ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>GUNCEL
23 Eylül 2013 Pazartesi - 00:14

Erzurum adına tarihi adım

İ.KUMRU-Uluslar arası 4’üncü Dağ Ortaklığı toplantısına katılan bilim insanları, Erzurum’da ki son günlerinde Uzundere’de dağları yerinde inceleyerek yürüyüş yaptı. Dünya’nın her yerinde geçecek olan ve Erzurum’daki toplantıda alınan kararların isimleri ise ‘Erzurum Kararlar’ ı olarak belirlendi.

Erzurum adına tarihi adım

Uluslar arası 4’üncü Dağ Ortaklığı toplantısına katılan bilim insanları, Erzurum’da ki son günlerinde Uzundere’de dağları yerinde inceleyerek yürüyüş yaptı. Dünya’nın her yerinde geçecek olan ve Erzurum’daki toplantıda alınan kararların isimleri ise ‘Erzurum Kararlar’ ı olarak belirlendi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından düzenlenen ve Erzurum’da gerçekleştirilen 4’üncü Küresel Dağ toplantısının son gününde, kente gelen yaklaşık 105 yabancı bilim adamı Uzundere ilçesinde ki Ulubağ Köyü yaylasında 4 kilometrelik bir orman yürüyüşü gerçekleştirdi. Dünyanın çeşitli ülkelerinden kentteki uluslar arası toplantıya katılmak için gelen yabancı bilim adamları öncelikle otobüsler ile Uzundere dağlarına taşındı. Ardından belirlenen güzergahtan 4 kilometrelik bir yürüyüş yapan turistler Ulubağ Köyü yaylasına ulaştıklarında köylüler tarafından karşılandı. Orman Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyonda Bölge Müdürü Salih Çetinkaya’da yolculuk boyunca turistlere dağların yapıları hakkında bilgiler verdi. Yaylada hazırlanan alanda Erzurum’un ünlü yiyecekleri cağ kebap ve kadayıf dolmasının tadına bakan turistler ardından Tortum Şelalesine geçti.  Şelaleye hayran kalan turistler, şaşkınlıklarını gizleyemedi. Ellerindeki fotoğraf makineleri ile doğa harikasını ölümsüzleştiren bilim adamları bir günlük gezinin ardından Küresel Dağ Ortaklığı toplantısını bitirmiş oldu.

Erzurum Orman Bölge Müdürü Salih Çetinkaya, gelen bilim adamlarına Erzurum’da ki dağ yapılarını yerinde gördüklerini söyleyerek yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Toplantının Türkiye ve Dünya için çok önemli kararların alındığını bildiren Çetinkaya, “ Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen ve çok önemli kararlar alınan 4’üncü Küresel Dağ  Ortaklığı toplantısının son gününde Ulubağ köyündü yaklaşık 4 km bir yürüyüş yaptık. Kentimize gelen yabancı bilim insanları 4 gün boyunca insanların dağların gelişimi ve korunması için,  neler yapabilir bunun kararları alındı. Dünya’da ki dağlar hakkında çok önemli bilgiler insanlara aktarıldı. Toplantının son gününde ise böyle bir organizasyon düzenlemek istedik. Bunun sebebi ise gelen dağ uzmanlarının kentimizde ki dağlarıda yakından görmesiydi. Burada Orman Bölge Müdürlüğü olarak dağlarda yaptığımız erozyon çalışmalarını da yerlerinde gösterme fırsatımız oldu. Kendilerinden de çeşitli tavsiyeler aldık. Bunu için önemli bir etkinlik olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

 Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen 4’üncü Dağ Ortaklığı Toplantısı’nda alınan kararların dünyanın her yerinde Erzurum Kararları olarak geçeceğini bildiren Salih Çetinkaya, kentin tanıtımı için önemli bir adım olduğunu söyledi. Çetinkaya, “Kentimizde gerçekleşen uluslar arası toplantıda bir takım küresel kararlar alındı. Bu kararların genel adının Erzurum Kararları olarak geçmesini teklif ettik ve kabul edildi. Bu da demek oluyor ki dünyada her yerde kabul görmüş Kopenhag Kriterleri gibi bizimde Erzurum Kararlarımız olacaktır. Bu da kentimiz açısından sevindirici bir gelişmedir” dedi.

 
Tapu’dan bodrum uyarısı
 
Kredi kullanımı tavan yaptı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yalçınkaya, beraat etti
Tortum ilçesinde 2011 yılında hidroelektrik santrali (HES) çalışmalarını ...
Gaziler destek bekliyor
İHSAN KUMRU-Türkiye Harp Malulü Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Recep ...
Erzurum’a sanal müze
“Yakutiye Medresesi Canlanıyor” projesinde build mapping (sanal bina giydirme ...
 
Erzurum Orgeneral Yörük’ü ağırladı
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ı ...
Oltu’da Gaziler Günü kutlaması
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından devam edilen törende ...
Altıparmak, deprem bölgesinde
Altıparmak, dün gece saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ...
 
Aksoy depremleri değerlendirdi
Doğu coğrafyasının Türkiye’nin iki büyük fay kuşağı etkisi altına olduğunu ...
Valilikten deprem açıklaması
Erzurum’un Tekman ilçesinde dün gece saatlerinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki ...
Havuzbaşı'nda Gaziler Günü etkinliği
Erzurum'da 19 Eylül Gaziler Günü, Havuzbaşı’nda yapılan törenlerle kutlandı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva