ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu’da ‘Mart’ gündemi
Doğu Anadolu’da ‘Mart’ gündemi
Ardahan karayolunda yoğun kar mesaisi
Ardahan karayolunda yoğun kar mesaisi
Yıldırım Cundişapur’da Türkiye’yi temsil etti
Yıldırım Cundişapur’da Türkiye’yi temsil etti
Özakalın Erzurum ekonomisini değerlendirdi
Özakalın Erzurum ekonomisini değerlendirdi
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
HABERLER>ASAYİŞ
22 Mayıs 2019 Çarşamba - 00:12

Erzurum ilk sırada yer almak zorunda mı?

MAHMUT AKDAĞ - ÖZEL - Erzurum bu yılın ilk dört ayı bazında trafik verileri bakımından bölgenin en olumsuz durumdaki ili oldu. İl bölge illeri içinde trafik kazası, trafik kazalarında meydana gelen ölüm ve yaralanma sayısında ilk sırayı aldı.

Erzurum ilk sırada yer almak zorunda mı?

TÜİK 2019 Nisan dönemi Erzurum Trafik istatistiklerini paylaştı. Erzurum’da Nisan ayında 4, 2019’un ocak- nisan ayları arasında ise 7 kişi trafik kazalarında yaşamını yitirdi.  Erzurum’da ocak-nisan ayları kapsamında meydana gelen trafik kazası sayısı Doğu Anadolu Bölgesi toplamında yüzde 15,40, ülke toplamında ise yüzde 0.74’lük oran gösterdi.

ERZURUM OCAK-NİSAN VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Erzurum’da Nisan ayında 91 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 137 de maddi hasarlı kaza meydana geldi. Bu kazalarda 4 kişi yaşamını yitirdi, 179 kişi ise yaralandı. İlde Ocak-Nisan  ayları kapsamında ise 350 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 681 maddi hasarlı kaza oluştu. Bu kazalarda 7 kişi yaşamını kaybetti, 684 kişi ise yaralandı.

BÖLGE VERİLERİ

TÜİK verilerine göre Doğu Anadolu Bölgesinde ocak-nisan ayları kapsamında 2 bin 272 ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası, 3 bin 398 de maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi. Doğu Anadolu Bölgesinde 2 bin 272 trafik kazasında 27 kişi yaşamına veda etti, 4 bin 439 kişi ise yaralandı. Bölgede kaydedilen trafik kazası sayısı ülke toplamında yüzde 4,85’lik oran gösterdi.

ERZURUM’UN ORANSAL VERİLERİ

Erzurum’da kaydedilen ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası sayısı bölge toplamında yüzde 15,40’lık oran gösterirken, maddi hasarlı trafik kazası oranı yüzde 20,04,  ölüm sayısı yüzde 25,9, yaralı sayısı ise yüzde 15,40’lık oran verdi. Erzurum’da trafik kazasında kaybedilen kişi sayısı ülke toplamında yüzde 1,1’lik oran gösterdi.

BÖLGE İLLERİ KAZA DAĞILIMI

Trafik istatistik Bülteni Ocak - Nisan 2019 sonuçları itibariyle Erzurum’da 350, Ağrı’da 151, Bingöl’de 100, Bitlis’te 143, Elazığ’da 304, Erzincan’da 160, Hakkari’de 51, Kars’ta 100, Malatya’da 368, Muş’ta 102, Tunceli’de 29, Van’da 302, Ardahan’da 40, Iğdır’da ise 72 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan trafik kazası tespit edildi.

BÖLGE İLLERİ YARALI SAYISI

Bu yılın Ocak - Nisan ayları arasında meydana gelen trafik kazalarında Doğu Anadolu Bölgesi illeri  Bingöl, Elazığ, Hakkari, Muş, Ardahan ve Iğdır’da 1, Bitlis ve Van illerinde 2, Ağrı ve Kars’ta 3, Malatya’da 4, Erzurum’da 7 kişi yaşamını yitirdi.

Dönemde Ağrı’da 303, Bingöl’de 200, Bitlis’te 438, Elazığ’da 504, Erzincan’da 271, Erzurum’da 684, Hakkari’de 123, Kars’ta 253, Malatya’da 639, Muş’ta 202, Tunceli’de 5, Van’da 621, Ardahan’da 75 ve Iğdır’da 121 kişi trafik kazalarında yaralandı.

TRAFİK BÜLTENİ

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, yılın ilk 4 ayında meydana gelen 125 bin 771 trafik kazasında 596 kişinin hayatını kaybettiğini, 74 bin 808 kişinin ise yaralandığını duyurdu. Bursa'da 4 ayda yaşanan kazalarda ise 19 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 787 kişi yaralandı.

Artan denetimlere rağmen kural tanımaz sürücüler, trafik terörüne davetiye çıkarıyor. Yılın Ocak-Nisan döneminde yine binlerce ocağa ateş düştü. Emniyet Genel Müdürlüğü, 2019 yılının Nisan ayına ilişkin verileri kamuoyu ile paylaştı. Sadece bir ayda yine onlarca haneye ateş düştü. Nisan ayında ülke genelinde 31 bin 671 kaza vuku buldu. 179 kişi olay yerinde hayatını kaybederken yaralanan 20 bin 552 kişi hastaneye kaldırıldı. 2019’un Ocak-Nisan döneminde ise meydana gelen 125 bin 771 kazada 596 kişi hayatını kaybetti, 74 bin 808 kişi yaralandı.

ALKOLLÜ SÜRÜCÜLER YİNE KURAL TANIMADI

Yılın ilk 4 ayındaki trafik kazalarına yine sürücü kusurları damga vurdu. 47 bin 975 kazaya kural ihlali yapan sürücüler, 4 bin 699 kazaya yayalar, 785 kazaya araç kusurları, 313 kazaya yol kusurları ve 526 kazaya yolcu hataları kazalara davetiye çıkardı. Yılın ilk 4 aylık dönemde 17 at arabası, 476 traktör, 93 ambulans ve 20 tren yaralamalı ve ölümlü kazaya karıştı. Alkol alıp direksiyon başına geçen 781 sürücü yollarda kan dökülmesine sebep oldu. Kırmızı ışıkta durmayan bin 238 sürücü de ocaklara ateş düşürdü. Hatalı sollama yapan 3 bin 385 sürücü de kazalara kapı araladı.

Polis ve jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen resmi kaza verilerine göre yılın ilk 4 ayında Ankara'da 25, İstanbul'da 37 ve İzmir'de 39 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. Yılın Ocak - Nisan döneminde bin 815 yaralamalı kazanın meydana geldiği Bursa'da ise 19 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 787 kişi yaralandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin anlaştığı kazalarınsa rakamlara dahil olmadığını duyurdu.

KURAL TANIMAZLARA 1,3 MİLYAR LİRA CEZA KESİLDİ

Bir yandan polis diğer yandan jandarma ekipleri kural ihlali yapan sürücülere yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor. 2019’un ilk 4 aylık döneminde kural ihlali yapan 3 milyon sürücü, yaya ve yolculara 1 milyar 307 milyon 971 bin 260 lira ceza yazıldı. Alkollü araç kullandığı tespit edilen 50 bin 545 sürücü hakkında adli soruşturma başlatıldı. Dört ayda 358 bin 283 araç trafikten men edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, kuralları hiçe sayanlara karşı denetimlerin aralıksız süreceğini açıkladı.

 
Erdoğan’dan Türk Konseyi değerlendirmesi
 
Erzurum’un payı yüzde 8.3 oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
"Hain PKK ile ilgili ne varsa tek tek temizliyoruz”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu ...
3'üncü işçi de hayata tutunamadı
Ardahan’da bir taş ocağında meydana gelen patlamada Zonguldaklı işçi Selçuk ...
Cumhuriyet Caddesinde bıçaklı kavga
Erzurum’da iki taraf arasında çıkan kavgada bir kişi kalbinden bıçaklanarak ağır yaralandı.
 
FETÖ operasyonunda 16 tutuklama
11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik düzenlenen ...
Gri listede aranan terörist teslim oldu
Siirt'te gri listede aranan terör örgütü PKK mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu.
11 ilde FETÖ operasyonu: 22 gözaltı
Kayseri polisi tarafından FETÖ'nün TSK asker mahrem yapılanmasının deşifresine ...
 
Hala haber yok
AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları sırasında ...
Küçük Nurcan gözyaşlarıyla uğurlandı
Kars’ta 12 Mayıs Pazar günü kaybolan ve 8 gün sonra cesedi bulunan Nurcan ...
PKK’nın yer altına kurduğu depo ele geçirildi
Güvenlik güçlerine teslim olan İranlı "Kawa" kod adlı terörist Behrüz ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva