ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>GUNCEL
18 Haziran 2013 Salı - 17:46

Erzurum örnek alsın..!

Erzurum Havalimanı Türkiye’nin 4’üncü Büyük Havalimanı unvanına sahip. Ancak bu devasa ulaşım odağının henüz adı yok. Havalimanı Erzurum adıyla anılıyor. Kars ise bu konuda yine Erzurum’u geçti, ilde bulunan havaalanının adı milli kahraman Kazım Karabekir ismiyle onurlanacak.

Erzurum örnek alsın..!

IŞIK ÇAPANOĞLU
KARS (İHA) - Kars’ta yayım yapan yerel Ölçek Gazetesi’nin uluslararası olarak yenilenen Kars Havalimanına Kazım Karabekir Paşa’nın adının verilmesi için başlattığı kampanyaya, Kars Belediye Başkanı Nevzat Boskuş’un ardından, Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’dan da tam destek geldi.
MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Ölçek Gazetesi’nin bu anlamlı kampanyasını yerinde bulduğunu belirterek konu ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kanun teklifi verdiğini açıkladı. Ölçek Gazetesi Sahibi Salih Şahin ile de konuyla ilgili olarak görüşen Milletvekili Oğan, Ölçek Gazetesi’ne başlattığı kampanya için teşekkür etti. Oğan, Kazım Karabekir Paşa’nın Doğu Anadolu Bölgesi, Kars, Erzurum, Ardahan ve Iğdır için olmazsa olmaz bir isim olduğuna da dikkat çekti.
Oğan, Mustafa Kemal Paşa’nın silah arkadaşı olan Kazım Karabekir Paşa gibi bir büyük askerin olmaması durumunda belki de bugün serhat şehirlerimiz Kars, Iğdır ve Ardahan’ın Türkiye sınırları dışında kalacağını da kaydetti.
Türkiye’de son yıllarda isim tartışmalarının yaşandığında da vurgu yapan Oğan, Salih Şahin ile görüşmesi sırasında yaptığı açıklamada: “Kars Havalimanına Kazım Karabekir Paşa’nın adının verilmesi çok yerinde bir karar olacaktır. Türkiye’de bugün birçok isim tartışmaları yapılıyor. Ama en tartışılmayacak isim Kazım Karabekir Paşa’nın adıdır. Biz de bu sebeple Meclise bu yünde bir soru önergesi verdik ve “Neden Kazım Karabekir Paşa’nın ismini yenilenen uluslararası Kars Havalimanına vermiyorsunuz?” Diye Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a sorduk. Sayın Yıldırım’dan alacağımız cevaba göre de kanun teklifi hazırlayacağız ve Meclis’e sunacağız” dedi.
KARS MİLLETVEKİLLERİNE DE ÇAĞRIDA BULUNDU
Kars milletvekillerine de bu yönde çağrıda bulunan Oğan, “Ben Iğdır Milletvekiliyim ama maalesef partimiz bu seçimlerde Kars’tan milletvekili çıkaramadı ama ben Kars’ın da milletvekiliyim. Ben buradan açık çağrıda bulunuyorum ve diyorum ki biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak “Kars Havaalanı, Kazım Karabekir Havaalanı olsun” diye kanun teklifi verdik. Kars’ın Milletvekillerine de çağrıda bulunuyoruz ve soruyoruz? Sizlerde Kars milletvekilleri olarak ‘Kars Havalimanına Kazım Paşa’nın adı verilsin mi, verilmesin mi?’ Bu konudaki düşüncelerinizi Kars halkına açıklamak zorundasınız. Eğer bu konuya olumlu bakıyorsanız, o zaman gelin hep birlikte güzel bir çalışma yapalım. Daha sonrada iktidar ve muhalefet milletvekilleri olarak bir önerge hazırlayalım ve Meclise kanun teklifin verelim. İktidar muhalefet çekişmesi de olmasın ve güzelde bir örnek olsun. Kars’a yakışır bir şekilde iktidarı ile muhalefeti ile yenilenmiş havaalanına ‘Kazım Karabekir Uluslararası Havaalanı’ ismini verelim. Kazım Karabekir ismini burada dostta görsün, düşmanda görsün. Bir zamanlar Kars ile birlikte Erzurum, Ardahan ve Iğdır’ı işgal etmek isteyenler, şimdi buralara geliyor. Onlarda Kazım Karabekir’i tekrar hatırlasın ve tekrar düşünsün ki bir daha akıllarından öyle kötü niyetler geçirmesinler” diye konuştu.
KAZIM KARABEKİR PAŞA, KARS İÇİN BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR
Ölçek Gazetesi sahibi Salih Şahin de Milletvekili Oğan’a duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Kazım Karabekir Paşa’nın Kars için büyük önem taşıdığına da dikkat çeken Şahin: “Kazım Karabekir Paşa olmasaydı, Kars’ın şuan bir adı bile olmazdı. Şuan Kars’ın adından da bahsedemezdik. Biliyorsunuz, Kars’ta uluslararası havaalanı yapımı devam ediyor. Biz de istiyoruz ki Kars Havaalanına Kazım Karabekir Paşa’nın isminin verilerek bir kez daha tarihe geçmesidir. Böylece Yurtiçinden ve Yurtdışından gelen kişiler, havaalanına geldiği zaman Kazım Karabekir’in adıyla karşılaştıklarında, Kars’ın geçmişini de hatırlayacaklar ve Kazım Paşa gibi kişilere de minnet duygularını dile getirecekler. Bu insanların adını ve hizmet edenleri bizim yaşatmamız gerekiyor ki yöremize yeni hizmetler de gelsin. Böylece hem şehrimize hem de geçmişimize sahip çıkmış oluruz. Bu konuda sizin duyarlılığız için Gazetemiz, çalışanlarımız ve Karslılar adına çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 
Yağmura yalnızca onlar sevindi
 
Erzurumlu girişimciden örnek çözüm
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Horasan Yarboğaz’da sel
Erzurum’un Horasan ilçesinde sel ve su baskınları nedeniyle 15 adet büyükbaş hayvan telef oldu.
Eski kiracısı ev sahibini bıçakladı
Erzurum’da eski kiracı ev sahibini bıçaklayarak ağır yaralanmasına neden oldu.
Atama kararları yayınlandı
Erzurum Vali Yardımcıları Mehmet Gök, Özgür Aslan ile Pasinler Kaymakamı ...
 
DSİ’den ‘Su Zirvesi’
Devlet Su İşleri (DSİ) 8. Bölge Müdürlüğü tarafından havza koruma eylem planı toplantısı yapıldı.
Horasan'da hafif şiddetli deprem
Horasan ilçesinde 2,0 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
‘Gezi Parkı’ sınav sorusu oldu
Atatürk Üniversite İletişim Fakültesi öğrencilerine Taksim’de yaşanan ...
 
Vali öğrencilerin gönlünü kazandı
Üniversiteli öğrenciler okulun son gününde vali sürprizi ile karşılaştı. ...
STK’lar ‘Hayırlı Olsun’ dedi
TÜMSİAD Erzurum Şubesi ile Erzurum Vefa Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ...
Altıparmak Palandöken’i denetledi
Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak Palandöken Kayak Merkezinde incelemelerde bulundu.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva