ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>EKONOMİ
24 Ağustos 2017 Perşembe - 06:09

Erzurum Yapı İzin İstatistikleri açıklandı

MAHMUT AKDAĞ-Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Haziran, 2017 verileri açıklandı. Erzurum’da Belediyeler tarafından bu yılın ilk altı ayında 342 bina yapı ruhsatı verildi.

Erzurum Yapı İzin İstatistikleri açıklandı

Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Haziran, 2017 verileri açıklandı. Erzurum’da Belediyeler tarafından bu yılın ilk altı ayında 342 bina yapı ruhsatı verildi. Ruhsat verilen alan 822.0 bin metrekare, bina toplam değerleri ise 594.9 milyon TL olarak kaydedildi.  Yapı ruhsatı verilen binalarda yer alacak daire sayısı ise 3 bin 37 olarak aktarıldı.

YAPI RUHSATI

Yapı ruhsatı verilen binaların yüzölçümü bazında ise ilde ruhsat alan binaların konut kullanım alanı 449.0 bin metrekare, konut dışı kullanım alanı 215.4 bin metrekare, ortak kullanım alanı ise 157.5 bin metrekare olarak paylaşıldı.

BÖLGE İLLERİ SIRALAMASI

Doğu Anadolu Bölgesinde yer alan 14 ilde toplam 2 bin 186 bina yapım ruhsatı verildi. Erzurum yapı ruhsatı sayısı yüksekliği bakımından bölge illeri sıralamasında Malatya7nın ardından 2. Sırada yer aldı. Bölgede yapım ruhsatı sayısının en yüksek olduğu 5 il ve ruhsat sayısı Malatya 391, Erzurum 342, Erzincan 327, Elazığ 316 ve Van 206 olarak kaydedildi.

YAPI KULLANMA İZİN BELGESİ VE ERZURUM

Yapı kullanma izin belgesine göre 2017 yılı ilk altı ay toplamında Erzurum’da 167 binaya kullanma izni verildi.      Erzurum’da kullanma izni verilen binaların yüzölçümü 615.4 bin metrekare, değeri ise 462.2 milyon TL olarak belirtildi.  Kullanma izni verilen daire sayısı ise 2 bin 61 konut olarak kaydedildi. Yapı kullanma izni verilen binaların  konut kullanım alanı 300.3 bin metrekare, konut dışı kullanım alanı 141.8 bin metrekare, ortak kullanım alanı da 173.2 bin metrekare olarak bildirildi.                

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ VE ERZURUM

Doğu Anadolu Bölgesinde bin 346 binaya yapı kullanma izin belgesi verildi. Erzurum Bölge illeri yapı kullanım izni sayısı yüksekliği bakımından Elazığ ve Malatya’nın ardından 3. sırada yer buldu. Bölgede yapı kullanma izin belgesi sayısı yüksekliği bakımından ilk 5 sıradaki iller Elazığ 266, Malatya 261, Erzurum 167, Erzincan 123, Bingöl 104 belge olarak aktarıldı.

YAPI RUHSATI VERİLEN YAPILARIN YÜZÖLÇÜMÜ 2017 YILI İLK YARIDA ARTTI

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü Ocak-Haziran döneminde yüzde 16,3 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2017 yılı Ocak-Haziran dönemi yapı izin istatistiklerini açıkladı. Buna göre; belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarının 2017 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 7,6, yüzölçümü yüzde 16,3, değeri yüzde 35,3, daire sayısı yüzde 21,6 oranında arttı. Yapı ruhsatı verilen binaların 2017 yılı Ocak-Haziran ayları toplamında; yapıların toplam yüzölçümü 123,8 milyon metrekare iken; bunun 69,9 milyon metrekaresi konut, 26,9 milyon metrekaresi konut dışı ve 26,9 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti. Kullanma amacına göre 95,5 milyon metrekare ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 7,3 milyon metrekare ile kamu eğlence, eğitim, hastane veya bakım kuruluşları binaları izledi.

Yapı sahipliğine göre, özel sektör 103,7 milyon metrekare ile en büyük paya sahip oldu. Bunu 18,2 milyon metrekare ile devlet sektörü ve 1,9 milyon metrekare ile yapı kooperatifleri izledi. Daire sayısına göre ise, toplam 620 bin 182 dairenin 572 bin 797’si özel sektör, 41 bin 378’i devlet sektörü ve 6 bin 7’si yapı kooperatifleri tarafından alındı. Yapıların toplam yüzölçümüne göre 24,4 milyon metrekare ile İstanbul en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u, 13,5 milyon metrekare ile Ankara, 7,2 milyon metrekare ile İzmir illeri izledi. Yüzölçümü en düşük olan iller sırasıyla Muş, Tunceli ve Hakkari oldu. Daire sayılarına göre, İstanbul ili 129 bin 791 adet ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 51 bin 11 adet ile Ankara ve 40 bin 602 adet ile İzmir illeri izledi. Daire sayısı en az olan iller sırası ile Hakkari, Muş ve Tunceli oldu. Belediyeler tarafından verilen yapı kullanma izin belgelerinin 2017 yılının ilk altı ayında bir önceki yıla göre, bina sayısı yüzde 1,9, yüzölçümü yüzde 8,7, değeri yüzde 27,2, daire sayısı yüzde 9,0 oranında arttı.

Yapı kullanma izin belgesi verilen binaların 2017 yılı Ocak-Haziran ayları toplamında; yapıların toplam yüzölçümü 76,1 milyon metrekare iken; bunun 44,1 milyon metrekaresi konut, 16,8 milyon metrekaresi konut dışı ve 15,1 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti. Kullanma amacına göre 56,9 milyon metrekare ile en yüksek paya iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 4 milyon metrekare ile toptan ve perakende ticaret binaları izledi.

Yapı sahipliğine göre, özel sektör 64,8 milyon metrekare ile en büyük paya sahip oldu. Bunu 9,3 milyon metrekare ile devlet sektörü ve 2 milyon metrekare ile yapı kooperatifleri izledi. Daire sayısına göre ise, toplam 384 bin 322 dairenin 352 bin 401’i özel sektör, 23 bin 125’i devlet sektörü ve 8 bin 796’sı yapı kooperatifleri tarafından alındı. Yapıların toplam yüzölçümüne göre 14,6 milyon metrekare ile İstanbul en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 8,5 milyon metrekare ile Ankara, 4,5 milyon metrekare ile İzmir izledi. Yüzölçümü en düşük olan iller sırasıyla Bayburt, Tunceli ve Ardahan oldu.

Daire sayılarına göre, İstanbul ili 84 bin 440 adet ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 35 bin 897 adet ile Ankara ve 23 bin 574 adet ile İzmir illeri izledi. Daire sayısı en az olan iller sırası ile Hakkari, Şırnak ve Ağrı oldu.

 
Erzurumspor kadrosunda 26 futbolcu var
 
Teniste 2017 Şampiyonları belli oldu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’dan 7 ayda 151 başvuru
MAHMUT AKDAĞ-Türk Patent ve Marka Kurumu(TÜRKPATENT) 2017 ocak-Temmuz ...
Kurulan şirket sayısı 114’e ulaştı
MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da 2017 ocak-temmuz ayları diliminde 114 şirketin ...
Azizoğlu yatırım sürecini değerlendirdi
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu başkanlığında bir araya gelen kurum ...
 
1 tonluk boğa 18 bin liraya alıcı buldu
Erzurum’un Aziziye İlçesindeki hayvan pazarında satıcı ile alıcı arasında ...
Yıldırım beklentilerini paylaştı
NESRİN ÇETİNKAYA-Son yıllarda hükümetin uyguladığı politikalar ile tarım ...
Memur zam oranları belli oldu
2018 ve 2019 yıllarını kapsayan 4. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri’nde ...
 
Kurbanlık fiyatlarında Karayazı rekoru
'Coni' adlı bir tonluk boğa, ikinci el otomobil fiyatına satışa sunuldu
Pasinler'e ulaştırma yatırımı
Pasinler’den geçen E80 karayolunun genişletme çalışmalarına başlandı.
Erzurum'dan Bursa'ya kurbanlık seferi
Kurban Bayramı öncesi hayvanları çalınmasın diye nöbet tutan besiciler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva