ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>GUNCEL
21 Temmuz 2016 Perşembe - 13:53

‘Erzurum İstiklal ve Hürriyet Şehri’

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı cuntacılar tarafından yapılan darbe teşebbüsü girişiminin ilk dakikalarından bugüne kadar demokrasi nöbeti tutan Dadaşlar artık meydanlara sığmıyor.

‘Erzurum İstiklal ve Hürriyet Şehri’

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne karşı cuntacılar tarafından yapılan darbe teşebbüsü girişiminin ilk dakikalarından bugüne kadar demokrasi nöbeti tutan Dadaşlar artık meydanlara sığmıyor. Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan’ı, Yakutiye Kent Meydanı’nda kurulan dev ekranlarda izleyen Erzurumlular, Cumhurbaşkanımızın verdiği birlik mesajlarını büyük bir ilgiyle takip etti. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Demokrasi ve İstiklal Nöbeti’nin 6. Günü’nde halka hitaben yaptığı konuşmada, 31 Mart Vakası’ndan bahsederek, 107 yıl önce de vatan hainlerinin emperyalistlerle hareket ettiğini ifade etti. Başkan Sekmen, “Milli mücadelenin mihenk taşı kahraman Erzurum, darbe girişimi karşısında milli iradeye gösterdiğin sadakat, sevgi ve ferasetle milletimizin onur ve gururu oldu” dedi. Sekmen, şöyle devam etti: “İlk günden bu ana kadar demokrasiye sahip çıkan Dadaşlar, Kurtuluş Savaşı’nda, Erzurum Kongresi’nde, milli mücadelede, Osmanlı Rus Harbi’nde düşmana geçit vermeyerek destan yazmıştı. İşte bugün de o şanlı ecdadın torunları yeni bir diriliş göstererek Demokrasi Destanı’nı aziz kanlarıyla tarihe yazdı. Bakınız ecdadımız hep der ya. ‘Tarih tekerrürden ibarettir’ diye. Hakikaten de öyle. Bundan tam 107 yıl önce 31 Mart Vakası’nda İttihat ve Terakkiciler, ordu ile birlikte yönetime el koyarak, Sultan 2. Abdülhamit Han’ı tahttan indirmişlerdi. O dönem hainler gizli servislerle işbirliği yapıyordu, bugün de iç ve dış mihrakların kuklası olan terörist başı vatan haini FETÖ, Pensilvanya’dan ülkemizdeki işbirlikçileri ile yönetime el koymaya teşebbüs etti. Ama kundaktaki bebeğini bırakarak cepheye koşan Nene Hatun’un, Alvarlı Efe Hazretleri’nin, Osmanlı’nın torunları, bu alçak girişime asla geçit vermedi.”

 “79 MİLYON MİLLİ İRADE İÇİN TEK SES TEK NEFES OLDU”

 Başkan Mehmet Sekmen, demokrasi nöbetleriyle ilgili olarak “79 milyon milli irade için tek ses tek nefes oldu” diye konuştu. Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstiklal ve hürriyet şehri Erzurum, milli şuurla yine şan ve şerefine layık bir şekilde 15 Temmuz gecesinden bugüne kadar tüm dosta ve düşmana örnek bir demokrasi dersi verdi. Sadece şehrimizde değil 79 milyon tek ses, tek yürek olarak sokaklarda milli irade ve Başkomutanına sahip çıktı. İşte eli öpülesi annelerimizin hafızalarından hiç silinmeyen öğüdüyle demokrasi nöbeti tuttuk sokak, cadde ve hudutlarda. Aramızda en kıymetli olanlar şüheda mertebesine erişti.

 Ne diyordu Nene Hatunlar, evlatlarına; ‘Haydi yavrum, seni bugün için doğurdum / Hamurunu yiğitlik duygusuyla yoğurdum / Git evlâdım, yıllarca ben oğulsuz kalayım / Şu yaralı bağrıma kara taşlar çalayım! / Haydi oğlum, haydi git; ya gazi ol, ya şehit!’ İşte bu milli ruhla 15 Temmuz gecesi şehit oldu vatan evlatları… O gece ne top, ne tüfek, ne de tank durdurabildi bizi. Çünkü Malazgirt’te, Çanakkale’de ve Aziziye’de de bize zaferi kazandıran göğsümüzdeki iman ve inançtı. Tıpkı 97 yıl önce gerçekleşen Erzurum Kongresi’nde alınan kararda olduğu gibi vatan hainlere karşı tankın önüne yatan, namlunun önüne siper olan yiğidim şunu söyledi: ‘Vatan bir bütündür parçalanamaz. Milli iradeyi hâkim kılmak esastır.’ Şimdi bugün bu meydanda Reisimizin de her fırsatta ifade ettiği gibi her zaman şöyle diyeceğiz. ‘La tahzen innallahe meana’ Tasalanmayacağız, üzülmeyeceğiz, ye’se kapılmayacağız çünkü Allah bizimle beraber. Allah sevgili peygamberinin ümmetinin yanında…” Bu arada meydanlara toplanan Erzurumlular demokrasi nöbetinde seher vakti teheccüd namazı kıldı, okunan 25 bin Fetih Suresi ve hatimlerin duasına katılarak, şehitlerin aziz ruhlarını yâd etti.

 
Demokrasi nöbetinde çorbalar Belediyeden
 
Erzurumspor fikstürü bekliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Allah bu millete sabır versin’
Azizoğlu: ‘Yakup kardeşimizi bu vatan için şehit verdik ve Yakup kardeşimiz ...
3 ilçe müftüsü görevden alındı
Erzurum'da 3 ilçenin müftüsü görevden alındı.
Dadaşlar için Demokrasi Nöbeti milli görev
Türk Bayraklarının yükseldiği nöbetlerde devletin bekası ve dirliği, milletin ...
 
OHAL Resmen yürürlükte
Demokrasi, hukuk, özgürlükleri koruma ve güçlendirme amacıyla 3 ay süreyle ...
MGK kararları açıklandı
"Anayasamızın 120. maddesi gereği, hükümete olağanüstü hal ilan edilmesi ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Dadaşlara seslenecek
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Dadaşlara seslenecek. Cumhurbaşkanı ...
 
Dadaşlardan demokrasi kararlılığı
Milli mücadele döneminden bugüne kadar tarihin her döneminde kahramanlık ...
Dualar birlik ve beraberlik içindi
Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı ...
‘Aziz Milletimiz ve Başkomutanımızın Emrindeyiz’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva