ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Üreticilere yeni destek müjdesi
Üreticilere yeni destek müjdesi
Erbaş’tan müftülere talimat
Erbaş’tan müftülere talimat
Selçuk velilere seslendi
Selçuk velilere seslendi
Kurum’dan Hacı Cuma açıklaması
Kurum’dan Hacı Cuma açıklaması
Milli İrade Diriliş Destanı 4’üncü yılında
Milli İrade Diriliş Destanı 4’üncü yılında
HABERLER>EKONOMİ
31 Mayıs 2020 Pazar - 11:38

Erzurum, Karadenizli arıcıların değişmez adresi

Giresun ve Trabzon’un gezgin arıcıları iyi bir sezon umuduyla Erzurum’un yaylalarına çıkmaya başladılar.

Erzurum, Karadenizli arıcıların değişmez adresi

Giresun ve Trabzon’un gezgin arıcıları iyi bir sezon umuduyla Erzurum’un yaylalarına çıkmaya başladılar.

Giresun ve Trabzon ilerinden yaklaşık 300-400 kilometre yolculuk yaparak organik çiçek balı için Erzurum başta olmak Doğu ve Güney Doğu illerine yolculuk yapan arıcılar, bu yıl sezondan umutlu olduklarını söylediler.
Erzurum’un Palandöken yaylalarına çıkan gezginci arıcılardan Kemal Algan, sezondan umutlu olduklarını ifade ederek “Genelde Mayıs ayının ikinci yarısında ovaya çıkarız, ekimin ortalarında da ineriz. Üretimimizi doğal yaparız. Karadeniz Bölgesi’nin çeşitli İllerinden yüzlerce gezgin arıcı arkadaşlarımız Güney ve Doğu Anadolu bölgesine geliyor. Dünyanın en kaliteli balı, Türkiye’nin balıdır. Türkiye’nin en kaliteli balı da Doğu Anadolu balıdır. Balın kaliteli olmasının şartlarından biri arının yayıldığı, bal topladığı alanda çiçek ve çiçek çeşidi varsa bal da o kadar kalitelidir” dedi.
“ÜÇ ÇEŞİT BAL ÜRETİYORUZ”
Doğu Karadeniz'de orman gülü çiçeklerinin açtığını ve güçlü arıları, kestane balı için memlekette bıraktıklarını kaydeden gezgin arıcı Kemal Algan ”Kestane hasadından sonra o arıları da buraya getireceğiz. Kestane hasadında olgunlaşmayan kestane balarını, Erzurum çiçek balı ile harmanlıyoruz ve çok kaliteli bir bal elde ediyoruz. Saf kestane, saf çiçek balı ve kestane balı karışımı çiçek balı olmak üzere üç çeşit bal üretiyoruz“ ifadelerini kullandı.
Doğu ve Güney Doğu illerini endemik bitkilerin fazla oluşundan dolayı tercih ettiklerini kaydeden gezgin arıcılardan Ahmet Turan ise “Doğu Anadolu Bölgesi’nde endemik bitkiler oldukça çok fazla. Bilinen bitki sayısı on bin civarında. Dünyada en fazla bitki 12 bin çeşitle Hakkâri Yüksekova ilinde ve on bin çeşitle Erzurum ve çevresinde bulunuyor. Bu bölge izole bir bölge olduğu için, tamamen doğal, organiğe çok yakın bal üretimi yapılıyor bu bölgede. Bizim bildiğimiz altmışa yakın bal veren bir bitki türü var ama tescillenen bitki türü on bin çeşit. Bu bölgenin mahsulünden memnunuz" diye konuştu.

 
Karlıova yolunda trafik kazası: 4 yaralı
 
İspir’de yaban hayatı görseli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uzundere çiftçisi organik sebzeye yoğunlaştı
Uzundere ilçesinde organik salatalık üretimi başladı. Uzundere ilçesinin ...
Korona turizm sektörünü nasıl etkileyecek
ESKA Yönetim Kurulu Başkanı Eren Şar, Korona virüsün turizm sektörünü ...
Koyun kırkımı başladı
Oltu ilçesinde kurbanlık koçların yünleri kırkım yapılarak yaz sıcaklarından ...
 
“Saman ile hayvancılık, makinesiz de tarım olmaz”
DAP İdaresi’nin “Şeker Pancarı Üretiminin Artırılması Projesi” kapsamında, ...
Kar besiciliği vurdu
Pülümür ilçesinde yaylalarda dün yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ...
Lavanta tarlaları sel suları altında kaldı
Olur'da etkili olan sağanak yağmur sonrası tarihte ilk kez Olur ilçesine ...
 
Erzurum Yaylalarında üretiliyor
Servet değerindeki ‘arı sütü’nün gramı 8 TL, kilosu ise 8 bin TL'den satılıyor.
Erzurum şirketleşmede bir ilki yaşadı
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - Erzurum’da Nisan ayında 13 şirket kurulurken, ...
TBB Erzurum çek verilerini paylaştı
DOSİAD - EKONOMİ - ÖZEL - Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Ocak- Nisan 2020 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Vahdet Nafiz Aksu
Vahdet Nafiz Aksu
Erzurum'un Tarım Potansiyelini Değerlendirmeliyiz
M.Tevhit Gülseven
M.Tevhit Gülseven
Mantık ve Facialar
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Siyasete Bakışımız ve Yanlışımız
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Fırsatın Emaneti
Yavuz Öztürkler
Yavuz Öztürkler
Peynir Zamanı
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Sağlık Müdürünü, CİMER’e Yazdı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Sizce, Erzurum'un 2023 Sürecinde Önceliği

Tarım
Turizm
Eğitim
Ulaşım
Şehircilik
Sanayi
Sosyal Performans

Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva