ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
19 Haziran 2023 Pazartesi - 15:39

Erzurum’da 'Türk-Ermeni İlişkileri Merkezi' açıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle oluşturulan “Türk-Ermeni İlişkileri Merkezi” ve “Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu Kütüphanesi” hizmete açıldı.

Erzurum’da  Türk-Ermeni İlişkileri Merkezi  açıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle oluşturulan “Türk-Ermeni İlişkileri Merkezi” ve “Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu Kütüphanesi” hizmete açıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Yolu Projesi ile Erzurum Kalesi çevre düzenlemesi çerçevesinde restore ettiği eski konak artık araştırmacılara tarihi gerçekleri inceleme fırsatı verecek bir mekâna dönüştürüldü. Uzun yıllar Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde çalışan, 34 yıl boyunca Ermeni çetelerinin Doğu ve Kuzeydoğu Anadolu ile Kafkas bölgesinde işledikleri cinayetleri araştıran, anlatan, kitaplaştıran ve daha sonra emekli olan Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu’nun gayretleri sonucu oluşturulan “Türk-Ermeni İlişkileri Merkezi” ve kendi adını taşıyan kütüphanenin açılışı yapıldı. Lise yıllarından beri biriktirdiği 10 bine yakın kitabın yanı sıra kaleme aldığı eserleri de bağışladığı kütüphanede gönüllü olarak görev yapan Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, böylece çok istediği hayaline de kavuşmuş oldu. “Türk-Ermeni İlişkileri Merkezi” ve “Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu Kütüphanesi” açılışında Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Ak Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen birer konuşma yaptı.
KÜRKÇÜOĞLU: "BUGÜN HAYALİME KAVUŞTUM"
Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu açılışta kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, “Kitabın hayatımızda önemli bir yeri vardır. İmkan olsa özellikle gençlik dönemlerimizde çok fazla okuyabilseydik. Bugün bir hayalim gerçek oldu. Araştırma merkezi ve kütüphanenin Erzurum’a, ülkemize ve dünyaya hayırlı hizmetlere vesile olmasını umut ediyorum. Kütüphanede kendi yazdığım 12 kitabım da var. Kütüphane ve araştırma merkezimizde her alanda kitap bulunuyor. Özellikle tarihi kitaplar. Arşiv belgeler var. Ruslarla Ermenilerin ilişkileri, Fransa, Amerika ilişkilerini anlatan kitaplar var. Burası bilim dünyasına açık. Herkes faydalanabilir. Ermeni sorunu ülkemizin milli bir sorunudur Bu sorunu belgesiyle, kaynağıyla anlatmamız lazım. Bu nedenle “Türk-Ermeni İlişkileri Merkezi’ne herkesin sahip çıkması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
SEKMEN: "BURAYA GELSİNLER, GERÇEKLERİ GÖRSÜNLER"
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen açılışta yaptığı konuşmada, "Amerika ve Fransa’da olmak üzere yalan ve iftiralarla dünya kamuoyunu yanıltan Ermeni diasporasına ve tüm dünyaya seslenerek “Ermeni çeteleri, Doğu’da, Erzurum’da, Cinis’te, Tazegül’de, Alaca ve Ilıca’da, Tepeköy’de, Dutçu’da, Yanıkdere’de, Karskapı’da, Osman Ağa ve Mürsel Paşa konaklarında, Firdevsoğlu Kışlası’nda, Yeşilyayla’da, Hasankale’de, Tımar’da, Köprüköy'de ve Horasan’da ‘Müslüman-Türk Soykırımı’ gerçekleştirmişlerdir Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezimizde ve ülkemizdeki tüm tarihi kurumlarda Türk arşivleri olmak üzere birçok yabancı arşivlerde de katliamların belgeleri bulunmaktadır. Ermeni meselesine ömrünü adayan Kıymetli Bilim İnsanı Erol Kürkçüoğlu Hocamızın engin tecrübelerinden yararlanarak Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezimiz ile Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu Kütüphanesi’ni bilim dünyasının hizmetine sunduk. Ermenilerin Erzurum ve bölgede yaptıkları Müslüman-Türk Soykırımı’nın tüm kanıtlarını, tarihi vesikaları, makale ve kitapları, 9 bin 500 eseri ve Hocamızın 20 yıllık birikimini merkezimizin çatısı altında topladık” dedi.
PROF. DR. EROL KÜRKÇÜOĞLU KİMDİR?
1955 yılında Erzurum’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Erzurum’da tamamdı, 1973 yılında Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünde yükseköğrenimine başladı. 1980 yılında Erzurum Atatürk Lisesi’nde tarih öğretmenliğine atanan Erol Kürkçüoğlu, 1988’de Atatürk Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi Enstitüsünde Araştırma Görevlisi oldu. Yüksek lisans ve Doktora çalışmasını aynı enstitüde tamamladı. Doktora çalışması için 1991-1992 yıllarında Azerbaycan Devlet arşivlerinde çalışarak “1918-1920 Türkiye-Azerbaycan İlişkileri” konulu tezini hazırladı. Ekim 1994’de Atatürk Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim dalına öğretim üyesi olarak atandı. 1995’ten bu güne kadar Fen-Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığı, 2000 yılından itibaren de Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkilerini Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürüttü. Ermenilerin Doğu'da uyguladıkları mezalimleri araştıran Prof. Dr. Erol Kürkçüoğlu, emekli olduktan sonra Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle bir kütüphane ve Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi kurdu. Farsça ve Rusça bilmektedir.

 
Aşkale’de 4,3 büyüklüğünde deprem
 
ATAUNİ Hukuk Fakültesi ödüllendirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Doğu’da yaşatılan gelenek: Nişan Koçu
Doğu Anadolu Bölgesinde gelin koçu geleneği asırlardır yaşatılıyor.
Aşık Sümmanioğlu ve Ruhani eserleriyle anıldı
Anadolu’da aşıklık geleneğinin adeta beşiği olan Erzurum’da yaşayan iki halk ozanı anıldı.
Erzurum’da semaver vakti
Kavaflar Çarşısı esnafı sıcak günleri iple çekiyorlar. Bu arada özellikle ...
 
Erzurum Kültürüne destekte işbirliği
Erzurum Kalkınma Vakfı, Erzurum Olgunlaşma Enstitüsü ile işbirliği yapacak.
Çocuklar geleneksel oyunlarla eğlendi
Uzundere ilçesinde hayat boyu öğrenme programı etkinlikleri çerçevesinde ...
TÜRKSOY 30’uncu gurur yılında
Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın ...
 
Sekmen: ‘Tarih yazan çocuklarla gurur duyduk’
Türkiye’nin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden birisi olarak ifade ...
Halk Oyunları Türkiye Şampiyonası başladı
Halk Oyunları Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 700 sporcu ile başladı.
Eserleriyle hayran bıraktılar
Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu tarafından düzenlenen resim sergisi büyük ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva