ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Erzurum’da 'Narkoçelik-14' operasyonu
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Aranan 2 hükümlü yakalandı
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Kaymakam Taşkın muhtarları dinledi
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Short Track Türkiye şampiyonası başladı
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
HABERLER>EKONOMİ
14 Kasım 2023 Salı - 17:27

Erzurum, Mezopotamya Fuarının onur konuğu oldu

2018 yılından beri düzenlenen 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarının bu yılki onur konuğu ili ise Erzurum oldu.

Erzurum, Mezopotamya Fuarının onur konuğu oldu

Diyarbakır Fuarcılık ve Ticaret Anonim Şirketi ile ALZ Uluslararası Fuar Kongre ve Danışmanlık A.Ş işbirliği ile hazırlanan ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden birbirinden eşsiz tat ve lezzetlerin buluşacağı 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı 14-19 2023 tarihleri arasında ALZ Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre merkezinde açıldı.
2018 yılından beri düzenlenen 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarının bu yılki onur konuğu ili ise Erzurum oldu.
Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden Oda -Borsa ve firmaların katıldığı fuarda, başta coğrafi tescilli ürünler olmak üzere yüzlerce yöresel ürünün de tanıtımı ve satışı yapılacak.
5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler fuarının açılış törenlerine ise Erzurum’u temsilen Erzurum Ticaret Borsası, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile firmaların bulunduğu stant damga vurdu. Gastronomi alanında Türkiye’de 3.Sırada yer alan Erzurum, hem kültürü, hem yemekleri hem de coğrafi işaretli ürünleri ile katılımcılardan tam not aldı.
5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı etkinliği çerçevesinde, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Erkek ve Bayan Halk oyunları Folklor ekibi, Erzurum Barını sergileyerek, ulusal bir fuarda Erzurum’u başarılı bir şekilde temsil ettiler. Folklor ekibi ayrıca sergiledikleri oyunlar ile katılımcılardan alkış aldılar.
Açılış konuşmalarında konuk il olarak konuşmalarını gerçekleştiren Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Genel İdare Kurulu Üyesi Hakan Oral ise ülkemizin farklı şehirlerinden farklı lezzetlerin tanıtıldığı ve Erzurum’un yöresel lezzetleri ve değerlerini tanıttığımız 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın açılışını erkek ve bayan dadaş bar ekibi ile gerçekleştirdiğimiz için ayrıca mutlu olduğumuzu dile getirmek istiyorum.
Şehrimizi gastronomi kenti yapma noktasındaki kararlılığımız son sürat devam etmektedir. İlimizdeki 54 Coğrafi İşaretli ürünün 43 tanesi Erzurum Ticaret Borsası tarafından tescil edilmiş bulunmaktadır. Bu anlamda Erzurum'un yöresel ürünler açısından da zengin bir kent olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum.bugün gerçekleştirilen Diyarbakır 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı fuarında ise tanıtımı gerçekleştirdiğimiz bazı Çoğrafi İşaretli yöresel ürünler olduğunu ve bunlardan Su Böreği, Pekmezli Baklava, Kadayıf Dolması,Cağ kebap,Erzurum Mantısı,İspir Kuru Fasulyesi,Civil Peynir ve Göğermiş Peynir,Peynir Helvası, İspir Kuru Fasulyesi, Erzurum Mantısı gibi bir çok ürünün coğrafi işaretlerinin ETB tarafından alındığını belirtti. Erzurum'a özgü coğrafi işaretli bir çok ürünün katılımcılar ile buluştuğunu ve bu ürünlerin katılımcılara ikramlar şeklinde sunulduğunu ve Fuarda ilgi gören stantlardan birinin de Erzurum standı olduğunun altını çizerek; "Bu fuarda zengin kültürümüzü ve yöresel ürünlerimizi tanıtıyoruz. Bu yıl da yöresel ürünlerimiz,5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı katılan büyük firmalar aracılığıyla alıcılarla buluşuyor. Amacımız; zengin ürün çeşitlerimizi bu sayede daha geniş kitlelere tanıtmaktır." Dedi
Açılış konuşmalarının ardından ise, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Yeşil, Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çandır, Van Ticaret Borsası Başkanı Naif Süer, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva , ALZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Alagöz ile birçok Oda ve Borsa Başkanı, Erzurum Ticaret Borsası standını ziyaret ettiler. Ziyarette misafirlere Erzurum Mantısı, Erzurum Pekmezli Baklava, Su Böreği, Kadayıf Dolması ve çeşitli Coğrafi İşaretli ürünler ikramında bulunan Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, ayrıca Erzurum standında kar ve buz üzerinde oynanan bir spor dalı olan Curling’i misafirlerin beğenisine sunarak, kendilerince deneyimleme fırsatı sundu.
14-19 Kasım 2023 tarihleri arasında açık kalacak olan fuarda, Erzurum'u; Erzurum Ticaret Borsası ,Erzurum Büyükşehir Belediyesi,Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Erzurum Geçlik ve Spor il Müdürlüğü, İspir Hanımeli Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile , yöresel ürünler satan firmalar temsil edecek.
Öte yandan 5.Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Meclis Başkanı Yavuz Güney, Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Taşbaşı, Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eletdin Ürüşan, Yönetim Kurulu Üyeleri Vesfi Koç, Yalçın Meral, Genel Sekreter Ensar Korucuk ile Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz da katılım sağladı.

 
Diş Hekimliği Fakültesi vizyon büyüttü
 
Bolat: 'Bütün hedeflerimize ulaşacağız'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ETSO’da ‘2025 Erzurum Turizm başkenti’ istişaresi
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), meslek gruplarının istişare toplantılarına devam ediyor.
Erzurum Ağustos ayı Teşvik verileri açıklandı
ERZURUM GAZETESİ ÖZEL HABERİDİR - Erzurum’da 2023 yılı Ağustos ayı kaydında ...
TCMB ödemeler dengesi verilerini açıkladı
Eylül ayında cari işlemler hesabı 1 milyar 876 milyon dolar açık verdi. ...
 
Yumaklı Tarım Politikasını paylaştı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlığının bütçe sunumunu yaptı.
Uraloğlu: '21 yılda 194 milyar dolar yatırım yaptık'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Son 21 yılda ülkemiz ...
ETSO GGK ve KGK proje gündemiyle toplandı
TOBB Erzurum İl Genç Girişimciler Kurulu (GGK) ve TOBB Erzurum İl Kadın ...
 
MTA Erzurum maden değerlerini paylaştı
Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü’nün ülkemizdeki maden potansiyelleri ...
'Türkiye e-İhracat Platformu' hayata geçiriliyor
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara’da gerçekleştirilen E-İhracat Zirvesi'nde ...
Işıkhan’dan kamuda sosyal diyalog değerlendirmesi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, memur konfederasyonlarının ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva