ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Bakan Tekin’den Diyarbakır annelerine destek
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Hastaneler caddesinde trafik kazası: 1 yaralı
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
Şehit Yaşar dualarla uğurlandı
2  terörist teslim oldu
2  terörist teslim oldu
HABERLER>SİYASET
24 Şubat 2015 Salı - 16:32

‘Erzurum İmam Hatip okullarına sahip çıktı’

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, 'Türkiye’de 2014 yılında, Büyükşehirler ölçeğinde YİKOB olarak okul ihalelerini tamamlayıp bitiren birkaç ilden birisi şükürler olsun Erzurum oldu. ‘ dedi.

‘Erzurum İmam Hatip okullarına sahip çıktı’

AK  Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, 'Türkiye’de 2014 yılında, Büyükşehirler ölçeğinde YİKOB olarak okul ihalelerini tamamlayıp bitiren birkaç ilden birisi şükürler olsun Erzurum oldu. ‘ dedi.
İmam Hatip Okulları konusunda yoğun mesai harcayan AK Parti Erzurum Milletvekili ve Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, “İmam Hatip Lisesi sayısı 6’dan 21’e çıkarıldı. İmam Hatip Lisesine giden öğrenci sayısı 3 bin 271’den 8 bin 541’e yükseltildi” dedi.
HEM OKUL, HEM YURT HEM DE ÖĞRENCİ SAYISI ARTTI
Göreve geldiği 2011 yılından itibaren Erzurum’da İmam Hatip okullarıyla yakinen ilgilenen Ak Parti Erzurum Milletvekili ve Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, okul, derslik, yurt ve öğrenci sayısının artırılmasında önemli emek harcadı. Daha öncesinde İmam Hatip Lisesi 6 iken, ERZİMDER, İmam Hatip Okullarına yönelik çalışmalar yapan STK’lar ve İmam Hatip Platformu ile yürütülen ortak çalışmayla sayı 21’e yükseldi. Bu sayının yine de ihtiyaca cevap vermediğini ifade eden Dr. Yavilioğlu, bu yönde çalışmaların sürdüğünü söyledi.
İMAM HATİP OKULLARI YATIRIM PROGRAMINDA
Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin’in de destekleriyle birçok İmam Hatip Okulunun ve yurtların 2014 Milli Eğitim Bakanlığı yatırım programına alındığını ifade eden Dr. Yavilioğlu, şunları söyledi:
“2014 yılında Milli Eğitim Bakanlığı yatırım programına ilimizin Yakutiye, Şenkaya, Hınıs, Karayazı, Çat, İspir gibi ilçelerimize pansiyonlarıyla beraber yapılmak üzere 6 İmam Hatip Lisesi yapımı kararını çıkarttık. Bu okulların pansiyonlarıyla beraber ihaleye çıkış bedelleri ise yaklaşık 60 Milyon TL’dir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Erzurum ili yatırım programına alınan tüm okulların ihalelerini, Erzurum Valiliği YİKOB marifeti ile hamdolsun bitirdik. Türkiye’de 2014 yılında, Büyükşehirler ölçeğinde YİKOB olarak okul ihalelerini tamamlayıp bitiren birkaç ilden biri olduk şükürler olsun. Bu konuda ciddi emek harcayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valiliğin tüm personellerine çok teşekkür ediyorum.”
“Yaptıklarımızla sınırlı kalmadık”
28 ŞUBAT VURGUSU
28 Şubat’ta kapatılan İmam Hatipler’in ortaokul bölümünün önündeki engellerin kaldırıldığına dikkat çeken AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Erzurum’un her dönem İmam Hatip okullarına sahip çıktığını ifade etti.
İMAM HATİP OKULLARI AÇILMASI ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRDIK
Her türlü teknik ve donanıma sahip okulları inşa ettiklerini ve edeceklerini dile getiren Dr. Yavilioğlu, “Bizim yaptığımız çalışmalar sadece İmam Hatip Liseleri ile sınırlı kalmadı. İmam Hatip Orta Okulları ile ilgili de çok önemli çalışmalar yaptık elbette. 28 Şubatta en büyük operasyon İmam Hatipler’in Ortaokul bölümlerine yapıldı. İmam Hatip Okulların açılmaması yönündeki engeller; halkımızın beklediği ve özlediği, hükümetimizin çıkardığı eğitimde 4+4+4 modeli ile kaldırılmış oldu. Biz Erzurum’un tüm ilçelerinde, bazılarında birden fazla olmak üzere, İmam Hatip Orta Okullarını açtık. Bu yılda yine okulları ve yurtları fiziki anlamda iyileştirme, projelendirme çalışmalarımıza ağırlık vereceğiz. Yavrularımızın içerisinde rahat ve huzurlu olacağı ve her türlü teknikle donatılmış modern okullar yapacağız inşallah. Tıpkı Liselerde yaptığımız gibi” dedi.
İMAM HATİP OKULLARI AÇILIMI
Yavilioğlu, “İmam Hatip Okulları platformu, İmam Hatip Okulları için çalışan STK’lar ve ERZİMDER ile 3,5 yıldan beri istişareli olarak yapılan çalışmaların istatistiki olarak özetle şöyle açıklanabileceğini” söyledi; “ İmam Hatip Lisesi sayısı 6 dan 16 ya çıkarıldı. Bu sene ihalesi tamamlanan 5 okulla birlikte sayı 21’e ulaşacaktır.İmam Hatip Lisesine giden öğrenci sayısı 3.271’ den 8.541’ e yükseltildi. İmam Hatip Orta Okulları tüm ilçelerimizde, bazılarında birden fazla olmak üzere, açıldı.İmam Hatip Orta Okul öğrenci sayısı 1.041’ den 3.562’ye, derslik sayısı 55’den 97’ye yükseltildi. İmam Hatip Liselerinde derslik sayısı 91’den 402’ye ulaşmıştır. İmam Hatip Okullarının pansiyon kapasitesi 605’ten 2.133’e çıkartılmıştır. Yukarıda da ifade ettiğim gibi tüm bu çalışmalarımız Erzurum’a elbette yeterli değil. İmam Hatip Okulları Platformu ve ERZİMDER eliyle yaptırdığımız bir anket bize şunu söylüyor; Hali hazırda İmam Hatip Okullarına giden öğrenci sayısı talebin 1/3 ü kadardır. Yani biz hâla İmam Hatip Okullarını tercih eden 3 veliden birinin talebini ancak karşılayabilmişiz. Dolayısıyla daha yapacak çok işimiz var. 3,5 yıldan beri yaptığımız çalışmaların tamamını değerlendirdiğimizde önemli bir mesafe kat ettiğimiz ortadadır fakat daha fazla çalışmalıyız. Bundan sonra yapacağımız etkili ve kolektif çalışmalarla bu açığımızı en kısa zamanda kapatacağımıza inanıyorum.”

 
Aşkale HES Baraj Göleti dondu
 
Babasını yaralayan şahıs tedavi altında
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
desire 24 Şubat 2015 Salı 18:04

Okullardaki sosyal,kültürel,akademik başarıdan,Fatih projesinden eğitim kalitesinden de bahsetmelisiniz. Niceliklerden bahsederken nitelikten hiç bahis yok!Çünkü onların önemi yok...

Yorumu oyla      6      4  
veli 24 Şubat 2015 Salı 16:41

rabia hatunda bir sınıfta 50 kişinin eğitim gördüğünden haberiniz yok galiba. şehir merkezinde sanayi ve hilalkent bölgesindeki kızların okuyabileceği büyük bir kız İHL ye ihtiyaç var. Şu an ki yerikenar mahalle. şükrüpaşadan orayta otobüs yok. Okul çok kalabalık. Eğitim sıfırlamaya gidiyor. Çünkü çok kalabalık.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşilyurt'tan STK'lara destek turu
Milletvekili Aday Adayı Burhanettin Yeşilyurt, seçim çalışmalarına başladı.
Beyoğlu: ‘Bu bir hizmet yarışıdır’
Erzurum Ak Parti Milletvekili aday adayı Olcay Beyoğlu Milletvekili adayı ...
Eren AK Parti teşkilatlarıyla buluştu
7 Haziran 2015 Genel Seçimlerinde AK Parti’den Erzurum Milletvekili Aday ...
 
Taşkesenlioğlu Erzurum sevdasını tanımladı
25. Dönem Ak Parti Erzurum Milletvekili Aday adaylarından Adnan Taşkesenlioğlu, ...
Mete esnafla istişare etti
7 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri öncesinde aday adaylığını ilk ...
Keleş hizmet öngörülerini anlattı
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Ferit Keleş, teşkilatlara yönelik gezilerini sürdürüyor.
 
Karadağ ilçe turunda
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Arif Karadağ, seçim ziyaretleri ...
Yıldız, Erzurum’un kazanımlarını aktardı
AK Parti Erzurum Milletvekili aday adayı Dursun Yıldız, “Erzurum, AK Parti ...
Turhan ‘’Erzurum 2023’ hedeflerini paylaştı
AK Parti Erzurum Milletvekili Aday Adayı Turgut Turhan, İhlas Haber Ajansı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva