ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
TÜBİTAK’tan ATAUNİ projelerine destek
Sürat pateninde madalyalar sahiplerini buldu
Sürat pateninde madalyalar sahiplerini buldu
Oltu’da zeytin üretimine destek
Oltu’da zeytin üretimine destek
Aktaş ailesi yasta
Aktaş ailesi yasta
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
Erzurum’un 3 aylık şirketleşme seyri açıklandı
HABERLER>EKONOMİ
10 Mayıs 2016 Salı - 03:02

Erzurum’dan Hava Ulaşımında rekora uçuş

MAHMUT AKDAĞ-DHMİ Nisan ayı sonu Erzurum verilerini açıkladı. Erzurum havalimanından yararlanan yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18’lik rekor bir düzeye ulaşarak 400 bin sınırına yaklaştı.

Erzurum’dan Hava Ulaşımında rekora uçuş

DHMİ Nisan ayı sonu Erzurum verilerini açıkladı. Erzurum havalimanından yararlanan yolcu sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18’lik  rekor bir düzeye ulaşarak 400 bin sınırına yaklaştı.

İŞTE VERİLER

 İl havalimanından gerçekleştirilen uçak seferi sayısı 2015 yılının aynı dönemine göre yüzde 12 oranında arttı. 4 ayda 2 bin 869 uçuşun kaydedildiği Erzurum hava limanından bu yılın ocak- nisan döneminde 388 bin 695 yolcu yararlandı. 2 bin 467 ticari uçuşun gerçekleştiği hava limanından 2016’nın ilk 4 ayında taşınan yük miktarı ise 3 bin 62 ton’a ulaştı.

 DHMİ 2016 4 AYLIK ERZURUM VERİLERİ

Erzurum havalimanından bu yılın ilk dört ayında 49’u dış hatta, 2 bin 820’si de iç hatta olmak üzere toplam 2 bin 869 uçak seferi kaydedildi. Dış hat uçak seferi sayısı, toplam uçak seferi sayısında yüzde 1,70’lik pay edindi. 2015 yılının ilk 4 ayında havalimanından 2 bin 454 iç, 97 dış hat olmak üzere toplam 2 bin 551 sefer yapılmıştı.

4 AYLIK ERZURUM HAVALİMANI YOLCU SAYISI

Erzurum havalimanından 4 ayda 385 bin 561 iç hat, 3 bin 134 dış hatta olmak üzere toplamda 388 bin 695 yolcu yararlandı. DHMİ verileri üzerinden yapılan hesaplamalara göre Dış hat yolcu sayısının toplam yolcu içindeki payı yüzde 0,80 oldu. Geçtiğimiz yıl havalimanı 320 bin 146 iç, 8 bin 564 dış hat yolcusunu ağırlamıştı.

ERZURUM, 4 AYLIK TİCARİ UÇUŞ VE YÜK VERİLERİ

Havalimanından dönemde 2 bin 49 iç, 556 dış hat ticari uçak seferi yapıldı. Dış hat ticari uçak seferi sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 oranında geriledi. 2015’in ilk 4 ayındaki dış hat ticari uçak sefer sayısı 56 uçuş olarak kaydedilmişti. Dış hat ticari uçak seferi sayısı toplam ticari uçuşlar içinde yüzde 0,93’lük oran teşkil etti. Dönemde hava limanından iç hatta 2 bin 963, dış hatta ise 99 olmak üzere toplam 3 bin 62 ton yük taşındı.

YILDIRIM: HAVALİMANLARI GÜNDE 416 BİN YOLCU AĞIRLIYOR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havayollarında sadece 4 ayda 50 milyonun üzerinde yolcu taşındığını belirterek, “Yaptığımız yatırımlar meyvesini veriyor. Hava ulaşımı her yıl kendi rekorunu kırıyor. Havalimanlarımız bir günde 416 binin üzerinde yolcu ağırlıyor. Bu yıl ise havayollarında ülkemiz 200 milyon yolcuya koşuyor” dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım, Cumhuriyet tarihinin en büyük atılımlarını gerçekleştirdiklerini ve yapılan yatırımlarla özellikle havacılık alanında dünyanın en hızlı büyüyen ülkesinin Türkiye olduğunu belirterek, “Bu süreçte 80 yılda yapılan 26 aktif havaalanı sayısı iki kattan fazla artarak 55’e ulaştı. Bu sayede, 2003 yılında toplam 34 milyon olan yolcu sayımız 180 milyonu aştı. Hiç uçağa binmeyen milyonlarca insanımız artık neredeyse tüm seyahatlerini uçakla yapabilir hale geldi” dedi Havayollarında ilk 4 aylık verilerin de yine hava ulaşımında Türkiye’nin kendi rekorunu kıracağını gösterdiğini vurgulayan Yıldırım, geçen yılın aynı dönemine göre yolca sayısında yüzde 7,5’lik bir artış olduğunu açıkladı.

4 AYDA 50 MİLYON 360 BİN YOLCU

Bakan Yıldırım, 2015 yılının ilk 4 ayında havayollarını kullanan yolcu sayısının 46 milyon 800 bin olduğunu kaydederek, “Bu yılın ilk 4 ayında yolcu sayısı 50 milyon 320 bini geçti. Bir önceki döneme yolcu sayısında yaşanan artış yüzde 7,5’u buldu. Havayollarına iniş-kalkış yapan uçak sayısı ise geçen yılın ilk 4 ayında 500 bindi. Bu yıl ise bu sayı yüzde 7,4 artışla 537 bini geçti. Söz konusu dönemde havayolu ile taşınan yük miktarı ise 816 bin tondan 840 bin tona çıktı” dedi.

HAVALİMANLARI GÜNDE 4 BİN 480 UÇAK AĞIRLIYOR

Bakan Yıldırım hava yollarında yaşanan büyümenin yapılan yatırımlar neticesinde her yıl artarak sürdüğüne işaret ederek, “Yaptığımız yatırımlar ve düzenlemeler sayesinde hem bilet fiyatları düştü hem de şehirlerimizin büyük bölümüne havayoluyla ulaşım sağlandı. Yatırımlarımız sayesinde 13 yıldır devam eden büyüme hızımız, katlanarak artmaya devam etti. Yaptığımız yatırımlar meyvesini verdi. Artık havalimanlarımız ortalama bir günde 416 binin üzerinde yolcu ağırlar hale geldi” dedi. Bakan Yıldırım, havalimanlarının bir günde ağırladığı uçak sayısının ise ortalama 4 bin 480’e ulaştığının altını çizdi.

“BÜYÜMEDE EN FAZLA PAYI İSTANBUL ALDI”

Bakan Yıldırım, havayollarını kullanan yolcu sayısının bu yıl beklentileri aşacağına inandığını ifade ederek, “ilk 4 aylık veriler sonrasında havayollarında bu yıl sonuna kadar 200 milyon yolcuya ulaşılacak gibi görünüyor” dedi. Bakan Yıldırım, havayolunda yaşanan büyümeden en fazla payı ise İstanbul’un aldığını vurgulayarak, “Bu yılın ilk ayında 50 milyon 320 bin olan yolcu sayısının 27 milyon 930 bini İstanbul havalimanlarını kullanmış durumda. Sadece Atatürk Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısı 18 milyon 860 bini geçiyor. Geçen yıla göre de yüzde 4 artış yaşamış. Sabiha Gökçen Havalimanı ise geçen yıla göre yüzde 17’lik büyüme yaşayarak 9 milyon 71 bin yolcu ağırlamış durumda” dedi.

İSTANBUL YENİ HAVALİMANI 26 ŞUBAT 2018’DE AÇILACAK

Atatürk Havalimanı’nın artık büyüyemeyecek durumda olduğuna işaret eden Yıldırım, bu nedenle İstanbul’a yapılan Yeni Havalimanı’nın bir an önce bitirilmesine büyük önem taşıdığını söyledi. Yıldırım, “Yaşanan büyümelerin önünü kesmemek, büyümelerine destek olmak için bize düşen görev ihtiyaç duyulan ölçekte havalimanları sağlamak. İşte bu noktada inanıyorum ki; İstanbul Yeni Havalimanı; İstanbul’un yanı sıra Asya ve Afrika kıtalarının ihtiyacını karşılayacak ve İstanbul’u uluslararası havayolu pazarında hak ettiği konuma getirecek. Bu kapsamda dünyanın en büyüğü olacak havalimanının ilk etabını 2018 yılının 26 Şubat'ında açmayı planlıyoruz” dedi.

 
3. Lig Play-Off Final eşleşmeleri belli oldu
 
Erzurum Ekonomisinde Mükellef Vizyonu büyüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarımda üretici ve yatırımcıya destek
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, üreticiler ile Kırsal Kalkınma ...
DSİ'den Erzurum'a bir yatırım daha
DSİ 8. Bölge Müdürlüğü artık alışılmışın dışına çıkarak, bölgenin çehresini ...
Günde 200 bin çağrı alıyorlar
M.COŞKUN-Assist Rehberlik ve Müşteri Hizmetleri Müdürü Emine Karadağ, ...
 
Erzurum’dan KKTC’ye tanıtım turu
THY yeni bir hizmete daha imza attı. Hem Erzurum’dan Kuzey Kıbrıs’a, hem ...
DAP İdaresinden Sıvat Protokolü
Meraya dayalı hayvancılık yapılan alanlarda, hayvanların temiz su ihtiyacını ...
Bakan Çelik destekleri değerlendirdi
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik, tarımsal desteklere ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
Ekonomide Çin açılımı
Yenilenebilir enerji santralleri, tarım ve hayvancılık, medikal cihazları, ...
Erzurum-Çin Ticaret Köprüsü
Türkiye Çin Sanayi ve İşadamları Derneği’ne üye Çinli işadamlarıyla birlikte ...
Gıda’da denetim rekoru
M.COŞKUN-Erzurum Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Gıda Denetim ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva