ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum Gençlik İstatistikleri açıklandı
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Erzurum konutta 29’uncu sıraya yükseldi
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Kurtulmuş: ‘19 Mayıs kararlılığın, azmin ifadesidir’
Atama kararları yayımlandı
Atama kararları yayımlandı
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
Oral: 'Yeni faiz oranları kabul edilebilir değil'
HABERLER>SPOR
3 Kasım 2015 Salı - 03:32

Erzurum'da AKA Projesi

Anadolu Kanatlarımın Altında (AKA) Projesi ile Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği, Erzurum Valiliği tarafından organize edilen ‘Tabyalara Yürüyoruz’ etkinliğine bisikletle katılım sağlamaya hazırlanıyor.

Erzurum da AKA Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2014 Yılı 2. Çağrı Dönemi’nde finanse edilen ve Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği tarafından uygulanan ‘Anadolu Kanatlarımın Altında (AKA)’ Projesi, Erzurum Uzundere’de gerçekleştirilen ‘AKA Doğa ve Kültür Festivali’ çeşitli sportif ve kültürel etkinlikleri ile kendini tanıttı. Projenin ikinci ana faaliyeti ise 11-19 Ekim tarihlerinde gerçekleşen ‘Genç Nenehatunlar Kurtuluş Koridorunda’ ismiyle, Erzurum’dan başlayarak Erzincan, Sivas, Amasya, Samsun, Ankara, Eskişehir, Bursa üzerinden Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında şehitlerimizin yâd edilmesi ve milli mücadele ruhunun yeniden yaşatılması amacı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ziyaret etti. Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faris Karahan, Ekim ayıyla başlattıkları proje kapsamlı etkinliklerin devamı olarak 8 Kasım’da Tabyalara bisikletle gideceklerini duyurdu.

Tabyalar Yürüyüşü hakkında bilgi veren Karahan, “Proje kapsamındaki faaliyetlere 8 Kasım’da Erzurum Valiliği tarafından organize edilen ‘Tabyalara Yürüyoruz’ etkinliğine yürüyerek ve bisikletle katılım sağlanarak devam edilecek. Son olarak proje kapsamında elde edilen görüntülerden yola çıkılarak Fotoğraf Sanatçısı İmran Uzun tarafından birkaç farklı mekânda fotoğraf sergisi düzenlenecektir. Proje kapsamında yapılan ‘AKA Doğa ve Kültür Festivali’ ile ‘Genç Nenehatunlar Kurtuluş Koridorunda” katılımcıları, Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği yönetimi ve üyelerinin, üniversite ve sivil toplum temsilcilerinin iştiraki ile bir gala gecesi düzenlendi. Gala Gecesini Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.İrfan Küfrevioğlu onurlandırdı. Çağlayan Bilim Kültür ve Sanat Derneği Yönetimi Erzurum Barosu’nda gerçekleşen gece için Baro Başkanı Av. Talat Göğebakan’a teşekkür ettik.” dedi.

GENÇ NENEHATUNLAR ÇANAKKALE YOLUNDA

Projenin ikinci ana faaliyeti ise 11-19 Ekim tarihlerinde gerçekleşen ‘Genç Nenehatunlar Kurtuluş Koridorunda’ isimli Erzurum’dan başlayarak Erzincan, Sivas, Amasya, Samsun, Ankara, Eskişehir, Bursa üzerinden Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında şehitlerimizin yâd edilmesi ve milli mücadele ruhunun yeniden yaşatılması amacı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ziyaret ettiği, savaştığı ve bu güzel vatanı bizlere emanet bıraktığı önemli merkezler ziyaret edildiğini Belirten Karahan, “31 Genç Nenehatun Kurtuluş Koridoru ziyaretleri sırasında Erzincan’da Girvelik Şelalesi, Sivas’ta Cumhuriyet tarihinin başlangıç aşamalarından biri olan 4 Eylül Kongresi'nin yapıldığı Kongre Binası, Unesco Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Cami, Gök Medrese ve Çifte Minareli Medrese, Amasya’da Amasya Müzesi, Hazeranlar Konağı Müze Ev, Minyatür Amasya Müzesi, Bayezid Paşa Camii, Çelebi Mehmet Medresesi ve Haliliye Medresesi, Ankara’da Anıtkabir, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazdığı Taceddin Dergahı, Bursa’da Osmangazi ve Orhangazi Türbeleri, Çanakkale’de ise Çanakkale Simulasyon Merkezi, Şehitler Abidesi, Conkbayırı, Arıburnu, Tarihi Gelibolu Yarımadasındaki siperler, Dur Yolcu Kitabesi ve 57. Alay Şehitliği ziyaret edilmiştir. Ankara’da Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü’nde misafir edilen ‘Genç Nenehatunlar’ Genel Müdür Yardımcısı Muhammed Ecevit CARTI, Mehmet BULUT ve Musa DİKMEN tarafından bilgilendirildiler.” bilgi verdi.

YABANCISINDAN YERLİSİNE BU RUHLA YOLLARDA

Gezi hakkında düşüncelerini aktaran Atatürk Üniversitesi’ne Mevlana Değişim Programı ile Kiev, Ukrayna Taras Shevchenko Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden gelen lisans öğrencisi Lida Polyanskaya, “Çok heyecanlıyım ve duygularımı ifade edecek kelime bulmakta zorlanıyorum. Türk kültürünü, geleneklerini, tarihini çok merak ediyordum. Benim için şahane bir gezi oldu. Sizlere minnettarım. Bu gezi aldığım eğitimin gelişmesine katkı sağlayacak” şeklinde dile getirdi.

 
ERVAK:Vatandaş ‘huzur ve istikrar’ dedi
 
Dede Korkut Bildirileri kitaplaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurumspor’da Doğa farkı
RECEP DAĞ-Erzurumspor’da 2015-2016 sezonunun ilk on maçında en fazla sayıda ...
Kızılcabölük maçını Hellaç yönetecek
RECEP DAĞ-Erzurumspor’un Çarşamba günü evinde oynayacağı Kızılcabölükspor ...
Erzurumspor’a motivasyon desteği
Spor Toto 3. Lig 1. Grupta Şampiyonluk mücadelesi veren BB Erzurumspor ...
 
Termalspor seriyi bozmadı
Hentboldaki gururumuz Aziziye Belediyesi Termalspor Kulübü, Ankara temsilcisi ...
Büyükşehir güreşte zirve yolunda
Büyükşehir Belediyespor Kulübü Güreş Takımı, Türkiye Güreş Federasyonu ...
Palandöken Belediyespor, set vermedi
Palandöken Belediyesi Erkek Voleybol Takımı, kendi sahasında konuk ettiği ...
 
Erzurumspor’da Kızılcabölük seferberliği
BB Erzurumspor, ertelenen 9’ncu hafta Kızılcabölükspor maçı hazırlıklarını ...
Curling Milli Takımı Erzurum Kampı’nda
Curling A Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası hazırlıkları kapsamında Erzurum'da ...
Erzurumspor liderliğini korudu
RECEP DAĞ-Erzurumspor liderlik yarışında en yakın rakibi olan Zonguldak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva