ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
Ağırman’dan Oltulu sporculara destek
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
‘Erzurum doğalgazına kardeş geliyor’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Çakmak: ‘Hemşirelik çok kutsal bir meslek’
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Yaz'ı beklerken, kış geldi, çattı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
Kaçak sigara operasyonu: 10 gözaltı
HABERLER>GUNCEL
12 Mart 2017 Pazar - 15:39

Erzurum'da 99. Yıl coşkusu

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümü, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.

Erzurum da 99. Yıl coşkusu

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümü, düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı.
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıldönümü törenleri, sabah saatlerinde YGS sınavının olması dolayısıyla saat 14. 00’da yapıldı. Havuzbaşı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Çelenk koyma törenine Erzurum Vali vekili Ahmet Naci Helvacı, AK Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, MHP Milletvekili Kamil Aydın, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın akabinde konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurumluların 12 Mart kurtuluş gününü kutlayarak, vatanı ve bayrağı uğruna düşmana göğsünü siper edenlerin Türk tarihin deki yerini hiç kimsenin unutmayacağını belirtti.
Erzurum’un büyük Türk milletinin tarihi misyonunda ve alın yazısında her zaman Anadolu’nun kilidi ve anahtarı konumunu üstlenmiş kutsal bir Müslüman coğrafyası olduğunu kaydeden Sekmen, “Dün olduğu gibi bugün de bu tarihi şehir; stratejik öneminden tarihi, dinî ve siyasî cazibesinden hiçbir şey kaybetmemiştir. Erzurum, Türk milletinin eline geçtiği yıllardan günümüze kadar, ülkemizde görülen her önemli vatan meselesinde Türk milletinin yüz akı ve yürek güveni olmuştur. Tarihimizin bize öğrettiği ilk hakikat; bu vatanı kurmanın kolay olmadığıdır. Üstünde bugün sere serpe gezdiğimiz bu topraklar, şehitlerimizin kanlarıyla vatanlaştırdığımız ülkemizin, Türk milletinin vatanı olabilmesi için, bin yıldan beri en seçme yiğitlerini, devlet adamlarını, komutanlarını, en sevdiği, üstüne titrediği zekâları, ilim, fikir ve gönül adamlarını buralarda eritmiş, buralarda akıtmıştır. 1916-1918 yılları arasında Birinci Dünya Savaşı içinde Rus Ordusu ile ittifak yapan Taşnak, Hınçak ve Ramgavar adlı Ermeni Çeteleri Erzurum-Cinis’te, Tazegül’de, Alaca’da, Ilıca’da, Tepeköy’de, Dutçu’da, Erzurum Merkezde, Yanıkdere’de, Karskapı’da, Ezirmikli Osman Ağa ve Mürsel Paşa Konaklarında, Firdevsoğlu Kışlası’nda, Yeşilyayla’da, Hasankale’de, Tımar’da, Köprüköy’de, Horasan’da tam bir “Müslüman Türk Soykırımı” gerçekleştirmiştir. Savaşla hiçbir ilgisi olmayan, masum sivil ahali, Ermeni Çeteleri tarafından sadece Türk ve Müslüman oldukları için katledilmişlerdir. Erzurum; vatanı için canını seve seve feda eden yiğitlerin şehridir. Muhacirliğin elemini, istilânın sıkıntılarını tatmış ve Ermeni zulmünün ağırlığını yaşamış olan bu eski ve şanlı kalenin çocukları, son ferde kadar müdafaanın bir zaruret olduğu imanını her daim çehrelerinde taşır. Erzurum’da hiçbir hane ve aile yoktur ki Rus ve Ermeni savaşlarında şehit vermemiş olsun. İstiklal ve hürriyet bizler için uğrunda ölünecek önemli ve vazgeçilmez kavramlardır.” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurumlunun vatanı için gözünü hiç kırpmadan seve seve canını feda edeceğini kaydederek, şöyle konuştu:
“12 Mart’ta Türk’ün sarsılmaz iradesi, vatan ve bayrak sevgisi, Dadaşın üstün cesaret ve kahramanlığı tarihe altın harflerle yazılmıştır. Bu yüzden Erzurum; İslam’ın kilidi, Anadolu’nun önsözü, ay yıldızlı bayrağımızın sancağı ve Türkiye'nin ana fikridir. Sözlerimi burada noktalarken, 99 yıl önce, özgürlük, bağımsızlık ve kurtuluş için şahadet şerbetini içen şehitlerimizi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Doğu’nun Muzaffer Kumandanı Kazım Karabekir Paşa’yı, şanlı Türk ordumuzun kahramanlarını, emniyet mensuplarımızı, 15 Temmuz Demokrasi Destanımızın kahramanlarını rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”
Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, folklor ve mehteran takımının gösterisinin ardından Havuzbaşı’ndaki tören sona erdi. Havuzbaşı’ndaki törenin ardından protokol ve askeri erkan Karskapı Şehitliğini ziyaret ederek dua ettiler. Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99’ncu yıl dönümü, gün boyu çeşitli etkinliklerle devam edecek.

 
Öz: '12 Mart yeniden dirilişin adıdır'
 
Kale Mescidinden dualar yükseldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘12 Mart, tarih önünde dadaşça duruştur’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 12 Mart 1918, Bir büyük ...
Bulutlar: "99 yıllık emanete sahip çıkmalıyız”
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Erzurum’un düşman işgalinden ...
Azizoğlu: 'Erzurum, Anadolu'nun zirvesi'
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden ...
 
"Biz istiyoruz ki; kilitlenen sistemi millet çözsün"
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Kardelen TV’de ...
Büyükşehirden şühedaya vefa
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Azizoğlu, Bakan Berova'yı ağırladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir ...
 
Çat'ta Milli coşku doruktaydı
Erzurum’un Çat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı coşkuyla kutlandı.
'Kadına şiddet acizliğin ifadesidir'
Akdağ, kadınlara yönelik şiddeti hiçbir zaman kabul etmediklerini belirterek, ...
Aydemir: 'Bizi biz yapan değerler :'Ana,Aile ve Vatan'
Aydemir, ‘‘Cennet ve Ana’ gibi iki yüksek kavramı tarif ve ifade eden ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva