlu enflasyonun sebebini açıkladı
Kavcıoğlu, “Enflasyonda yakın dönemde gözlemlenen yükselişte, ekonomik ...
Besicilerin zorlu kuzu mesaisi sürüyor
Doğu Anadolu Bölgesinde mart ayında etkili olan kar yağışlarıyla birlikte ...
KUDAKA’dan kadın girişimcilerle istişare
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Türkiye Odalar ve Borsalar ...
 
TES-İŞ Genel Kurulu tamamlandı
TES-İŞ Erzurum Şube Başkanlığı12.Olağan Genel Kurulu'nda mevcut başkan ...
Erzurum’da 2 bin 595 taşıt devredildi
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - TÜİK Şubat 2022 dönemi motorlu kara taşıtları ...
Erzurum denge verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ...
 
Erzurum Faydalı Model’de ilk 10 il arasında
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’dan bu yılın Şubat ayında 27,  yılın ...
Erzurum 2 ayda 60 marka üretti
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - rzurum’dan Şubat ayında 21, bu yılın ilk iki ...
Erzurum ticaret sektörü büyüyşor
ERZURUM GAZETESİ - ÖZEL - Erzurum’da 11 bin 119 Gelir Vergisi, 8 bin 763 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva