ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Kırmızı Peri Bacaları Diyarı keşfedilmeyi bekliyor
Zulmün izleri hala canlı
Zulmün izleri hala canlı
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
Eğilmez’den Türk  Adalet ve Hoşgörüsü vurgusu
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Aras coştu
Aras coştu
HABERLER>EKONOMİ
27 Şubat 2019 Çarşamba - 19:30

Aliyev-Zurabişvili görüşmesinde BTE vurgusu

Aliyev, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol ve Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz boru hatlarının ekonomik kalkınmada mühim etkisi olduğuna değindi.

Aliyev-Zurabişvili görüşmesinde BTE vurgusu

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’a resmi ziyarette bulunan Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili ile heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Azerbaycan’a resmi ziyarette bulunana Gürcistan Cumhurbaşkanı Salome Zurabişvili’nin Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile heyetler arası görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından iki lider kameraların karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenledi. Aliyev, “Bugünkü ziyaretiniz ve müzakereler, bir kez daha ilişkilerimizin çok iyi bir geleceği olduğunu doğrulamaktadır. Siyasi ilişkilerimiz yüksek düzeyde, düzenli toplantılar yapılmakta, istişareler yapılmaktadır. Uluslararası örgütlerde birbirimizi sürekli destekliyoruz. Gürcistan ve Azerbaycan bütün uluslararası örgütlerde toprak bütünlüğü konularında birbirini destekliyor” ifadelerini kullandı.

"BORU HATLARI KALKINMAYA BÜYÜK DESTEK VERİYOR"

Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol ve Bakü-Tiflis-Erzurum doğalgaz boru hatlarının ekonomik kalkınmada mühim etkisi olduğuna değinen Aliyev, “Geçen yıl Güney Gaz Koridoru resmen açıldı ve projenin büyük bir parçası olan TANAP projesi hayata geçirildi. Bu projeler ülkelerimiz için, bölge için büyük önem taşıyor ve işbirliğini daha geniş anlamda derinleştiriyor. Projenin en başında üç ülke işbirliği yaptıysa bugün bu ülkelerin sayısı artmakta ve bu projelere yeni ortaklar katılmaktadır” ifadelerini kullandı.

"BAKÜ-TİFLİS-KARS DEMİRYOLU BÖLGEYİ CANLANDIRDI"

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu projesinin de görüşüldüğünü kaydeden Aliyev, “Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun açılması sonucunda, ülkelerimizden geçen kargo hacmi arttı ve artacaktır. Hala bu projenin ilk aşamasındayız, ama şimdi bundan faydalanıyoruz ve artan nakliye, bize doğru yolda olduğumuzu söylememize neden oluyor. Bakü-Tiflis-Kars demiryolunun açılmasından sonra Azerbaycan, komşuları ile Hazar Denizi'nin doğusundaki ülkelerle müzakere etmekte çok aktif olmuştur. Bu anlaşmaya dayanarak, kargo taşımacılığının büyük ölçüde artacağı konusunda eminim. Bu bizim ortak projemiz. Bu yeni koridor kıtaların birleşmesini sağlayacak. Bununla birlikte, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye geleneksel üçlü işbirliğinde önemli bir rol oynadılar ve şimdi işbirliği yapan ülke sayısı artıyor. Kısacası, tüm alanlarda işbirliğimizin büyük olasılıkları ve en önemlisi güçlü bir siyasi iradesi olduğunu söyleyebilirim. Gürcistan ve Azerbaycan birbirlerini desteklemeye devam edecek. Uyguladığımız projeleri geliştirmeye devam edeceğiz ve yeni projeler hakkında düşüneceğiz. Halklarımızın ve devletlerimizin iyi bir geleceği olduğuna inanıyorum. Bugünkü resmi ziyaret ilişkilerimiz için büyük önem taşıyor” diye konuştu.

“TARİHİMİZ ORTAK ACIMIZ ORTAK”

Aliyev’in konuşmasının ardından söz alan Zurabişvili, mevkidaşının tüm sözlerine katıldığını söyleyerek, “Son birkaç yüzyıl boyunca, başarılı yollardan ve trajedilerden geçtik. Bütün bunlar bizi birleştiriyor. Çünkü tüm trajedileri birlikte yaşadık, her konuda yakın ve dost ülkeleriz” diyerek iki halkın ortak bir geçmişi paylaştığını hatırlattı.

Sovyetlerin dağılmasından sonra iki ülkenin enerji alanında büyük projeleri gerçekleştirdiğini söyleyen Zurabişvili, “Bütün dünyaya bu bölgenin merkezi bir bölge olduğunu, koridorun sabit bir koridor olduğunu ve bu bölgede büyük yatırımlar yapılabileceğini gösterdik. Şu anki asıl amaç, daha büyük ölçekli projeleri gündeme getirmek” dedi.

"YAPILACAK BAŞKA İŞLER VAR"

Zurabişvili, “Asya, Çin ve Avrupa'nın birleşmesi çok önemli bir konudur ve bu yolu takip ediyoruz. Bu en kısa yol, ancak bu yolun yeteneklerini henüz tam olarak geliştiremedik ve bu ise bize bağlı” diyerek iki ülkenin birlikte gerçekleştirmesi gereken başka projelerin olduğunu söyledi. Görüşmede Azerbaycan tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildiğinden bahsederek, “Hazar denizi ulaşımı tamamen gelişmeli. Avrupa Birliği'nin desteği ile Karadeniz'deki fırsatlar üzerinde çalışıyoruz. AB'nin desteğiyle Romanya, Bulgaristan ve Gürcistan limanları ile ilişkiler ve lojistik geliştirmek istiyoruz. Biz bu yönde de yatırım yapmaya hazırız. Bu fırsatı Azerbaycan ile birlikte kullanmalıyız. Çin ile aynı zamanda AB ile serbest ticaret anlaşmamız var” diye konuştu

 
Ala: ‘Cumhur ittifakı gönül birliğidir’
 
2019 yılında bin 32 FETÖ dosyası karara bağlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KUDAKA Erzurum'da toplandı
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) 108. Yönetim Kurulu Toplantısı, ...
Arslan: ‘Her vergi mükellefi özeldir’
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan , her bir mükellefin kendileri için özel olduğunu belirtti
ETSO unvanını korudu
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ‘5 Yıldızlı Oda’ unvanı bulunan Erzurum ...
 
Varank’tan yatırım teşvik açıklaması
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank , Tarımsal üretimde sürekliliği ...
ETB akreditasyon belgesi aldı
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katıldığı programda Erzurum Ticaret ...
ÇEİS Genel Kurula gitti
Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'nın (ÇEİS), 29'uncu Olağan Genel Kurulu yapıldı.
 
ETSO’da Vergi Haftası gündemi
Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan, bu yıl 25 Şubat-3 Mart tarihleri ...
ETSO’da Sosyal Güvenlik istişaresi
Erzurum SGK İl Müdürü Nizamettin Durmuş ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl ...
Albayrak’tan istihdam müjdesi
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2019'da 2.5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz" dedi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva