ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
Karagöbek yolunda trafik kazası: 4 yaralı
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
ASHM’den Şehitlerin Aziz Hatıralarına vefa projesi
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
İrfan Meclisi’nde turizm ele alındı
HABERLER>EKONOMİ
18 Ocak 2021 Pazartesi - 00:44

Erzurum’dan 20 sektör ihracat yaptı

DOSİAD - EKONOMİ - Erzurum’da 2020 aralık ayında 15, yıllık düzeyde ise 20 sektör ihracat gerçekleştirdi. Çimento sektörü 8,7 milyon dolarlık ihracatla en fazla ihracat değerinin üretildiği alan oldu

Erzurum’dan 20 sektör ihracat yaptı

TİM Erzurum 2020 yılı ihracatta sektörel performans sonuçlarını paylaştı. Erzurum’da 2020 aralık ayında 15, yıllık düzeyde ise 20 sektör ihracat gerçekleştirdi. Çimento sektörü 8,7 milyon dolarlık ihracatla en fazla ihracat değerinin üretildiği alan oldu. Çimento sektöründeki ihracat artış oranı yüzde 260,3 oldu.

ARALIK AYI ERZURUM SEKTÖR VERİLERİ

Erzurum’dan Aralık 2020 döneminde en yüksek değerde ihracat kaydeden 5 sektör Madencilik ürünleri,  Kimyevi maddeler, Çimento, Demircilik ve Otomotiv endüstrisi oldu. Yıllık düzeyde ise ise en fazla değerde ihracat gerçekleştiren 5 sektör Çimento, kimya, madencilik, otomotiv ve demircilik sektörü olarak sıralandı.

SEKTÖRLERİN İHRACAT PAYLARI

2020 yılında Erzurum’dan 31,6 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Dönemde ilk 5’de yer alan sektörlerin ihracat payı çimento sektöründe yüzde 27,70, kimya sektörü payı yüzde 20,11, madencilik sektörü payı yüzde 19,8, otomotiv sektörü payı yüzde 13,37, Demir ve demir dışı metaller sektörü payı yüzde 8.31 olarak gerçekleşti.

4 SEKTÖR İHRACATINDA ARTIŞ, 16 SEKTÖR İHRACATINDA DÜŞÜŞ

2020 yılında bir önceki yıla göre 4 sektör ihracatında artış, 16 sektör ihracatında ise düşüş yaşandı. Yaş meyve ve sebze, Çimento, madencilik ürünleri sektörü, halıcılık sektörleri artış gösteren sektörler olarak belirlendi. İhracat değeri artış oranı çimento sektöründe yüzde 260,0, madencilik ürünleri sektöründe yüzde 84,8, halıcılık sektöründe yüzde 48.7, yaş meyve ve sebze sektöründe ise yüzde 2876 olarak değerlendirildi.

DÜŞÜŞ KAYDEDEN SEKTÖRLER

Yıllık düzeyde, bir önceki yıla göre ihracat değeri düşüşünün en yüksek oranda kaydedildiği sektör diğer sanayi grubu oldu. Demircilik, otomotiv, çelik, kimya, hazırgiyim, iklimlendirme, tekstil, mobilya, hububat, savunma sanayi, makine, su ürünleri, elektrik, deri, süs bitkileri ve diğer sanayi ürünleri sektörü önceki yıla göre ihracat değerinin azaldığı sektörler olarak kaydedildi.

DÖNEMSEL DÜŞÜŞ ORANLARI

Dönemsel kayıtta ihracat değeri düşüş oranı diğer sanayi ürünlerinde yüzde 94,5, elektrik sektöründe yüzde 84,7, dericilik sektöründe yüzde 85,3, makine sektöründe yüzde 65,2, tekstilde yüzde 24,2, hububat sektöründe yüzde 36.3, mobilya sektöründe yüzde 31,3, su ürünlerinde yüzde 69,0, çelik sektöründe yüzde 14,5, kimya sektöründe yüzde 17,7, hazır giyimde ise yüzde 22,54, savunma sanayi sektöründe yüzde 59.6, süs bitkileri sektöründe yüzde 92.3, demircilik sektöründe yüzde 0.24, otomotivde yüzde 3.48, iklimlendirme sanayisi sektöründe ise yüzde 22.9 olarak belirlendi.

ARALIK AYI SEKTÖREL İHRACAT DAĞILIMI

Erzurum’da Aralık  ayında 15 sektör ihracat yaptı. Sektörel bazda ihracat değeri çimentoda 342,2 bin dolar, madencilikte 768,8 bin dolar, kimya sektöründe 692,4 bin dolar, demircilik sektöründe 236,5 bin dolar, otomotivde 158,5 bin dolar, iklimlendirmede 46,2 bin dolar, hazır giyimde 5,6 bin dolar, makine ve aksamlarında 24,5 bin dolar, çelikte 46,3 bin dolar, dericilik sektöründe 14,05 bin dolar, elektrik ve elektronik sektöründe 0,52 bin dolar, mobilya sektöründe 13,20 bin dolar, süs bitkilerinde 2.2 bin dolar, halıcılıkta 45,46 bin dolar, yaş meyve ve sebze sektöründe 59.3 bin dolar olarak belirlendi.

2020 YILI İHRACAT DEĞERLERİ

Erzurum’dan 2020 yılı kapsamında 20 sektör ihracat yaptı. Dönemde Çimento Cam Seramik ve Toprak Ürünleri sektörü 8,7 milyon dolar,  Kimyevi Maddeler ve Mamulleri sektörü 6,3 milyon dolar,  Madencilik Ürünleri sektörü 6,2 milyon dolar, Otomotiv Endüstrisi sektörü 4,2 milyon dolar, Demir ve Demir Dışı Metaller sektörü 2.6 milyon dolar ve Makine ve Aksamları sektörü 1.0 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

DİĞER SEKTÖRLER

Yıllık düzeyde İklimlendirme Sanayii 542,1 bin, Çelik sektörü 411,4 bin,  Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri sektörü 279,6 bin, Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller sektörü 201.2 bin, Hazırgiyim ve Konfeksiyon sektörü 213 bin, Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri sektörü 181.4 bin, Elektrik Elektronik sektörü 215,5 bin, Tekstil ve Hammaddeleri sektörü 78,.4 bin, Halı sektörü 78,8 bin, Deri ve Deri Mamulleri sektörü 34,1 bin, Süs Bitkileri 2.24 bin, Savunma ve Havacılık Sanayii  0,95 bin, yaş meyve ve sebze 59,3 bin dolar tutarında ihracat yaptı.

 

 

 

 

 
Erzurum konutta 2020’yi 3’üncü sırada tamamladı
 
Erzurum 2020 Denge verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum konutta 2020’yi 3’üncü sırada tamamladı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - Erzurum 2020 yılında konut satış sayısı ...
Erzurum konut satış en’leri açıklandı
DOSİAD - EKONOMİ ARAŞTIRMALARI - İllere göre cinsiyet ayrıntısında konut ...
Doğu’da Besicilerin zorlu kış mesaisi
Doğu Anadolu Bölgesinin yüksek kesimlerinde besicilik yapan vatandaşlar, ...
 
Salgın vatandaşın un talebini de değiştirdi
Tek taş değirmeni işleten Bektaş Çelik, yeni tip Korona virüs hastalığı ...
‘Buraların Yabancısıyız’ ekibi Erzurum’da
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı(KUDAKA) verdiği maddi destekler yanında, ...
Erzurum 2020 Vergi sonuçları açıklandı
DOSİAD - Erzurum’da 2020 yılında tahakkuk eden 2 milyar 172 milyon TL ...
 
Erdoğan: 'Bana yatırım, istihdam lazım'
Erdoğan, 'Ekonomide sağlayacağımız güven ve istikrar sayesinde üzerimizdeki ...
Erdoğan: ‘Bu başarı takdire şayandır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Dış Ekonomik ...
Memur Sen'den 2020 yorumu
Karataş, “Dünyanın ve insanlığın bütününe yönelik etki ve tehdit üreten ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva