ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
6 Mart 2018 Salı - 14:12

Eğilmez kirli pazarlığı açıkladı

Eğilmez Batı ile terör örgütü arasında batılı DEAŞ üyelerinin bölgeden çıkmaması için ahlaksız pazarlıklar ve anlaşmalar yapıldığını açıkladı

Eğilmez kirli pazarlığı açıkladı

Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, Batı ile PKK arasındaki kirli pazarlığa dikkat çekerek, “Batılı istihbarat kaynaklarına hazırladıkları raporlara göre 100 den fazla ülkeden yaklaşık 40 bin kişi, DEAŞ terör örgütüne katılmak için Orta Doğu’ya geldi. Bunların yaklaşık 30 bini çatışmalarda öldü. Geriye kalanlar ise şimdi Batılı devletler ve PYD/PKK terör örgütü arasında uyuşturucu ve silahın yanısıra önemli bir pazarlık unsuru olarak birinci sırada yer alıyor” dedi.

Batı ile terör örgütü arasında batılı DEAŞ üyelerinin bölgeden çıkmaması için ahlaksız pazarlıklar ve anlaşmalar yapıldığını ifade eden Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Savaş Eğilmez, “Orta Doğu’da hızla tükenen DEAŞ terör örgütünün binlerce batılı militanı akın akın Avrupa’ya şimdilik az da olsa Amerika’ya yani evlerine geri dönmeye başladı. Başka bir değişle Batının, Müslüman coğrafyalarını kaosa sürüklemesi için besleyip büyütüp gönderdiği teröristler şimdi Avrupa kıtasına ve Amerika’ya geri dönüyor” diye konuştu.

2 binden fazla DEAŞ’lının Avrupa’ya geri döndüğünü kaydeden Eğilmez, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz ayda devlet kurumları ve sivil toplum örgütlerinin yayınladığı verilere göre 2 binden fazla DEAŞ terör örgütünün Avrupalı militanları başta İngiltere, Fransa ve Almanya olmak üzere kıtanın muhtelif ülkelerindeki evlerine geri döndü. Bununla beraber en az 10 teröristin de bir şekilde Amerika Birleşik Devletleri’ne girmeyi başardığı biliniyor ki bu rakam sadece Washington hükümetinin tespiti. Buna bilinmeyenlerde eklendiğinde yukarıda belirttiğimiz rakam fazlasıyla artacaktır.

Her geçen gün Suriye’de ve Irak’ta daha çok mevzi kaybeden DEAŞ’ın Batılı teröristleri, eve dönmek için çok daha kalabalık, çok daha hevesli ve kararlı davranacaktır.

Bugünlerde batılı yetkililerin üzerinde kara kara düşündükleri en önemli konu eve dönen teröristlerini nasıl kontrol edecekleri. Üstelik Avrupa ve ABD’deki son terör saldırıları, herhangi bir terör eylemi için silaha ve bombaya gerek olmadığı, sıradan bir arabayla ya da kesici bir aletle de ölümcül terör saldırıları organize edilebileciğini ve mevcut toplumun sosyal hayatının derinden sarsılabileceğini göstermiş oldu. Çünkü batı dünyası da çok iyi biliyor ki, batılı ülkelerin geri dönen ve dönecek teröristlerinin önemli bir kısmı, yaptıklarından pişman olmayan, döndükleri evlerinde bir süre yanlız kurt olarak yaşayıp, sonra eylem durumuna geçmeyi planlayarak gelenler.”

Avrupa’nın her DEAŞ’lı için PYD/PKK’ya para ödeyip silah verdiğini belirten Savaş Eğilmez, “Şimdi batı PYD/PKK terör örgütüne, bu batılı DEAŞ’lı teröristlerin bölgeden ayrılmaması karşılığında silah, para ve meşrutiyet vaad ediyor. DEAŞ’lıların bir kısmı hapisten kurtulma karşılığında PYD çatısı altında Türkiye’ye karşı eylem yapmaya teşvik ediliyor. Bir kısmı sözde mahkemelerde yargılanıp, ömür boyu hapis cezasına çarptırılıp kilit altına alınıyor. Ve bu yapılan yargılama batılı ülkeler tarafından meşru kabul ediliyor. Hiç ıslah edilemeyenler ise infaz ediliyor.

Bu adi pazarlık içerisinde, ABD, Fransa, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere batılı ülkeler, PYD/PKK’ya silahaltına alınanların, hapse tıkılanların ve infaz edilenlerin her biri için ayrı ayrı para ödüyor, silah yardımı yapıyor ve kendi ülkelerinde PYD/PKK’ya alan açıyor.

PYD/PKK ile DEAŞ’ı Türkiye’ye karşı birleştirdiler. Orta Doğu’da kendi çıkarları için DEAŞ’ı besleyip büyüten Batı Dünyası, binlerce kişiyi öldürtüp, milyonları işlerinden, aşlarından ve evlerinden edip mülteci durumuna soktu. Fakat büyüyüp güçlenmesine zemin hazırladığı terörün, kendi vatandaşları eliyle, kendi ülkelerine geri döneceğini hesaplayamadı. Şimdi bunun önüne geçmek için her türlü ahlaksızlığı deniyor.

Küresel güçler bir taşla iki kuş vurmaya çalışıyor. Hem terörü kendi topraklarından uzak tutmaya çalışıyor hem de bölgedeki en büyük rakipleri Türkiye’yi zora sokmaya çalışıyorlar.” şeklinde konuştu.

 
‘Gençlik geçmişiyle Buluştu’
 
Erzurum’dan KIRDES’te yüzde 89’luk başarı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum boşanma istatistikleri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ_Erzurum’da boşanma sayısı 2013 yılına göre yüzde 10.6, 2016 ...
‘Kırım Kırım Kırılan Kırım’
Konya'nın Seydişehir İlçe Belediyesi, Dünya Kırım Tatar Derneği, Necmettin ...
Dr. Yılmaz, İlgi çekici tıp sözlüğünü yorumladı
Bazı tıbbi tabirlerin Osmanlıca karşılığı ilginç diyaloglara neden oluyor
 
Erzurum 2’inci sıraya çıktı
Mahmut AKDAĞ- Erzurum evlenme sayısı bakımından bölge illeri sıralamasında ...
Erzurum 3 patentle 12'inci sırada
2018’in ilk ayında yapılan patent başvuru sayıları açıklandı. Verilere ...
Karabük’te bin 534 dadaş var
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ...
 
15 temsilci göreve başladı
Kaptepe Ekonomi Zirvesi’nde konuşan EGD Başkanı Toprak, Adana’dan Samsun’a, ...
Çorlu’da 4 bin 261 dadaş yaşıyor
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) ...
Kılıç’tan “Şeker Fabrikası” için birliktelik çağrısı
Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç, Erzurum Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva