ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>GUNCEL
16 Eylül 2018 Pazar - 14:17

Erzurum’da 178 bin 860 öğrenci ders başı yapacak

Erzurum’da 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında toplam bin 192 okulda, 16 bin 645 okul öncesi, 107 bin 702 ilkokul ve 56 bin 513 orta öğretim (lise) olmak üzere toplam 178 bin 860 öğrenci ile 9 bin 598 öğretmen bugün ders başı yapacak.

Erzurum’da 178 bin 860 öğrenci ders başı yapacak

Ahmet Akbuğa-Erzurum’da 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında toplam bin 192 okulda, 16 bin 645 okul öncesi, 107 bin 702 ilkokul ve 56 bin 513 orta öğretim (lise) olmak üzere toplam 178 bin 860 öğrenci ile 9 bin 598 öğretmen bugün ders başı yapacak.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılının 17 Eylül Pazartesi günü başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Çağdaş eğitimin toplumsal yaşamın biçimlendirilmesinde, yükselmesinde ve çağdaşlaşma sürecinin başarıya ulaşmasında vazgeçilmez öğelerden olduğunu ifade eden Vali Azizoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Sağlam temeller üzerine kurulmuş bir yaşam; çocuklarımızın geleceği için olduğu kadar, genç nüfus yoğunluğuna sahip ülkemizin geleceğini daha güzel inşa etmek için de temel koşuldur.

Şehrimize ve ülkemize değer katacak, güçlü kılacak, teknolojiye hâkim, eleştirel düşünebilen, kendine güveni yüksek ve yepyeni fikirler üretebilen, vizyonu geniş bireylerin oluşması eğitim anlayışımızın temelini oluşturmaktadır.

Her şeyin büyük bir hızla değiştiği, beklentilerin, talepler ve mesleklerin sürekli bir değişim içinde olduğu günümüzde, eğitim konusunda fiziki imkânlarımızı sürekli gözden geçiriyor, Erzurum’un en ücra köşesinde yaşayan çocuklarımızın da eğitim haklarını kutsal sayıyoruz. Bu bağlamda, hiçbir çocuğumuzun eğitiminden mahrum kalmaması temel hedeflerimizden biridir.

Bu amaçla, gerek hayırseverlerimizle imzaladığımız protokoller gerekse devletimizin yaptığı yatırımlarla, Erzurum’un eğitimdeki beklentilerini hem fiziki açıdan hem de kalite açısından artırmaya devam edeceğiz.

2018-2019 eğitim ve öğretim yılında toplam bin 192 okulumuzda; 16 bin 645 okul öncesi, 107 bin 702 ilkokul ve 56 bin 513 orta öğretim olmak üzere toplam 178 bin 860 öğrencimiz eğitim ve öğrenim göreceklerdir. Bu dönemde, 9 bin 598 değerli öğretmenimiz görev yapacaktır.

Sevgili öğrenciler; başarı, birden çok faktöre bağlı olarak ulaşılabilen bir olgudur. Başarıya ulaşmada; sorumluluk duyma, planlı çalışma, kararlı olma ve kendine güvenme başarının olmazsa olmazlarıdır. Ayrıca, öğretmenlerinizi ve okulunuzu, birbirinizi seviniz ve her türlü zararlı alışkanlıktan kaçınınız. Sizler eğitimin temel yapı taşlarısınız. Eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakârlık, çaba ve yatırım, sizler içindir. Unutmayınız ki sizlerin başarısı ülkemizin daha da ileriye gitmesi ve yükselmesi demektir. Sizlerin başarısıyla mutlu olup, geleceğimize daha güvenle bakacağız.

Değerli öğretmenlerimiz; çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında en önemli görev sizlere düşmektedir. Ailelerimiz en kıymetli varlıkları olan çocuklarını, sizlere emanet etmektedirler. Sizin de asli göreviniz, bu çocuklarımızı milli, ahlaki, insani ve evrensel değerlerle yetiştirmek ve hayatta lazım olacak her türlü bilgi ve becerilerle donatmaktır. Sizlerin birinci muhatabı öğrencilerinizdir. Bu yüzden onları seviniz, önemseyiniz ve önemli olduklarını hissettiriniz. Onları yetiştirmek üzere, sizlere teslim edildiğini unutmayınız. Çocuklarımızın, olası hatalarının hoşgörü çerçevesinde değerlendirilerek, düzeltilmesi hususunun en doğru davranış biçimi olacağı hepimizin ortak düşüncesi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerimle; öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve eğitim camiasına başarılar diliyor, 2018-2019 eğitim-öğretim yılının sağlık, mutluluk, huzur ve başarılarla dolu geçmesini temenni ediyorum.”

 
“Ahilik kültürü; milli birlik ve beraberliğin temelidir’
 
‘Kur’u kurşuna çevirmeye çalışanlara lanet olsun’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yunus Emre ve A.Gazi’de 3 saat kesinti
Palandöken ilçesine bağlı Abdurrahmangazi, Yunus emre ve Yenişehir’de ...
Tortum’da yeni girişimciler sertifikalarını aldı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Atatürk Üniversitesi Tortum ...
Pasinler milli coşkuya hazır
18 Eylül Salı günü yapılacak olan Pasinler Zaferi'nin 970. Yıl Kutlamalarında ...
 
Sekmen’den Hicri Yılbaşı kutlaması
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Hicri yılbaşı ve Muharrem ayı ...
Büyükşehir Erzurum’un altyapısını yeniliyor
Büyükşehir Belediyesi, kentin altyapısını baştan aşağı yeniliyor.
Terzi’den veda turu
Rize’nin Pazar ilçesine kaymakam olarak atanan Erzurum Vali Yardımcısı ...
 
Cumhurbaşkanı Tahran Zirvesini değerlendirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yaklaşık 8 yıldır devam eden ihtilafın ...
Cumhurbaşkanı’ndan tarihi vurgu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tahran’da yapılan zirvede, “İdlib’in ...
Hazine ve Maliye Bakanlığına 2 bakan yardımcısı atandı
Hazine ve Maliye Bakan yardımcılığı görevlerine Nureddin Nebati ile Osman Dinçbaş atandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva