ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
2 Haziran 2020 Salı - 05:27

Erzurum devir verileri açıklandı

DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - TÜİK Nisan 2020 dönemi motorlu kara taşıtları devir verilerini paylaştı

Erzurum devir verileri açıklandı

TÜİK Nisan 2020 dönemi motorlu kara taşıtları devir verilerini paylaştı. Nisan ayında Erzurum’da bin 220 otomobil, 22 minibüs, 22 otobüs, 450 kamyonet, 55 kamyon, 31 motosiklet, 3 özel amaçlı taşıt ve 163 traktörün devredildiği bildirildi. Erzurum’da devri yapılan bin 966 araç içinde otomobil devir payı yüzde 62,05 olarak kaydedildi.

ERZURUM’UN TAŞIT DEVİR PAYI

DOSİAD tarafından gerçekleştirilen analize göre, Erzurum’un Nisan ayı kaydında motorlu kara taşıtı devir sayısı KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 59,48, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 39,62, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında yüzde 14,65, ülke toplamında ise yüzde 0,56’lık pay oluşturdu.

ERZURUM’UN OTOMOBİL DEVİR PAYI

Erzurum’da Nisan 2020 döneminde devri gerçekleştirilen otomobil sayısı KUDAKA İstatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 59,45, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illeri toplamında yüzde 45,52, Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında yüzde 15,66, ülke toplamında ise yüzde 0,52oranında pay gösterdi.

KUDAKA BÖLGESİ DEVİR VERİLERİ

Nisan 2020 döneminde KUDAKA istatistik Bölgesi illeri toplamında 2 bin 52 otomobil, 58 minibüs, 28 otobüs, 694 kamyonet, 89 kamyon, 131 motosiklet,7 özel amaçlı taşıt ve 246 traktörün devredildiği açıklandı. KUDAKA Bölgesinde devri yapılan araçlar içinde otomobil devir payı yüzde 62,08 olarak hesaplandı.

KUZEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ DEVİR VERİLERİ

TÜİK verileri üzerinden DOSİAD tarafından kaydedilen analize göre, kuzeydoğu Anadolu İstatistik Bölgesi illeri toplamında 2 bin 680 otomobil, 119 minibüs, 32 otobüs, bin 100 kamyonet, 182 kamyon, 208 motosiklet, 8 özel amaçlı taşıt ve 632 traktörün devredildiği açıklandı. Kuzeydoğu Anadolu Bölgesinde devri yapılan araçlar içinde otomobil devir payı yüzde 54,02 olarak kaydedildi.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ DEVİR VERİLERİ

TÜİK verilerine göre, Nisan 2020 döneminde Doğu Anadolu Bölgesi illeri toplamında 7 bin 789 otomobil, 414 minibüs, 52 otobüs, 3 bin 159 kamyonet, 407 kamyon, 449 motosiklet, 20 özel amaçlı taşıt ve bin 125 traktör olmak üzere toplam 13 bin 415 aracın devredildiği açıklandı. Bölgede devri yapılan araçlar içinde otomobil devir payı yüzde 58,06 olarak kaydedildi.

BÖLGE İLLERİ TAŞIT DEVİR SAYILARI DAĞILIMI

Doğu Anadolu Bölgesinde en çok sayıda motorlu kara taşıtının devredildiği il 2 bin 985 araç devriyle Malatya oldu, bu ili 2 bin 823 devirle Elazığ, bin 966 devirle Erzurum izledi. Nisan ayında Van’da bin 270, Erzincan’da bin 94, Kars’ta 563, Muş’ta 667, Ağrı’da 470, Iğdır’da 406, Bitlis’te 418, Bingöl’de 347, Ardahan’da 217, Tunceli’de 83 ve Hakkari’de 106 motorlu kara taşıtı devredildi.

BÖLGE İLLERİ OTOMOBİL DEVİR SAYILARI

Erzurum motorlu kara taşıtlarında olduğu gibi otomobil devir sayısı yüksekliği bakımından da bölge illeri sıralamasında 3’üncü oldu. Dönemde Malatya’da 2 bin 38 Elazığ’da  bin 969, Erzurum’da  bin 220, Van’da 545, Erzincan’da 687, Kars’ta 220, Muş’ta 261, Ağrı’da 201, Iğdır’da 136, Bitlis’te 170, Bingöl’de 219, Ardahan’da 71, Tunceli’de 28 ve Hakkari’de 24 otomobil devredildi.

BÖLGE İLLERİ TRAKTÖR DEVRİ DAĞILIMI

Doğu Anadolu Bölgesinde en çok sayıda traktör devrinin yapıldığı il 171 devir ile Kars oldu, bu ili 163 devir ile Erzurum, 162 devir ile Muş izledi. Nisan ayında Elazığ’da 88, Van’da 64, Erzincan’da 54, Ağrı’da 78, Iğdır’da 40, Bitlis’te 48, Bingöl’de 9, Ardahan’da 97, Tunceli’de 15, Hakkari’de 9 traktör devri gerçekleşti.

ERZURUM 40’INCI SIRAYA İNDİ

Erzurum Nisan döneminde araç devir sayısı yüksekliği bazında iller sıralamasında 40’ıncı sıraya geriledi. Devir sayısının en yüksek olduğu ilk 40 il; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Konya, Gaziantep, Mersin, Hatay, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Samsun, Denizli, Muğla, Balıkesir, Aydın, Kahramanmaraş, Sakarya, Eskişehir, Şanlıurfa, Trabzon, Tekirdağ, Tokat, Osmaniye, Afyonkarahisar, Kütahya, Sivas, Çorum, Malatya, Elazığ, Aksaray, Ordu, Çanakkale, Isparta, Amasya, Adıyaman, Nevşehir ve Erzurum olarak kaydedildi.

ERZURUM OTOMOBİL’DE DE 40’INCI SIRADA

Erzurum otomobil devir sayısı yüksekliği bakımından da 40’ıncı sıraya indi. Otomobil devir sayısının en yüksek olduğu ilk 40 il; İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Konya, Gaziantep, Mersin, Hatay, Kayseri, Kocaeli, Samsun, Manisa, Denizli, Kahramanmaraş, Balıkesir, Muğla, Sakarya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, Trabzon, Tokat, Osmaniye, Kütahya, Şanlıurfa, Sivas, Malatya, Afyonkarahisar, Elazığ, Çorum, Aksaray, Ordu, Isparta, Amasya, Çanakkale, Niğde, Zonguldak VE Erzurum olarak aktarıldı.

 
Koca: ‘Bize yakışanı yapalım”
 
Erzurum 2019'da 62 kişiyi kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Arslan'dan Mavi Marmara Şehitlerine vefa
Arslan, “Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Mavi Marmara ...
İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ödemeleri başladı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Mayıs ayı işsizlik ödeneği ...
Kamu bankalarından 4 yeni kredi paketi
Kamu bankaları konut, taşıt, mobilya ve tatil gibi kategorilerde 4 yeni kredi paketi hazırladı.
 
Erzurum dış ticaretinde yüzde 9.4’lük artış
DOSİAD - ÖZEL - Doğu Anadolu Bölgesinden gerçekleştirilen dış ticaret ...
Erzurum’un kamu payı artış sürecinde
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’da bu yılın ilk 4 ayında kişi başına ...
Erzurum’da taşıt sayısı 119 bin 713’e yükseldi
DOSİAD - ÖZEL - EKONOMİ- Erzurum’da bu yılın ilk üç ayında düşüş gösteren ...
 
Erzurum, Karadenizli arıcıların değişmez adresi
Giresun ve Trabzon’un gezgin arıcıları iyi bir sezon umuduyla Erzurum’un ...
Uzundere çiftçisi organik sebzeye yoğunlaştı
Uzundere ilçesinde organik salatalık üretimi başladı. Uzundere ilçesinin ...
Korona turizm sektörünü nasıl etkileyecek
ESKA Yönetim Kurulu Başkanı Eren Şar, Korona virüsün turizm sektörünü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva