ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>EKONOMİ
2 Mart 2019 Cumartesi - 02:56

Erzurum Faydalı Model’de sıra atladı

MAHMUT AKDAĞ-TÜRKPATENT 2018 yılı Marka, patent ve faydalı model başvuru sayısı iller dağılım ve sıralamasını açıkladı. Erzurum Markada 42, Patentte 19, Faydalı model başvurusunda ise 2017 yılı sıralamasını geride bırakarak 15’inci sıraya yükseldi.

Erzurum Faydalı Model’de sıra atladı

TÜRKPATENT 2018 yılı Marka, patent ve faydalı model başvuru sayısı iller dağılım ve sıralamasını açıkladı. Erzurum Markada 42, Patentte 19, Faydalı model başvurusunda ise  2017 yılı sıralamasını geride bırakarak 15’inci sıraya yükseldi.

TÜRKPATENT 2018

Erzurum 2018 yılında 186 marka başvurusu ile Türkiye illeri sıralamasında 42’inci, 145 markasıyla tescil edilen marka sayısı bakımından ise 40’ıncı sırayı aldı. Erzurum’un 2018 yılında TÜRKPATENT tarafından tescil edilen marka sayısı ülke toplamında yüzde 0.17’lik oran gösterdi.

ERZURUM BAŞVURUDA 42’İNCİ

Türkiye’de en fazla sayıda marka başvurusunun yapıldığı 42 il, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Konya, Kocaeli, Adana, Mersin, Kayseri, Denizli, Muğla, Eskişehir, Hatay, Sakarya, Balıkesir, Samsun, Aydın, Manisa, Tekirdağ, Trabzon, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Çanakkale, Malatya, Afyonkarahisar, Ordu, Rize, Isparta, Elazığ, Kütahya, Edirne, Nevşehir, Düzce, Sivas, Çorum, Yalova, Bolu, Erzurum olarak sıralandı.

ERZURUM TESCİLDE 40’INCI İL

Erzurum tescil edilmiş marka sayısı yüksekliği bakımından iller sıralamasında 40’ıncı oldu. Tescil edilen marka sayısının en yüksek olduğu iller, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Konya, Kocaeli, Adana, Denizli, Kayseri, Mersin, Muğla, Eskişehir, Hatay, Sakarya, Samsun, Balıkesir, Tekirdağ, Manisa, Aydın, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Afyonkarahisar, Mardin, Çanakkale, Malatya, Elazığ, Isparta, Ordu, Edirne, Rize, Kütahya, Çorum, Nevşehir, Karaman, Batman, Düzce ve Erzurum olarak bildirildi.

ERZURUM OCAK 2019

TÜRKPATENT 2019 yılı verilerine göre, Erzurum’dan ocak ayında 15 marka başvurusu yapıldı. Dönemde KUDAKA istatistik Bölgesi illerinden 19, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 26, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden ise toplam 80 marka başvurusu kaydedildi. Erzurum’un ocak ayı başvuru sayısı bölge toplamında yüzde 18.75’lik pay oluşturdu.

BÖLGE İLLERİ DAĞILIMI

Verilere göre ocak 2019 döneminde, Doğu Anadolu Bölgesi illeri olan Ağrı’dan 4, Bingöl’den 3, Bitlis’ten 2, Elazığ’dan 13, Erzincan’dan 3, Erzurum’dan 15, Kars’tan 1, Malatya’dan 23, Tunceli’den 1, Ardahan’dan 1, Iğdır’dan 1 marka başvurusu gerçekleşti. Hakkari ve Muş’tan ise marka başvurusu kaydedilmedi.

ERZURUM PATENT BAŞVURUSUNDA 19’UNCU SIRADA

Erzurum, 35 patent başvurusu ile Türkiye illeri sıralamasında en yüksek sayıda patent başvurusunun gerçekleştirildiği 19’uncu il oldu.En yüksek sayıda patent başvurusunun yapıldığı 20 il,  İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, İzmir, Manisa, Konya, Sakarya, Gaziantep, Antalya, Kayseri, Eskişehir, Tekirdağ, Mersin, Adana, Denizli, Samsun, Şanlıurfa, Balıkesir, Erzurum Kahramanmaraş olarak açıklandı.

ERZURUM FAYDALI MODEL BAŞVURUSUNDA 15’İNCİ SIRAYA ÇIKTI

Erzurum 2018 yılında 21 Faydalı model başvurusu ile Türkiye illeri sıralamasında 15’inci sıraya yükseldi. TÜRKPATENT verilerine göre, en yüksek sayıda faydalı model başvurusunun yapıldığı 15 il,

İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Kocaeli, Antalya, Kayseri, Gaziantep, Manisa, Adana, Mersin, Denizli, Sakarya, Aydın, Eskişehir, Tekirdağ ve Erzurum oldu.

COĞRAFİ İŞARET ENVANTERİ DİJİTAL ORTAMA TAŞINDI

 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa VARANK, Türkiye'nin coğrafi işaret envanterinin dijital ortama taşındığını belirterek, "Oluşturduğumuz güçlü veri tabanıyla istatistiki veriler, bu konuda çalışan araştırmacılar için zengin bir kaynak olacak. Ülke genelinde bu konuya ilişkin farkındalığın artmasıyla ekonomik katma değerimiz de artacaktır." ifadesini kullandı.

Bakan VARANK yaptığı yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açıklanan İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda yer alan "Coğrafi İşaret Envanterinin Dijital Platforma Taşınması" projesinin tamamlandığını bildirdi.

Söz konusu envanterin Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT) tarafından www.ci.gov.tr internet sitesinde dijital ortama aktarıldığını ifade eden VARANK, farklı kültür ve medeniyetlere ev sahipliği yapan Türkiye'nin çok kıymetli yöresel ürünlerinin bulunduğunu hatırlattı.

Kurulan internet sitesinin ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üretici ve tüketicileri aynı platformda buluşturacağına işaret eden VARANK, "Oluşturduğumuz güçlü veri tabanıyla istatistiki veriler, bu konuda çalışan araştırmacılar için zengin bir kaynak olacak. Ülke genelinde bu konuya ilişkin farkındalığın artmasıyla ekonomik katma değerimiz de artacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Coğrafi işaret tescilinin, farkı ve ünü yöresinden kaynaklanan, kalitesi denetimle korunan benzersiz ve özgün ürünler için verildiğini vurgulayan VARANK, şunları kaydetti:

"Bu ürünlerin eş değerlerine göre daha yüksek ihracat değeri olduğu için ekonomik açıdan katma değer oluşturuyorlar. İhracatımızı geliştirmek için bu ürünlerin yurt dışında tescil edilmesi de büyük önem arz ediyor. Bu çerçevede halen Antep baklavası, Aydın inciri ve Malatya kayısısı Avrupa Birliği'nde (AB) tescilli olup 14 ürünümüzün tescil işlemleri de sürüyor."

2 YILDA 198 YENİ TESCİL

Geçmişten miras kalan bu değerleri nesiller boyunca muhafaza etmek, ekonomik değerlerini mümkün olan en yüksek seviyeye çıkarmak adına pek çok çalışma yaptıklarını belirten VARANK, bu çalışmaların başında 10 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe giren 6769 Sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu'nun geldiğini ve son 2 yılda 198 yeni tescille coğrafi işaret tescil sayısının 406'ya çıktığını bildirdi.

VARANK, coğrafi işaretli ürün konusunda tüketici farkındalığını artırmak için AB ülkelerinde de kullanılan yeni bir amblem uygulaması başlatıldığını ve 28 Kasım 2018'de Ticaret Bakanlığı ile imzalanan protokolle coğrafi işaretlerin piyasa denetiminin güçlendirildiğini  hatırlattı.

Coğrafi işaretlere ilişkin bilgilerinin söz konusu internet sitesinde anlık olarak paylaşılacağını belirten VARANK, "Başvuru ve denetimlere ilişkin kılavuzlar, coğrafi işaret uygulamaları başarı hikayeleri, tescilli coğrafi işaretlerin üreticileri gibi bilgiler de hizmete sunulacak. Kurduğumuz bu platformla coğrafi işaretlere yönelik çalışma ve faaliyetler daha verimli şekilde yürütülebilecek." ifadesini kullandı.

 
Erdoğan: “2,5 milyon işsize istihdam sağlayacağız”
 
Erzurum’da evlilik azaldı, boşanma çoğaldı..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Matbaacılar Federasyonu beklentilerini paylaştı
Matbaacılar Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleri, Hazine ve Maliye Bakan ...
Memiş: ‘Erzurum gazi şehirdir’
İran İslam Cumhuriyeti Batı Azerbaycan Mali ve İktisadi İşlerden Sorumlu ...
Erzurum ekonomisinde İran gündemi
Erzurum Ticaret Borsası ile İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosluğu ...
 
Veteriner Fakültesi seferber oldu
Erzurum Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencileri, ...
TKDK’dan tarımsal destek çağrısı
TKDK, Erzurum’un da yer aydığı 42 ilde IPARD çerçevesinde Tarımsal İşletmelerin ...
TANAP kapsamında sosyal ve çevresel yatırım
TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programı Aşkale'de sunuldu.
 
Erzurum'da Demiryolu İşçilerinin zorlu kış mesaisi
Erzurum’da çalışan TCDD görevlileri, Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan ...
Erzurum çiftçisine 186 milyonluk destek
Erzurum Valisi Okay Memiş, çiftçilere 51.6 milyon mazot ve gübre, 28.2 ...
Aliyev-Zurabişvili görüşmesinde BTE vurgusu
Aliyev, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol ve Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz boru ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva