ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
3 Mart 2013 Pazar - 13:09

Erzurum tanıtımında yeni yaklaşım

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Kiosk diğer adıyla bilgi terminalleri sayesinde olimpiyat kentini daha geniş kitlelere tanıtacağız” dedi.

Erzurum tanıtımında yeni yaklaşım

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Kiosk diğer adıyla bilgi terminalleri sayesinde olimpiyat kentini daha geniş kitlelere tanıtacağız” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yeni bir kültür projesini daha hayata geçirdi. Olimpiyat kentini turizmde daha geniş kitlelere tanıtmayı esas alan “Turizm Kapasitesini Artırmaya Destek Projesi” başladı. Başkan Ahmet Küçükler’in bizzat bütün etaplarında yer aldığı projenin temel amacı, şehri Avrupa pazarında anlatmak. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, projenin kurumun bünyesinde oluşturulan Avrupa Birliği Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü söyledi.
Başkan Küçükler, “Genç ve dinamik ekibimiz tarafından oluşturulan ‘Turizm Kapasitesini Artırmaya Destek Projesi’ ile turizme yönelik tanıtım ve bilgilendirme maksatlı bilgi sunucularını (kiosk) halkımızın hizmete sunuldu” dedi.
Küçükler, “25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları ile birlikte cazibesi gün geçtikçe artan güzide kentimiz sahip olduğu güzellikleri artık daha rantabl olarak kullanacaktır. Bu düşünceden hareketle teknolojiyi yakından takip eden Erzurum Büyükşehir Belediyesi, ekonomik gelişmeyi tetikleyen itici güçlerin başında yer alan turizmin bütün nimetlerinden yararlanmayı bir amaç edinmiştir” diye konuştu.
“TURİZM, TOPLUMSAL GELİŞMEYİ TETİKLER”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Avukat Ahmet Küçükler, kentte kurulacak olan bilgi terminalleriyle (kiosk) yerli ve yabancı turistlerin şehirle alakalı tüm bilgileri yakından görme imkanına sahip olacağını bildirdi.
Başkan Küçükler, “Turizm, toplumun sosyal ve kültürel gelişiminde önemli rol almaktadır. Erzurum, Erzincan ve Bayburt illeri için kalkınma sürecindeki turizm olgusu kritik bir öneme sahiptir. Turizm, toplumsal gelişmeyi tetikler. Turizmin bölgede bir kalkınma aracı olarak kullanılabilmesi, bölge için bir ziyaretçi ekonomisi oluşturulabilmesini gerektirmektedir. Bu bağlamda, Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanmış, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ile fonlandırılmış projeye Büyükşehir Belediyemiz de eş finansman sağlamıştır” şeklinde konuştu.
Küçükler, proje sayesinde Erzurum’un sahip olduğu kültür değerlerini daha geniş ve büyük uluslara anlatacağını belirtti.
ÜÇ DİLDE TANITIM
Başkan Ahmet Küçükler, bilgi terminalleri sayesinde Erzurum ile ilgili tanıtım filmlerinin Türkçe, İngilizce ve Rusça dilleriyle yayınlanacağını ifade etti. Küçükler, projeyle ilgili bilgi vererek, “Proje ile şehrimizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin bilgilendirilmelerine ve şehrin tanıtımına yönelik hazırlanmış olan, turizm tanıtım portalı ve web sitesi, kiosk cihazları aracılığıyla halkımız, yerli ve yabancı ziyaretçilerin hizmetine sunulacaktır. Üç dilde bilgilendirmenin yapıldığı tanıtım amaçlı görsellerin yanında bilgilendirme çalışmalarımız da yer alacak. Böylece kiosk üzerindeki 2. ekran aracılığıyla ‘Belediyecilik’ hizmetlerinin halkımızla paylaşımı gerçekleştirilecektir” dedi.
KİOSK (DOKUNMATİK BİLGİ TERMİNALİ) NEDİR?
Kiosk, kabin içine gizlenmiş bir bilgisayar, dokunmatik bir ekrandan oluşan tanıtım, bilgilendirme ve yönlendirme amaçlı kullanılan interaktif bir tanıtım ve hizmet terminalidir. Sistem tamamen dokunmatik olarak çalışmakta, ekranda beliren butonlara dokunularak istenilen bilgilere ulaşılmaktadır.
 

 
Pasinler’de deprem
 
105 köy yolunda hummalı çalışma
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
132 öğrenci kardan adam için yarıştı
Özel Aziziye Lisesi öğrencileri, en güzel kardan adamı yapmak için yarıştılar.
Aşkale GM’den müzik başarısı
Aşkale Gençlik Merkezi’nin genç solistleri Nevşehir’den şampiyonlukla döndü.
‘Gençlerden Ecdada Mektup’
Çanakkale’de 98 yıl önce vatan toprakları için canlarını feda eden şehit ...
 
Büyük, imam hatiplerle istişare etti
Tortum Müftülüğü ilçe genelinde hizmet sunan din görevlilerinin ve beraberinde ...
EDT’den ‘On İkinci Gece’
ÖZEL-Bu hafta Çıkmaz Sokak Çocukları oyunu ile seyircisiyle buluşmayı ...
Nalın sesleri mazide kaldı
Erzurum’da ceviz, dut ve meşe gibi suya ve aşınmaya dayanıklı ağaçlardan ...
 
‘Erzurum Cirit’in anavatanı’
Erzurum’un geleneksel spor dallarından ciritin anavatanı olduğuna da işaret ...
Dadaşlar Mamak’ta buluştu
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ...
Gökdere Kuran Kursuna kavuşuyor
Tortum Müftüsü Celal Büyük, Gökdere Köyünde düzenlenen vaaz irşat programından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva