ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
Şehit yakınları ve gaziler iftarda buluştu
HABERLER>EKONOMİ
3 Mayıs 2018 Perşembe - 16:37

Erzurum’dan hükümete teşekkür yağmuru

Eğitim Bir-Sen Erzurum Şube Başkanı Erkan Civayul, Bakanlar Kurulunda alınan emeklilere ramazan ve kurban bayramında bin TL ikramiye verilmesi hususunda açıklamalarda bulundu.

Erzurum’dan hükümete teşekkür yağmuru

Eğitim Bir-Sen Erzurum Şube Başkanı Erkan Civayul, Bakanlar Kurulunda alınan emeklilere ramazan ve kurban bayramında bin TL ikramiye verilmesi hususunda açıklamalarda bulundu.

Eğitim Bir - Sen Erzurum Şube Başkanı Erkan Civayul açıklanan paketin kamu emekçisiyle birlikte kamu emekçisini de kapsayacak şekilde genişletilmesi gerektiğini ifade ederek, “Memur-Sen olarak, toplu görüşme dönemlerinde kamu emeklilerine ve kamu emekçilerine ramazan ve kurban bayramları öncesinde ikramiye verilmesi toplu sözleşme talep ve tekliflerimizin en önemli maddelerinin içinde yer aldığı herkes tarafından bilinmektedir. Ancak kamu çalışanları olarak; alına bu kararı tekliflerimizin bir parçasının hayata geçirilmesi açısından son derece memnuniyet verici bulmakla birlikte kamu emeklileri ile kamu emekçileri arasında bir ayırımcılığı ortaya koyması açısından da üzüntü verici bir durum olarak değerlendiriyoruz. Toplu sözleşme masasının konusu olan Memur-Sen olarak talep ve tekliflerimiz arasında yer alan ve toplumun önemli bir kesimine tekabül eden, artan döviz ve hayat pahalılığı karşısında çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren emeklilerimize ramazan ve kurban bayramları öncesinde bin TL ikramiye verilmesini elbette kamu emekçileri olarak bir hakkın teslim edilmesi açısından memnuniyet verici bulmakla birlikte bir ayırımcılığın kapısını araladığı için eksik buluyoruz. Zaten gelir vergisi yoluyla uygulanan mağduriyetin giderilmesi için: Ya matrahın artırılması, ya da vergi oranının düşürülmesi. Ek gösterge üzerinden yapılan haksız uygulamaların giderilmesi. Ek ödeme, aile yardımı ve diğer tazminatların emeklilik maaşlarına yansıtılması. Kıdem aylığında süre sınırının kaldırılması, kıdem aylığı ve gösterge rakamlarının yükseltilmesi. Kalkınmada öncelikli bölgelerde istihdamı teşvik programının hayata geçirilmesi. Kamu emekçisi ve emeklilerine ramazan ve kurban bayramlarında, bayram öncesi ödenen son aylıklarıyla birlikte en yüksek Devlet memuru aylığının 2 katı tutarında dini bayram ikramiyesi ödenmesine yönelik bir düzenlemenin hayata geçirilmesi gibi talepler toplu sözleşme masasının yetkili sendikası Memur-Senin teklifleri arasında yer almaktadır. Özellikle 3 bin 600 ek gösterge altında açlık ve yoksulluk sınırı arasında maaş alan 12 milyon emeklinin yanı sıra 2 milyonun üzerindeki kamu emekçileri ayın sonunu getirmekte zorlandığı bir gerçektir. Özellikle tek maaşlı, kirada oturan, okutmakla mükellef çocukları bulunan kamu emekli ve emekçiler için bir sevinç günü olan bayramlar ve tatiller kabusa dönüşmektedir. Gelinen noktada Bakanlar Kurulu tarafından karara bağlanan ve Başbakan tarafından açıklanan paketin kamu emekçisiyle birlikte kamu emekçisini de kapsayacak şekilde genişletilmesi suretiyle eksikliğin giderilmesi çalışma barışını olumlu yönde etkileyecek bayram ikramiyesinden yararlanabilen ve yararlanamayanlar şeklinde bir ayırımcılığın ortadan kaldırılmasına vesile olacağı gibi hiç olmazsa bayram günleri çalışan ve emekliler için kabus olmaktan çıkacaktır” diye konuştu.

Ek göster rakamlarının da yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Civayul, “Diğer taraftan toplu sözleşme masasında öncelikli talepler arasında yer alan: Ek gösterge üzerinden yapılan haksız uygulamalara son verilmeleri ek gösterge rakamları adalet ve hakkaniyet ölçüsünde yeniden düzenlenmelidir. Ek ödeme ve diğer tazminatların emeklilik maaşlarına yansıtılmalıdır. Kıdem aylığında süre sınırının kaldırılmalı, kıdem aylığı ve gösterge rakamları yükseltilmelidir. Kalkınmada öncelikli bölgelerde istihdamı teşvik amacıyla yeniden haksız bir şekilde hayata geçirilen sözleşmeli personel alımı yerine kalkınmada öncelikli yöreleri teşvik edici projeler hayata geçirilmelidir. İşte o zaman insanların birbirinin maaşında ve işinde gözü olmayacak toplumda huzur ve barış hakim olacaktır” dedi.

 
Destek ürünleri Erzurum’dan gitti
 
Erzurum’da dolu sürprizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeni Düzenleme Vergi Barışı sağlayacak
MÜSİAD Erzurum Başkanı Taner Bayır, Bakanlar Kurulu Toplantısı’nın ardından ...
Erzurum’da teşvikli yatırım sayısı 397’ye ulaştı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Ekonomi Bakanlığı Mart ayı Teşvik belgeli yatırım verilerini paylaştı.
Erzurum araç sayısında yüzde 4’lük artış
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-TÜİK İllere göre motorlu kara taşıtları sayısı, Mart 2018 verilerini açıkladı
 
Erzurum mart ayı devir verileri açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-TÜİK Mart ayı iller araç devir sayılarını paylaştı.
Erzurum’dan 4 ayda 7.6 milyon dolarlık ihracat
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-İller bazlı ihracat değerlerine göre, Erzurum’da bu ...
PBK’da torba tasarı mesaisi
Koçer, TBMM Palan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek olan Vergi ve Diğer ...
 
''Speküle ederlerse karşılarında olurum''
Fakıbaba, özellikle Ramazan ayında et fiyatında yaşanabilecek artış konusunda ...
TKDK 'dan besicilere büyük destek
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), IPARD II Programının ...
DOSİAD: ‘AK sürece minnettarız’
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİADx) tarafından yapılan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva