ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji
Karataş’tan Gaziler Günü mesajı
Karataş’tan Gaziler Günü mesajı
Otomobilin çarptığı ayı telef oldu
Otomobilin çarptığı ayı telef oldu
Sedanur’u arama çalışmaları sürüyor
Sedanur’u arama çalışmaları sürüyor
ETB’den Ekonomide Ukrayna yaklaşımı
ETB’den Ekonomide Ukrayna yaklaşımı
“Ahilik felsefesinin ortak paydası insandır”
“Ahilik felsefesinin ortak paydası insandır”
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
9 Mart 2018 Cuma - 16:19

Erzurum mutfağı finalde

Erzurum’da lise öğrencisi Zeynep Tunç, kentin lor dolması, su böreği, ayran aşı, dut çullaması, cağ kebabı yemekleri ve kadayıf dolması tatlısı ile TUBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazandı.

Erzurum mutfağı finalde

Erzurum’da lise öğrencisi Zeynep Tunç, kentin lor dolması, su böreği, ayran aşı, dut çullaması, cağ kebabı yemekleri ve kadayıf dolması tatlısı ile TUBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazandı. Tunç, "Annelerimizin yemekleri TÜBİTAK yolunda. Şehrimize yolu düşenlerin bu yemekleri tatmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

Özel Bilge Koleji 11-E sınıfı öğrencisi Zeynep Tunç, 49'ncu TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışması'nda Erzurum'u, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Zeynep Baysal ve Melis Atalay danışmanlığında 'Erzurum'un Yemek Kültürü' adlı projeyle temsil edecek. Türk mutfağının, çeşit zenginliği ve damak tadına uygunluk yönünden olduğu kadar birçok yiyecek türü ile sağlıklı, dengeli beslenmeye ve vejeteryan mutfağına kaynaklık edebilecek örnekleri barındırdığını söyleyen Zeynep, "Erzurum'da günlük yaşamın yanı sıra geleneksel yemek kültüründe de iklim koşulları etkisini gösteriyor. Yaşama alışkanlıklarının ve sosyo- ekonomik durumun izlerini yüzlerce yıl gerilere götüren zengin bir mutfak kültürüne sahip olan Erzurum'un yemeklerinin ünü ülke sınırlarını aşmış durumda. Şehrimize yolu düşenlerin bu yemekleri tatmalarını tavsiye ediyorum. Bunları yemeyen 'Erzurum'a gittim' dememeli" diye konuştu.

Özel Bilge Koleji Kurucu Müdürü Abdullah Samancı da "TÜBİTAK, lise öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla çalışma yürütüyor. 12 Mart'ta yapılacak olan yarışmaya bizler de Erzurum'un yöresel yemekleri ile katıldık. İlk aşamayı geçerek bölge finallerine kaldık" dedi.

 
Erzurum’da Kültür Konseyi adımı
 
Erzurum Havalimanı 122 bin 438 yolcuyu ağırladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fatma Çavuş rahmetle anıldı
Samsun’un Bafra ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında “Fatma ...
Erzurum'un sabıkası yok
Kadın cinayetleri açısında Türkiye haritasının dikkat çekici olduğunun ...
Şimşek ‘Nüfus Hareketliliği’ni anlattı
Ardahan Üniversitesi Tarih Topluluğu tarafından ‘Ardahan’da Nüfus Hareketleri’ ...
 
TDED’ten “Kadın” ve “Şiddet” kavramı uyarısı
TDED Erzurum Şubesi Kadın Komisyonu bir basın açıklaması yaparak “kadın” ...
"Biz Afrin’e gitmedik Afrin bize geldi"
Yarar, “Fırat Kalkanından Zeytin Dalına” başlığı altında Türkiye’nin bölgedeki ...
Eğilmez kirli pazarlığı açıkladı
Eğilmez Batı ile terör örgütü arasında batılı DEAŞ üyelerinin bölgeden ...
 
Erzurum boşanma istatistikleri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ_Erzurum’da boşanma sayısı 2013 yılına göre yüzde 10.6, 2016 ...
‘Kırım Kırım Kırılan Kırım’
Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi, Dünya Kırım Tatar Derneği, Necmettin ...
Dr. Yılmaz, İlgi çekici tıp sözlüğünü yorumladı
Bazı tıbbi tabirlerin Osmanlıca karşılığı ilginç diyaloglara neden oluyor
 
ERZURUM
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Helvacının Helvası
İsmail Aydemir
İsmail Aydemir
Nefret diye bir kavram kalır mıydı?
Vahdet Nafiz Aksu
Vahdet Nafiz Aksu
Bunu Gerçekten Yapabiliriz
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Erzurumspor Nereye Gidiyor?
M.Tevhit Gülseven
M.Tevhit Gülseven
Bayramda Şahit Oldum ki!
Yavuz Öztürkler
Yavuz Öztürkler
Depremler Ülkesi Japonya ve Mucizesi-1
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezine

Hiç Gitmedim
1 Kerre gittim
1'den fazla gittim
Her hafta sonu gidiyorum

Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva