ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
Erdoğan’dan Emek ve Dayanışma Günü mesajı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
‘Patentle Türkiye’ başvuruları başladı
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
Fiyatı en fazla artan ürün kuru soğan oldu
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
JASAT Mercek-6 operasyonu: 58 gözaltı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
Ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı
HABERLER>GUNCEL
11 Mart 2017 Cumartesi - 09:36

"Biz istiyoruz ki; kilitlenen sistemi millet çözsün"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Kardelen TV’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Suriye’nin kuzeyinde bir PYD devleti oluşmasına karşıyız" dedi.

 Biz istiyoruz ki; kilitlenen sistemi millet çözsün

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Kardelen TV’de katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, "Suriye’nin kuzeyinde bir PYD devleti oluşmasına karşıyız" dedi.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Kardelen TV’deki Gündem Özel programında İHA Erzurum Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Gazeteci Esat Bindesen’in sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, referanduma ilişkin kararsız seçmenin ‘evet’e döndüğünü belirtti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gaflarına ilişkin soruya, Kurtulmuş, "Bir sürü gaf yapıyorlar bunlar. Neresini düzelteceksiniz. O kadar taktik icabı işler yapıyorlar ki; sırıtıyor" cevabını verdi.

"28 Şubat’a alkış tutarken neredeydiniz?"
Kemal Kılıçdaroğlu’nun Necmettin Erbakan’ın ölüm yıldönümüne gitmesini eleştiren Numan Kurtulmuş, "Rahmetli Erbakan’ın ölüm yıldönümünde gidiyorlar onlarla yan yana oturuyorlar. Yani insanın biraz samimi olması gerek. 28 Şubat’ta rahmetli Erbakan hocaya o kadar eziyet çektirilirken, Cumhuriyet Halk Partililer o günkü CHP zihniyetini temsil eden siyasi partiler, parlamentoda başörtülü bir milletvekiline dahi tahammül edemeyip, koro halinde ‘bunları dışarı atın’ derken, CHP zihniyeti, 28 Şubat’a bir yerde alkış tutarken neredeydiniz kardeşim?" dedi.

"Milletin camisi ile mescidi ile irtibatı olmayan cumhurbaşkanı olamayacaktır"
Yeni anayasa değişikliğine ilişkin konuşan Numan Kurtulmuş, "Bugünkü siyasi tablo içerisinde AK Parti’nin tek başına iktidar elde etme zorluğu yok. Allah’ın izniyle yarın seçim olsa yine aynı sonuç ortaya çıkar. Bir de, siyaseti yalnızca siyasi aktörler belirlemez. Siyaseti toplumun sosyolojisi belirler. Cumhurbaşkanını halk seçtiği sürece; bu ülkenin çarşısından pazarından geçmeyen, bu milletin türküsünü şarkısını söylemeyen, bu milletin camisi ile mescidi ile irtibatı olmayan bu milletin tarihi ve kültürü ilgisi olmayan hiç kimse cumhurbaşkanı olamayacaktır. Bu hoşumuza gitsin diye söylediğimiz bir şey değil. Sosyoloji böyle. Sosyoloji böyle akıyor. Siyasetin sosyolojisi de böyle gidiyor. Bizim herhangi bir şekilde toplumun büyük bir kesiminden onay almak gibi bir derdimiz yok. Ama biz bir taraftan da sistemin tıkandığı noktaları görüyoruz. Hala darbeler oluyor, hala darbe ihtimalleri var. Hala ekonomik kriz ihtimalleri var. Hala cumhurbaşkanı ile başbakanın kavga etme ihtimali var. Hala çok büyük oranda azalmış olmasına rağmen vesayet odaklarının yeniden hortlama ihtimali var. Tüm bunları ortadan kaldırabilmek ve bunların hiçbirine imkân tanımayacak yen bir model olması lazım" ifadelerini kullandı.

"Biz istiyoruz ki kilitlenen sistemi millet çözsün"
Yeni sistemde yaşanacak sorunu milletin çözeceğine işaret eden Kurtulmuş, "Örnek olsun diye söylüyorum. Parlamento ile cumhurbaşkanı kilitlendi. Hükümet ile parlamento kilitlendi. Olur mu olur. 1980 darbesi döneminde 124 turda Türkiye cumhuriyeti parlamentosu cumhurbaşkanını seçemedi. Kilitlendiğinde kim çözsün. Şimdiye kadar ne zaman kilitlense, asker kafayı çıkarmış 'ben buradayım' dedi. Birileri de askeri arkasından itmiş, darbeler olmuş. Olağanüstü dönemler olmuş. Muhtıralar olmuş. Şimdi diyoruz ki; kilitlendiğinde kardeşim bu sistemi millet çözsün. Cumhurbaşkanı kilitlendiğinde seçime götürsün kendi cumhurbaşkanlığı da düşecek. Parlamento seçime götürsün götüren parlamentonun milletvekillikleri de düşecek. Şimdi bu sistemle yalnızca milletin hakem ve hakim olduğu bir sistem inşa edelim. Bu bir sistem meselesidir. Bu darbe savar maddelerimizden birisidir" dedi.

Rakka operasyonu
Terörü maşa olarak kullanan ABD, Rusya ve İran’ın maşalar üzerinden bir bölge kuramayacağını belirten Numan Kurtulmuş, "Türkiye’nin tavrı çok açıktır. Suriye’nin bütün şehirleri o şehrin o bölgenin insanlarının oluşturduğu muktedir güçler ve uluslararası koalisyon ile birlikte hareket edilerek geri alınmalıdır. Örneklerini verdik Cerablus ve El Bab. Cerablus’ta muktedir muhalifle birlikte operasyon yaptı TSK ve örnek olduk. Hala Musul operasyonu bitmedi. Hala Rakka’ya operasyon başlamadı. Herkes kararsız bir şekilde ortada dolaşıyor. Ama bizim tespitimiz şudur; Rakka Rakkalılar’ın, Musul Musullular’ın, El Bab El Bablılar’ın Oradaki etnik yapıyı, oradaki mezhebi yapıyı değiştirmeyelim. Onun için orada operasyon yapalım terör örgütünden temizleyelim halkı getirelim oraya yerleşsin. 45 bin Arap geldi Cerablus’a şimdi orada yaşıyor. Aynı şeyi Rakka için yapalım, aynı şeyi Musul için yapalım. Şimdi Musul’u DEAŞ’tan alalım ama Musul’u Haşdi Şabi gelsin, PYD gelsin Musul’da birisi etnik temizlik diğeri mezhebi temizlik yapsın. Böyle bir şey olmaz. Bu Suriye ya da Irak’ın barışına katkıda bulunmaz. İkinci olarak diyoruz ki; terör örgütleri arasında ayrım yapmayın. ‘DEAŞ kötüdür PYD iyidir’ demeyin veya ‘PYD iyidir DEAŞ kötüdür’ demeyin. Bütün terör örgütleri vekalet savaşlarının maşalarıdır; hepsi insanlık düşmanıdır. Dolayısıyla kırın atın şu maşalarınızı. Bu maşalarınız üzerinden meşru bir bölge kuramazsınız. Amerikalılara, Ruslara, İranlılar’a bunu anlatmaya çalışıyoruz. Kapalı kapılar ardında her ülkeye ayrı şeyler söylemiyoruz. Herkese aynı şeyi söylüyoruz" şeklinde konuştu.
Kurtulmuş, "Türkiye’nin söylediği üçüncü mesele ise; Suriye’nin kuzeyinde Kürt kardeşlerimizin varlığından rahatsız değiliz biz. Kürtler, Türkler, Ezidiler, Sünniler, Aleviler hepsi orada asırlardır beraber yaşadılar. Ama hiç kimse kalkıp orada yaşayan Araplar’ı Türkmenler’i yerinden atmaya kalkmasın. Biz Suriye’nin kuzeyinde bir PYD devleti oluşmasına karşıyız yoksa Kürt kardeşlerimiz o bölgenin asli unsurları olarak oradalar ve inşallah kıyamete kadar barış içinde olacaklar" dedi.

"Vekalet savaşları yaşanıyor"
Bölgede vekalet savaşlarının yaşandığını kaydeden Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Vekalet savaşları şudur; kendisi savaşmıyor bir maşa kullanıyor vekilleri üzerinden savaşıyor. Yani bir terör örgütünü kullanıyor. Bunun sonu var bir gün eğer onlar devam ederse Amerika ve Rusya savaşma noktasına gelir diye dediğimi hatırlıyorum. Şimdi o noktaya geldiler. Niye şimdi Amerika ve Rusya genelkurmay başkanları oturup konuşma ihtiyacı hissediyor? Çünkü hepsinin uçakları havada dolaşıyor, sahada güçleri var Artık vekalet savaşları üzerinden belli bir noktaya gelindi" sözlerini kullandı.

 
Cindilli, Erzurumlu Tahsin'i anlattı
 
Büyükşehir'den öğrencilere ulaşım jesti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehirden şühedaya vefa
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun ...
Azizoğlu, Bakan Berova'yı ağırladı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir ...
Çat'ta Milli coşku doruktaydı
Erzurum’un Çat ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı coşkuyla kutlandı.
 
'Kadına şiddet acizliğin ifadesidir'
Akdağ, kadınlara yönelik şiddeti hiçbir zaman kabul etmediklerini belirterek, ...
Aydemir: 'Bizi biz yapan değerler :'Ana,Aile ve Vatan'
Aydemir, ‘‘Cennet ve Ana’ gibi iki yüksek kavramı tarif ve ifade eden ...
Azizoğlu: 'Kadın Aile hayatımızın temeli'
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ...
 
Kadın avukatlar, kadın mahkumları unutmadı
Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı İlknur Sarcan, yönetim ...
Aydemir: ‘Milletin feraseti, vesayetçi akıldan üstündür’
Aydemir 16 Nisanda milli iradenin evet’te bütünleşeceğini kaydederek, ...
Yakutiye Meclisinde Plan gündemi
Yakutiye Belediyesi ilçe sınırlarında imar planlarının son halini alacak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva