ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Çiftçi Erzurum orman varlığını değerlendirdi
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı
Nafiz Kotan’a vefa
Nafiz Kotan’a vefa
Ilıcalı Ailesi yasta
Ilıcalı Ailesi yasta
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
HABERLER>EKONOMİ
28 Temmuz 2016 Perşembe - 01:55

Erzurum’da 6 ayda 2 bin 968 konut satıldı

M.AKDAĞ-Konut satış performansı bakımından mayıs ayında 40’ıncı sırada yer alan Erzurum, Ocak-haziran ayları diliminde bir sıra yükselerek 39’uncu sıraya çıktı. Erzurum’un konut satış sayısı Türkiye payı yüzde 0,45 oldu.

Erzurum’da 6 ayda 2 bin 968 konut satıldı

Erzurum’da Haziran ayında 475, ocak-mayıs ayları toplamında ise 2 bin 968 konut satışı gerçekleşti. İlde 2015 yılı haziran ayına göre konut satışları yüzde 1,4 oranında düşüş gösterdi. Erzurum yılın ilk altı ayında ise önceki yılın aynı dönemine göre konut satışları yüzde 11,9 oranında geriledi.

HAZİRAN 2016 DÖNEMİ VE ERZURUM

Erzurum’da Haziran  ayında 137 ipotekli, 338 normal biçimde olarak 475 konut satıldı. Geçen yılın haziran ayına göre ilde ipotekli konut satışlar yüzde 12,17 oranında düşerken, diğer konut satışları ise yüzde 3,68 oranında yükseliş kaydetti. 2015 yılı haziran ayında ilde 156 ipotek, 326 diğer yollardan olmak üzere 482 konut satışı gerçekleşmişti.

2016’NIN İLK 6 AYI VE ERZURUM

Erzurum’da bu yılın ocak- haziran aylarını kapsayan bölümde 2 bin 968 konut satışı kaydedildi. Satışların 839’uipotekli, 2 bin 129’u ise diğer yollardan yapıldı. Önceki yıla göre, ipotekli konut satışları yüzde 13,68, diğer konut satışları yüzde 11,1 oranında geriledi. Geçen yıl aynı dönemde 972 ipotek, 2 bin 397 diğer yollardan toplam 2 bin 887 konut satılmıştı.

İLK VE İKİNCİ EL SATIŞLAR 2016 OCAK-HAZİRAN DÖNEMİ

Erzurum’da mayıs ayında satışı gerçekleştirilen 475 konutun 218’i ilk, 257’si ise ikinci elden, 6 aylık dilimde ise el değiştiren 2 bin 968 konutun bin 217’si birinci, bin 751’i de de ikinci elden satıldı. TÜİK verilerine göre, 6 aylık bölümde bir önceki yıla göre birinci el satışları yüzde 18,7, ikinci el satışları ise yüzde 6,46 oranında geriledi.

ERZURUM 39’UNCU SIRAYA YÜKSELDİ

Konut satış performansı bakımından mayıs ayında 40’ıncı sırada yer alan Erzurum, Ocak-haziran ayları diliminde bir sıra yükselerek 39’uncu sıraya çıktı. Türkiye7de konut satış performansının en yüksek olduğu iller İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Mersin, Kocaeli, Tekirdağ, Aydın, Konya, Kayseri, Balıkesir, Adana, Van, Gaziantep, Sakarya, Eskişehir, Manisa, Samsun, Hatay, Şanlıurfa, Muğla, Diyarbakır, Denizli, Kahramanmaraş, Trabzon, Çanakkale, Malatya, Yalova, Elazığ, Ordu, Çorum, Kütahya, Kırklareli, Edirne, Sivas, Afyonkarahisar, Zonguldak ve Erzurum olarak kaydedildi.

TÜRKİYE’DE 2016 HAZİRAN AYINDA 106 BİN 187 KONUT SATILDI

Türkiye genelinde konut satışları 2016 Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4 oranında  azalarak 106 bin 187 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 20 bin 406 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 19,2) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 11 bin 695 konut satışı (yüzde 11) ile Ankara, 6 bin 745 konut satışı (yüzde 6,4) ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Hakkari, 19 konut ile Ardahan ve 34 konut ile Bayburt oldu.

İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI

 Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,2 oranında azalış göstererek 36 bin 371 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 34,3 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 7 654 konut satışı ve yüzde 21 pay ile ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il yüzde 55,5 ile Artvin oldu.

DİĞER SATIŞ TÜRLERİ

 Diğer konut satışları Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 oranında azalarak 69 816 oldu. Diğer konut satışlarında İstanbul 12 752 konut satışı ve yüzde 18,3 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 62,5 oldu. Ankara 6 900 diğer konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 4 241 konut satışı ile İzmir izledi. Diğer konut satışının en az olduğu il 5 konut ile Hakkari oldu.

BİRİNCİ EL

 Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 azalarak 49 354 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 46,5 oldu. İlk satışlarda İstanbul 9 880 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 20) sahip olurken, İstanbul’u 4 738 konut satışı ile Ankara ve 2 596 konut satışı ile İzmir izledi.

İKİNCİ EL KONUT SATIŞLARI

 Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,4 azalış göstererek 56_833 oldu. İkinci el konut satışlarında da İstanbul 10 526 konut satışı ve yüzde 18,5 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 51,6 oldu. Ankara 6 957 konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 4 149 konut satışı ile İzmir izledi.

YABANCILARA  KONUT SATIŞI

 Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31,6 azalarak 1 543 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Haziran 2016’da ilk sırayı 507 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 381 konut satışı ile Antalya, 97 konut satışı ile Mersin, 84 konut satışı ile Aydın, 80 konut satışı ile Bursa ve 58 konut satışı ile Muğla izledi.

Ülke uyruklarına göre en çok konut satışı Irak vatandaşlarına yapıldı  Haziran ayında Irak vatandaşları Türkiye’den 214 konut satın aldı. Irak’ı sırasıyla, 114 konut ile Rusya Federasyonu, 112 konut ile Suudi Arabistan, 110 konut ile Kuveyt ve 107 konut ile Afganistan izledi.

 
Başkentte Dadaşlar Nöbette
 
Erzurum Ekonomisinde istikrar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir: ‘Hayırlı olsun’
AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi İbrahim ...
‘Ben yok, ‘Millet olarak ‘biz’ varız’
Yakutiye Meydanı'nda sabahın ilk ışıklarına kadar süren demokrasi nöbeti ...
Bayır: “İnadına yatırım, inadına üretim”
MÜSİAD Erzurum Şubesi 15 temmuz da yapılan darbe kalkışmasını kınadı.
 
Mikser konvoyu ile darbeye hayır
Milletimizin iradesine ve demokrasimize yönelik hain darbe girişiminin ...
İl ekonomisinde gündem: “Sağlık Turizmi”
Geleneksel Sultan Sekisi toplantılarının 23.’ncüsü bu sene Sağlık Turizmi” ...
Bakan Ağbal’dan Yeniden Yapılandırma müjdesi
Maliye Bakanı Naci Ağbal, "30.06.2016’dan önceki döneme ilişkin vergi, ...
 
MÜSİAD’dan OHAL değerlendirmesi
Bayır, Bakanlar Kurulu'nda alınan olağanüstü hal (OHAL) kararının Türkiye'nin ...
Erzurum için 733 proje
Erzurum Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Seyfettin ...
Erzurum Çiftçisi demokrasi nöbetinde
Yakutiye Belediyesi ile AK Parti Yakutiye İlçe teşkilatı tarafından organize ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva