ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Çomaklı’dan 19 Mayıs mesajı
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
Doğu Anadolu’da Milli Coşku zirvede
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
ESKİ 2024 bütçesi onaylandı
HABERLER>GUNCEL
24 Ocak 2013 Perşembe - 07:55

Erzurum'a yeni üniversite

Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Sağlık Grubu ile Şifa Üniversitesi’nin kurucusu olan Türkiye Tabipler Vakfı’nın ikinci üniversitesini Erzurum’da kuracağını müjdeledi

Erzurum a yeni üniversite

Şifa Sağlık Grubu, eğitim ve sağlık yatırımları ile büyümeye devam ediyor. 1983 yılından bu yana özel sağlık hizmeti sunan Şifa Sağlık Grubu, 2010 yılında Şifa Üniversitesi’ni kurarak, sağlık eğitimini de hizmet yelpazesine ekledi.
Türkiye’nin ilk butik üniversitesi olan Şifa Üniversitesi’nin 2012 yılı değerlendirmesi amacıyla basın toplantısı düzenleyen Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş, “2008’den sonraki süreçte Şifa Sağlık Grubu’nun sağlığa ve sağlık eğitimine yaklaşık 45 milyon dolarlık yatırım yaptık. Önümüzdeki 3 yılda 45 milyon dolarlık yeni yatırım planlıyoruz.
Böylece 2016 yılına kadar toplam yatırımımız 90 milyon doları bulacak” dedi.
2012 yılı sonunda Şifa Üniversitesi çatısı altından yeniden yapılandırılan Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Ateş, ek yatırımlarla yatak kapasitelerini 600’e yükselteceklerini söyledi.
Prof. Ateş, diş hekimliği fakültesi hastanesi, Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü ile Gaziemir’deki hastane yatırımlarının yıl içinde, Bornova’daki yeni hastane yatırımının da 2014’te tamamlanması hedeflediklerini belirtti.
Prof. Dr. Ateş, şu bilgileri verdi: “2009 yılında üniversite kurma çalışmalarımız başladı, 2010 yılı Aralık ayında süreç Şifa Üniversitemizin kurulması ile tamamlandı. Şu anda üniversitemiz 2. yılını başarılı bir şekilde geride bıraktı. O süreçte yine İzmir’de Gaziemir’den başlamak üzere farklı bölgelerde hastane ve tıp merkezleri açarak sağlık hizmetlerimizi yaygınlaştırmaya devam ettik. Bu açılımımız Gaziemir’den sonra Göztepe, Menderes ve Karşıyaka ile devam etti. 2013 yılında da sağlık ve eğitim yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Şimdi İnşallah Mart ayı içerisinde Buca kampüsümüzü, Nisan ayında ana kampüsümüzün yanında yer alan Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’ni hizmete açmayı planlıyoruz. Böylece 2013 yılı başlarında toplam 10 kurumla Türkiye’nin sağlığına ve sağlık eğitimine hizmet veriyor olacağız. Şifa Üniversitesi Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi yanında başlayan yeni hastane yatırımımız ise 2014 yılı Eylül ayında tamamlanacak.”
Şifa Üniversitesi hastanelerinin halen İzmir’de 300 yatakla hizmet verdiğini belirten Prof. Dr. Ateş, Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi ek binası, Şifa Üniversitesi Gaziemir Hastanesi ile Şifa Üniversitesi Buca Eğitim ve Sağlık Kampüsü projelerinin tamamlanması ile grubun yatak kapasitesinin 600’e çıkacağını kaydetti ve ekledi: “Bu yatırımlarla Şifa’nın 2014 yılında Türkiye’de en yüksek yataklı tedavi kapasitesine sahip vakıf üniversitesi olacak.”
Prof. Dr. Ateş, 2008 yılında 1200 kişi olan grubun toplam istihdamının bugün için bin 850 kişiyi aştığını, 30 tanesi profesör ve doçent olmak üzere İzmir’de toplam 245 doktorla sağlık hizmeti sunduklarını kaydetti. Aeş, Nisan ayında diş hekimliği fakültesi Hastanesi’nin devreye girmesi ile bu sayının 300’ün üzerine çıkacağını bildirdi.
ERZURUM’A YENİ ÜNİVERSİTE
Prof. Dr. Mehmet Ateş, Şifa Sağlık Grubu ile Şifa Üniversitesi’nin kurucusu olan Türkiye Tabipler Vakfı’nın ikinci üniversitesini Erzurum’da kuracağını müjdeledi.
Prof. Dr. Ateş, “İkinci üniversite projemiz başladı. İnşallah Şubat ayının ilk haftasında Türkiye Tabipler Vakfı, Erzurum’daki Danişmend Eğitim ve Kültür Vakfı ile ortak olarak, serhat şehri olan Erzurum’da; Erzurum’un ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin ilk vakıf üniversitesini kurmak için YÖK’e başvurusunu yapacak. Erzurum Şifa Hastanesi de Serhat Üniversitemizin eğitim araştırma hastanesi olarak eğitim kepini takmış olacak” diye konuştu.
Ateş, Serhat Üniversitesi bünyesinde tıp, diş hekimliği ve sağlık bilimleri fakültelerinin yanı sıra hukuk ve eğitim fakültelerinin de yer alacağını sözlerine ekledi.

 
Erzurum gülle bezendi
 
Pasinler’de 12 köy yolu kapandı
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
SAMET 28 Mayıs 2013 Salı 20:03

BU SEFER ŞEHİRİN DOGUSUNA İSTİYORUZ BU UNİVERSİTEYİ İŞALLAH YİNE BAŞKA YERE KAYDIRMAZLAR

Yorumu oyla      6      4  
samet 28 Mayıs 2013 Salı 20:00

iş allah bu üniversiteyi verirler EŞKİ AGIR BAKIMIN YERİNE TEKNİK ÜNİVERSİTE SÖZ VERDİLER ONUN YERİNE SÖZLERİNİ TUTSUNLAR SAYGILARLR

Yorumu oyla      6      5  
Dadaş Hakan 31 Ocak 2013 Perşembe 18:12

Neye niye karşı çıktığımızı bilmeden sallıyoruz.Adam tıp,eczacılık,diş,hukuk fakülteleri kuracağız demiş hala iş bulamazlar diyenler var.Ne demiş Mevlana cahilin yanında susmak en güzel marifettir.Allah bu cahillerden Erzurum'u korusun.

Yorumu oyla      7      4  
nuridürüst 24 Ocak 2013 Perşembe 18:31

sevindiren bir haber. allah yardimcilari olsun

Yorumu oyla      10      4  
24 Ocak 2013 Perşembe 16:20

Bizim memlekette üniversite İş ve İşçi bulma kurumuyla karıştırılıyor galiba!! Dünyanın hiçbir yerinde şehrine açılacak üniversiteye açılmasın diyen insanlar bulunmaz. Bu ancak ve sadece Erzurum da olur. Ve işin ilginç yanı bu arkadaşlar konuşurken mangalda kül bırakmazlar. -30 dereceye öğrenci gelmezmiş (Norveç, İsveç ve Kanada çok sıcak yerler ya oraya öğrenci gidiyor. Sen yeterki düzgün eğitim ver öğrenci her zaman gelir) de iş yok muşta (adam tıp, dişçilik açacam diyor. Bizim eleman iş bulamazlar diyor), mahalle arasında bile üniversiteler açılmışta (ne zararı olacak Erzuruma bu üniversitenin.Adam yatırım yapacak. Sen niye rahatsız oluyorsun, bu iş rant olmuşmuş (kardeş sende kur sende eğitim ver, paranıda kazan. Kime de bundan). Bu memlekete bir çivi çakan sağcıdan da solcudan da Allah razı olsun. Ve bu örümcek kafalılardan Allah Erurumu korusun!!!!

Yorumu oyla      16      4  
yeni erzurumlu 24 Ocak 2013 Perşembe 14:34

herşeyın yenısı makbul şımdı moda takla atmak en iyı taklayı ben atarım bu unıvesteden mezun olanlar boş gezer ben attıgım takla sayesınde belkı iş bulurum

Yorumu oyla      7      13  
misafir 24 Ocak 2013 Perşembe 13:13

üniversite artık mahalle aralarında bile olmaya başladı acaba o üniversitelerden mezun olanlara iş var mı ? Herkes işletme hukuk tıp öğretmenlik alanlarından mezun oluyorlar genelde .Bunlara kendi bölümleri ile ilgili iş verebiliyor mu devlet hayır ancak okut Avrupa birliği görsün zaten Avrupa birliğine bile almıyorlar .

Yorumu oyla      11      10  
Ekrem Yılmaz 24 Ocak 2013 Perşembe 12:51

Bu adam adını MÖKKEM koymuş ama izlediğim kadarıyla UYDURUK biri çünkü hemen her şeye muhalif bir yapısı var.Lütfen arkadaşım DADAŞ ismini lekelediğini farket ve bu ismi kullanma sen ve senin gibilere ağır geliyor bu isim.

Yorumu oyla      12      5  
HABERİM VAR 24 Ocak 2013 Perşembe 12:19

BU ARADA ERZURUM'A ÜÇÜNCÜ ÜNİVERSİTEYİ KAZANDIRANLARADA TEŞEKKÜR EDİYORUZ...

Yorumu oyla      12      6  
HABERİM VAR 24 Ocak 2013 Perşembe 12:17

MÖKKEM DADAŞ ALLA BU ŞEHRE YATIRIM YAPAN HERKESTEN RAZI OLMASIN. ALLAH'IN RIZASINI KAZANARAK YATIRIM YAPANLARDAN RAZI OLSUN Kİ, ŞEHRİN KARAKTERİ BOZULMASIN HARAMLA KALKINAN ŞEHİR OLMASIN ERZURUM, MEVLAYA EMANET OLSUN ERZURUM

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum gülle bezendi
Erzurum’da Mevlit Kandili sebebiyle Vuslat Derneği’nce öğle namazı sonrasında ...
Yılmaz’dan Mevlid Kandili Mesajı
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Mevlid Kandili vesilesiyle bir kutlama mesajı yayınladı.
O’nun yaşantısı hayatımıza rehber olmalı’
AK Parti Erzurum Milletvekili DR. Cengiz Yavilioğlu, “Sevgili Peygamberimiz ...
 
‘O’nun doğumu karanlıkları aydınlattı’
Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, insanlığa rahmet olarak gönderilen ...
‘Efendimiz rahmet ve barış elçisiydi’
Ak Parti Erzurum İl Başkanı Murat Kılıç, yayınladığı mesajda alemlere ...
Mevlid Kandili Mübarek Olsun
Mevlid Kandilinizi Kutlar, Kandilin hayırlara vesile olmasını niyaz ederiz. ERZURUM
 
3 yılda 571 şirket kuruldu
Erzurum’da son üç yılda 571 şirketin kurulduğu açıklandı. TOBB verilerine ...
Büyükşehir Tümgeneral Batı’yı ağırladı
Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Mustafa İhsan Batı, Büyükşehir Belediye ...
Kar yolda…
Erzurum’da bir haftadır duran kar yağışı yeniden etkili hale gelecek. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva