ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>EĞİTİM
2 Temmuz 2021 Cuma - 15:43

Erzurum Türkiye ortalamasını geçti

. Son yıllarda merkezi sınavlardaki başarısını artıran Erzurum, 2021 LGS’de Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir başarı elde etti. 2019 yılında Türkiye ortalamasının 3 puan altındayken 2020 LGS’de Türkiye ortalamasının 3 puan üzerinde bir ortalama ile başarı elde etti.

Erzurum Türkiye ortalamasını geçti

26-27 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav sonuçları açıklandı. Sınav sonucuna göre 36 ilden toplam 97 öğrenci bütün sorulara doğru cevap vererek 500 tam puan alabildi. Erzurum’dan bir öğrenci de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.
Erzurum’daki eğitim-öğretimin daha da nitelikli hâle getirilmesi için yıl boyunca yoğun bir çalışma yürüten Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü emeklerinin meyvesini aldı. Son yıllarda merkezi sınavlardaki başarısını artıran Erzurum, 2021 LGS’de Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir başarı elde etti. 2019 yılında Türkiye ortalamasının 3 puan altındayken 2020 LGS’de Türkiye ortalamasının 3 puan üzerinde bir ortalama ile başarı elde etti. Erzurum, başarısını bu yıl da artırarak Türkiye ortalamasının 15 puan üzerine çıkıp büyük bir ilerleme kat etti.
Erzurum’un 2021 LGS’deki başarısını değerlendiren Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, “Pandemi olmasına rağmen yıl boyunca tempomuzu hiç düşürmeden çalışmalara devam ettik. LGS sonuçları yayımlandıktan sonra okullardan aldığımız verilerle Bakanlığımızın raporu karşılaştırıldığında başarımızın önceki senelere göre daha da arttığını görüyoruz. Bu anlamda emeklerimizin karşılığını aldığımızı görmek bizi sevindiriyor.” dedi.
Salih Kaygusuz yapılan çalışmaları “Bilindiği gibi 2019 yılında başlattığımız ERBAP (Erzurum Başarıyı Artırma Programı) kapsamında bu yıl da birçok faaliyet gerçekleştirdik. ERBAP’ın altı temel amacından birisi de ‘Öğrencilerin akademik başarılarını artırmak’. Bu amaç doğrultusunda ilçe müdürlüklerimizin, okul idarelerimizin, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin katılımıyla ilimizde yoğun bir çalışma yürüttük. Kitap okuma faaliyetleri, öğrenci panelleri, zekâ oyunu eğitimleri ve yarışmaları, seminerler ve yapılan daha birçok çalışma öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi motive ederken akademik başarının artmasına da katkı sağladı. Bu çalışmaların yanı sıra çevrim içi ve yüz yüze yapılan kazanım değerlendirme sınavlarıyla öğrencilerimizin gelişimleri takip edildi. Öğrenci, okul, ilçe düzeyinde karneler çıkarılarak eksiklikler tespit edilip önlemler alındı. İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz LGS Komisyonu okul idarelerimizle birebir görüşerek çalışmaları takip etti, bu sayede sorunlara anında çözümler ürettik, örnek çalışmaları bütün ilde yaygınlaştırmaya gayret ettik. Ayrıca Bakanlığımızın yayımlamış olduğu örnek sorular ve fasiküllerin tüm öğrencilere ulaştırılması için çalışmalar yapıldı. Öğretmenlerimiz yayımlanan bütün soruları öğrencileriyle birlikte inceleyerek çözdüler. Bakanlığımızın bu fasikül çalışmalarına Ölçme Değerlendirme Merkezimiz de ilimizde görev yapan soru yazarı öğretmenlerin desteğiyle katkıda bulundu. İlimizde hazırlanan Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerine ait fasiküller Bakanlığımız tarafından yayımlandı.” ifadeleriyle özetledi.
Kaygusuz “Söz konusu eğitim olduğunda her türlü imkânı seferber eden sayın valimiz Okay Memiş’e ve ilimiz siyasetçilerine , Pandemi sürecinde çok zorlu şartlarda bile görev bilinciyle hareket edip öğrencileriyle sürekli iletişim içinde olan, onların sorunlarıyla ilgilenen, her türlü imkansızlıkta bile öğrencisini yalnız bırakmayıp canla başla çalışan öğretmenlerimize, eğitim-öğretimin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için gece gündüz çaba sarfeden il, ilçe ve okul yöneticilerine, sürecin zorluğunu destekleriyle kolaylaştıran velilerimize ve son ana kadar çalışmayı şiar edinmiş geleceğimizin teminatı öğrencilerimize, bize bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.

 
Erzurum’da cinayet operasyonu
 
Karataş'tan 3 Temmuz mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESMEK Yaz dönemi Kur'an kursları başladı
Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerine devam eden Şair Yazar ...
QLTS Sınavı Atatürk Üniversitesinde yapılacak
Çomaklı, bu sınavın üniversitenin prestijine ve uluslararasılaşma vizyonuna ...
Eğitim-Bir-Sen başarıyı ödüllendirdi
2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Genç Memur-Sen öncülüğünde gerçekleştirilen ...
 
Selçuk mesleki eğitim verilerini paylaştı
Selçuk, “Yaklaşık 53-54 sektörle birebir konuştuk ve neye ihtiyaçları ...
Selçuk’tan uzaktan eğitim değerlendirmesi
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Hakkari’nin dünya şehirleriyle yarışmasını ...
Bahçeli: ‘Gelin bu üniversite sınavlarını kaldıralım’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kendilerine ...
 
Palandöken Gençlik Merkezi’nden bilişim kursu
Erzurum GSİM Palandöken Gençlik Merkezi ‘Hızlı Klavye’ Kursu düzenledi. ...
Lise öğrencilerinden örnek yaklaşım
Erzurum’da yaşayan 11 yaşındaki çocuğun bisiklet hayalini öğrenciler aralarında ...
Necmeddin Erbakan Fen Lisesinden TÜBİTAK sergisi
Yakutiye ilçesine bağlı Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Fen Lisesinde TÜBİTAK ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva