ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
AİÇÜ’den Filistin’e destek yürüyüşü
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Maden işçileri gözyaşlarıyla uğurlandı
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
Akpunar: Hiçbir partiye geçmeyi düşünmüyorum
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘7 terörist etkisiz hale getirildi’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
‘Türkiye’de alanında bir ilk’
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
18 Şubat 2016 Perşembe - 07:35

Erzurum, sporda cazibe merkezi

Türkiye’nin spor tesisi zengini Erzurum GHSİM, 100’e yakın spor tesisi ile Erzurum ve bölgenin spordaki adeta çekim gücünü üstlenmiş durumda.

Erzurum, sporda cazibe merkezi

Türkiye’nin spor tesisi zengini Erzurum GHSİM, 100’e yakın spor tesisi ile Erzurum ve bölgenin spordaki adeta çekim gücünü üstlenmiş durumda.

Türkiye’nin spor tesisi şampiyonu Erzurum tesise, doymazken, GHSİM’nin 100’e yakın spor tesisi bile Erzurum ve Bölgeye adeta dar geliyor. Özellikle kış ve buz sporlarında bölgenin çekim merkezi olan Erzurum, altı ilçeye yapılacak olan yeni sentetik sahalar ile de yeni spor tesislerine kavuşacak.

KAZIM KARABEKİR STADI BÖLGENİN 1 NUMARASI

Yakutiye ilçesinde bulunan, 2011 Üniversiade için yapılan ve oyunların açılış-kapanış törenlerine ev sahipliği yapan Kazım Karabekir Stadı, alttan ısıtmalı zemini ve radyan sistemi ile ısınan tribünleri nedeniyle Doğu Anadolu Bölge’sinde ilk olma özelliğini elinde bulunduruyor. FIFA kriterlerine uygun stadyum, Erzurum’un en büyük tesisi olarak dikkat çekiyor. Bünyesinde okçuluk, atıcılık, atletizm gibi spor branşlarının salonlarını barındıran Kazım Karabekir Stadı’nda çok amaçlı salonlarda bulunuyor. 23 bin 700 seyirci koltuk kapasitesine sahip stadyum da, localar ve VIP tribünü de yer alıyor.

BUZ ARENA TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

2011 Üniversiade kapsamında yapılan 300 Binlik Buz Hokeyi Arena, Türkiye’nin en büyük buz hokeyi salonu konumunda. Erzurum’da kulüplerin çalıştığı ve projelere ev sahipliği yapan Buz Arena Milli Takımların kamplarına ve maçlarına da ev sahipliği yapmakta. 3 Binlik Buz Arena’nın kampüsü içerisinde 500 seyirci kapasiteli buz hokeyi salonu da yer almaktadır. 3 Binlik Buz Arena Salonu bünyesinde Sauna, Kondisyon salonu, Toplantı Salonu, Basın Ofisi, Isınma, VIP Salonları ve 6 adet soyunma odaları bulunuyor.

TÜRKİYE’NİN TEK CURLİNG ARENASI ERZURUM’DA

Curling Arena Salonu Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini koruyor. Yakutiye ilçesinde bulunan ve 2010 yılında hizmete açılan tesis 1000 kişi kapasiteli. Salon bünyesinde Antrenman solunu, VIP Salonları, Basın Dinlenme odası, soyunma odaları ve 5 kulvarlı oyun alanı olup Avrupa da 2 sırada yer almaktadır.

2 BİNLİK BUZ PATENİ SARAYI

Erzurum’un Palandöken ilçesi de tesis zengini, GHSİM’nin Palandöken Spor Salonu’nun yanı sıra özellikle kış ve buz sporları tesislerinin çoğu bu ilçe sınırlarında bulunuyor. Kayakla Atlama Kuleleri Spor Kampüsü ve Otel: 2009 yılında hizmete açılmıştır. Türkiye’nin ilk Olimpik ve tek Kayakla Atlama Merkezi ve Kış Mevsiminde kar üzerinde yaz mevsiminde ise çim üzerinde yapılabilmektedir. 5 adet Atlama Kulesi bulunmaktadır. K125,K95, Antrenman Kuleleri K65,K40 ve K20 yüksekliğinde kule vardır. Tesiste 2adet Hakem Kulesi, Otel kapasitesi 76 yataklı olup 25 adet Sporcu evi mevcuttur. 2000 Kapasiteli Buz Paten Salonu: 2007 yılında hizmete açılmıştır. 2000 Kişi Kapasiteli Salon bünyesinde Sauna, Kondisyon salonu, Toplantı Salonu, Basın Ofisi, Isınma, VIP Salonları ve 6 adet soyunma odaları bulunmaktadır. 2000’liğin arkasında 60x30 metre ölçümlerinde Buz Paten salonu çok amaçlı olarak hizmet vermektedir. 500 Kapasiteli Short Track Salonu: 2007 yılında hizmete açılmıştır.60x30 metre ölçümlerinde ve 500 kişi kapasiteli Salon içerisinde Ofis, Bürolar, İlk Yardım Odası, Antrenman Salonu Kondisyon Salonu ve 4 adet Soyunma odası bulunmaktadır.

13 FUTBOL SAHASI

Erzurum GHSİM’nin Kazım Karabekir Stadı’nın yanı sıra Orhan Tavlı Stadı ve iki adet yüksek irtifa doğal çim sahası olmak üzere toplam dört tane çim zeminli futbol sahası bulunuyor. Ayrıca 3 Temmuz Stadı’nda iki adet olmak üzere iki sentetik çim sahası ve Oltu, Pasinler, Aşkale, İspir, Uzundere ile Çat ilçelerinde Sentetik Futbol Sahaları bulunuyor. İlçelerdeki Sentetik Futbol Sahalarının tümü UEFA ve FIFA Kriterlerine sahip gece aydınlatmalı sentetik futbol sahası olma özelliğini elinde bulunduruyor. Yapılacak olan yedi adet sentetik saha ile birlikte Erzurum GHSİM’nin futbol sahası sayısı 20’ye ulaşacak. Ayrıca Yüksek İrtifa Kamp Sahalarının yanına dört adet daha doğal çim saha yapılacak.

15 İLÇEDE SPOR SALONU

Erzurum GHSİM’nin bir adet Tartan atlezim pisti bulunuyor. Ayrıca Kazım Karabekir Spor Salonu’nun yanı sıra, Yakutiye, Palandöken, Aziziye, Oltu, Aşkale, Çat, Hınıs, Horasan, İspir, Karayazı, Narman, Pasinler, Uzundere ve Tortum ilçeleri olmak üzere toplam onbeş ilçede spor salonu bulunuyor. Kazım Karabekir Stadı Kampüsünde bir adet yarı olimpik ölçülere sahip yüzme havuzu bulunan Erzurum GHSİM, yaz mevsiminde de Palandöken ilçesindeki tam olimpik ölçülere sahip yüzme havuzunu hizmete açacak.

 
Şehit Kulaksız’a vefa
 
Yakutiye AK Gençlik, terörü lanetledi…
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkiye, 2023 hedeflerine yürüyor’
Lokmacı, son günlerde, ülkemizin Güneydoğusunda yaşanan olaylar ve bu ...
İlk cemre 20 Şubat'ta düşecek
Doç. Dr. Pervin Ergun, cemrenin 20 Şubat'ta havaya düşeceğini belirterek, ...
Karasu’da kuş sayımı
Iğdır’da, 2-23 Şubat tarihleri arasında yapılan ‘Kış Ortası Su Kuşu Sayımları’ ...
 
Erzurum’un medyan yaşı 26.6 çıktı
Türkiye’nin medyan yaş (ortanca yaş) verilerine göre, Erzurum’un medyan yaşı 26.6 çıktı.
ETSO’dan, “Mesleki Yeterlilik” açıklaması
Yücelik, 2015 yılı Nisan ayında, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek ...
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi tamamlandı
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) ile KOSGEB tarafından ...
 
İş kuran engelliye hibe desteği
Türkiye Çalışma ve İş Kurumu, Engelli vatandaşların kendi işlerini kurması ...
ŞEHİRDER’de Başkanlık Gündemi
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nde Şehir Akademisi’nin bu hafta ...
Kış Sempozyumunda şehircilik gündemi
Keskin, Atatürk Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva