ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>ASAYİŞ
22 Mayıs 2019 Çarşamba - 00:05

"Hain PKK ile ilgili ne varsa tek tek temizliyoruz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu 17. Dönem Yemin ve Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Bu hain PKK ile ilgili irtibatlı ne varsa tek tek temizliyoruz" dedi.

 Hain PKK ile ilgili ne varsa tek tek temizliyoruz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu 17. Dönem Yemin ve Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada, “Bu hain PKK ile ilgili irtibatlı ne varsa tek tek temizliyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksekokulu 17. Dönem Yemin ve Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Törene Soylu’nun yanı sıra İstanbul Valisi Vasip Şahin, PMYO Okul Müdürü Haydar Karsavuranoğlu, polis memuru adayları ve aileleri katıldı. Törende bir konuşma yapan meselenin sadece polis olmak, kadroya girmek, terfi edebilmek, bir maaş almak, mesai doldurmak olmadığını dile getiren Soylu, "Mesele emaneti hakkıyla taşıyabilmek, size emanet edilen canı, malı, namusu hakkıyla koruyabilmektir. Bu tarif ettiğim mesele, bu yüzyılda ve bu coğrafyada başka ülkelerde olduğundan çok daha zordur" dedi.

“BU HAİN PKK İLE İLGİLİ İRTİBATLI NE VARSA TEK TEK TEMİZLİYORUZ”

Bakan Soylu, “Dünyadaki, özellikle gelişmiş Batı ülkelerindeki herhangi bir polis teşkilatı asayiş olaylarıyla, trafikle meşgulken, Türk Polis Teşkilatına uyuşturucudan küresel terör örgütlerine, siber suçlardan düzensiz göçle mücadeleye kadar pek çok sorumluluk taşıdık. Küresel terör örgütlerinin, Türkiye'nin bir anlık gafletini kolluyor. Ülke içinde PKK, DEAŞ, FETÖ ve aşırı sol terör örgütleriyle mücadele ediyoruz. Sadece PKK'ya karşı 2017 yılında 60 bin 733, 2018'de 104 bin 534 operasyon yaptık. Bu yıl ise halihazırda 45 bin 414 operasyon gerçekleştirdik. Havadan, karadan bütün gücümüzle bu terör belasını bitirmek için çalışıyoruz. 2017'de 15 bin 786 saatlik İHA ve İnsanlı Keşif Uçakları'yla (İKU) uçuşlar gerçekleştirmiştik, 2018'de bunu 21 bin 911 saate çıkarttık. Dün Ankara'da bütün güvenlik kurumlarımızla koordinasyon toplantısı yaptık. Geçen yılların en büyük rekorunu özellikle İHA ve İKU noktasında geçen hafta gerçekleştirdik. Eskiden yılda 5 bin civarında katılım olan PKK'ya 2018'in tamamında 136 kişi katıldı. Bu yıl da şu anda toplam 37 kişi. Bizim teslim ve ikna yoluyla dağdan indirdiğimiz kişi sayısı geçen sene 165'ti, bu yıl sadece aileleri vasıtasıyla ailelerinin ikna ettiği terörist, adalete teslim ettiğimiz terörist 92 kişi. 2017'de toplam bin 953 terörist, operasyonlarda etkisiz hale getirilmişti, 2018'de bin 380, bu yıl da kıştan yeni çıkmamıza rağmen 305 terörist etkisiz hale getirildi. Yani bu örgütü hem havadan hem karadan hem ikna ile hem operasyonlarla; üst düzey alt düzey, sığınak, barınak, mağara, dikili taş, çöp, mühimmat, bir tane tabanca mermisi, dikili bir tane kenevir otu dahi olsa bu hain PKK ile ilgili irtibatlı ne varsa tek tek temizliyoruz. Bunların kökünü kurutmaya kararlıyız ve hep birlikte çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ESKİDEN GRAMLA YAKALIYORDUK, ŞİMDİ TONLARLA YAKALIYORUZ”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uyuşturucuya bağlı ölümlerin yarı yarıya aşağıya çekildiğini kaydederek, "2017'de 166 bin 986 kişiyi gözaltına almıştık, 2018'de 204 bin 780 gözaltı yaptık. Bu yıl 69 bin 324 kişi uyuşturucu suçlarından gözaltına alındı, 9 bin 421 kişi tutuklandı. Eskiden uyuşturucuları gramla yakalıyorduk, şimdi tonlarla yakalıyoruz. Trafikte ocak-mayıs arasında ölümlü kaza sayısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35, ölü sayısında yüzde 41 azalış meydana geldi. ‘Evden hırsızlık’ 2017 günlük ortalama Türkiye genelinde 281 olayken, 2018'de bu 199'a çekildi. Bu yıl ilk 4 aylık verilerde günlük 184 rakamına ulaşıldı” şeklinde konuştu.

"AKLINIZI ŞUNA BUNA KİRAYA VERMEYİN"

Soylu, “Mezun olan gençlerin, okulun yönetici ve eğitimcilerinin emeğinin, alın terinin eseridir. İyi gençler mezun ederseniz, o 174 yıllık yıldız, ışıl ışıl parlar, ama maazallah herhangi bir eksiklik gösterirseniz, bu yıldızın parıltısı azalır. Ne yaparsanız yapın, bize mutlaka iyi polisler verin. Gözünü budaktan sakınmayan, ahlaklı, eğitimli, donanımlı, şehit Altuğ Verdi gibi göğsümüzü kabartan, gıpta edeceğimiz gençler yetiştirin. Bir yeminle, bir törenle başlayan meslekler, özellikli mesleklerdir. O yeminin bir anlamı vardır. Anlamı şudur; teslim alınan emanet öyle büyüktür ki onu ancak vicdanlara teslim edebiliriz. Onun tek garantisi insanın vereceği sözdür, yemindir ve vicdanıdır. Onun için bazı meslekler, bazı işler yeminle başlar. Benim size naçizane nasihatım şudur; bu meslekte rehberiniz hukuk ve vicdanınız olsun. Sizler kanun adamısınız, kanunun yanlış dediği hiçbir işin içinde olmayın. Günlük hırslara, heveslere, paraya, pula, güce tamah edip kendinizi yakmayın. Aklınızı şuna buna kiraya vermeyin ve vicdanınızı, merhametinizi elden bırakmayın. Onun için kalbinizin ve kanunun size 'Yapma' dediği hiçbir işin içinde olmayın. Bu meslek, insanların sizden imdat istediği meslektir. Onlar imdat dediğinde siz yanlarında yoksanız, o üniformayı boşa taşıyorsunuz demektir. Bizim inancımızda 'Kalp ile tasdik, dil ile ikrar' diye bir şey vardır. Yani kalbiniz inanacak, onaylayacak, diliniz de söyleyecek” dedi.

 
Karaman Erzurumspor maçını değerlendirdi
 
155 acı yıl
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3'üncü işçi de hayata tutunamadı
Ardahan’da bir taş ocağında meydana gelen patlamada Zonguldaklı işçi Selçuk ...
Cumhuriyet Caddesinde bıçaklı kavga
Erzurum’da iki taraf arasında çıkan kavgada bir kişi kalbinden bıçaklanarak ağır yaralandı.
FETÖ operasyonunda 16 tutuklama
11 ilde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarına yönelik düzenlenen ...
 
Gri listede aranan terörist teslim oldu
Siirt'te gri listede aranan terör örgütü PKK mensubu güvenlik güçlerine teslim oldu.
11 ilde FETÖ operasyonu: 22 gözaltı
Kayseri polisi tarafından FETÖ'nün TSK asker mahrem yapılanmasının deşifresine ...
Hala haber yok
AA Bayburt muhabiri Abdulkadir Nişancı'yı arama çalışmaları sırasında ...
 
Küçük Nurcan gözyaşlarıyla uğurlandı
Kars’ta 12 Mayıs Pazar günü kaybolan ve 8 gün sonra cesedi bulunan Nurcan ...
PKK’nın yer altına kurduğu depo ele geçirildi
Güvenlik güçlerine teslim olan İranlı "Kawa" kod adlı terörist Behrüz ...
Küçük Nurcan'ın cansız bedeni bulundu
Kars’ta 8 gün önce evlerinin Önünde oyun oynarken kaybolan Nurcan Sade’den acı haber geldi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva