ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu Çayının debisi yükseldi
Oltu Çayının debisi yükseldi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
 ETSO’da, ‘Dijitalleşme ile Ticaretin Geleceği’ gündemi
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Meteorolojiden kar ve yağmur uyarısı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
Erzurumlu masterler Bakü’de yarıştı
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
MİT’ten sınır ötesinde nokta operasyon
HABERLER>GUNCEL
8 Ekim 2014 Çarşamba - 01:00

Erzurum ‘Eylül’de neyi konuştu?...

MAHMUT AKDAĞ-Erzurum’da eylül ayı haber ve gündem en’leri belirlendi. İlin eylül ayı gündemine AK Parti Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’nun Eğitim Kampüsü müjdesi damga vurdu.

Erzurum ‘Eylül’de neyi konuştu?...

Erzurum’da eylül ayı haber ve gündem en’leri belirlendi. İlin eylül ayı gündemine AK Parti Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’nun Eğitim Kampüsü müjdesi damga vurdu. Eğitim alanındaki bu önemli gelişme Doğu Anadolu Snayici ve işadamları Derneği(DOSİAD) başta olmak üzere Erzurum’daki STK’lar ve eğitim camiasınca memnuniyetle karşılandı
GÜNDEMİN İLK ON’U
Eğitim Kampüsü, Sağlık Kampüsü inşaatının yeniden başlaması, Erzurumspor’un ilk maçında Ayvalıkgücü Belediyespor’a yenilmesi, Bat Pazarına Başkent Tasarımı, Büyükşehir Sünnet Şöleni, Erzurum’da gerçekleştirilen Uluslar Arası Dünya Arıcılar Birliği Kongresi, Demirdöven Barajında su azalması, ETSO Vakıf üniversitesi ihalesi, Kırgızistan’ın Isık Gölü bölgesinde düzenlenen 1. Uluslararası Göçebe Oyunları ve Erzurum cirit ekibinin başarısı, 100. Yılı Münasebetiyle I. Dünya Savaşı’nda Kafkas (Doğu) Cephesi Uluslararası Sempozyumu ayın en çok konuşulan 10 konusuydu.
YAVİLİOĞLU’NUN EKONOMİK ZİRVEYE KATILMASI
Erzurum siyaset gündeminde önemli yer edinen iki büyük gelişmeden birisi AK Parti Milletvekili Cengiz Yavilioğlu’nun Başbakan Davutoğlu’nun başkanlık ettiği Ekonomi Zirvesinde yer alması oldu. Diğer bir önemli siyasi gelişmede İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın Erzurum ziyaretleri ve bu ziyaretlerde ülke gündemine dair yaptığı açıklamalar olarak kaydedildi.
YILMAZ VE AKSAK’IN HABERLERİ
Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz’ın ay içinde yaptığı ilçe gezileri ve kent merkezinde gerçekleştirdiği istişare toplantıları, Yılmaz’ın Erzurum’un sosyo ekonomi gelişmelere değgin vurguları siyasi gündem haberleri arasında yer buldu. Milletvekili Muhyeddin Aksak’ın önemli günler ve sosyo ekonomik gelişmelere ait mesaj, kutlama ve değerlendirmeleri siyasi gündemde yer buldu.
2 BÜYÜKELÇİ ZİYARETİ
Eylül ayına damga vuran dış gelişmeler ise Tayvan Büyükelçisi Taih Siang Cheng ile Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl’un Erzurum ziyaretleri oldu.  Cheng yaptığı ziyaretlerde yatırım işbirliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Büyükelçi Pohl ise Erzurum’un kalkınma dokusu ve yine yatırımlar konusunda açıklamalarda bulundu.
DOSİAD FARKI
Eylül ayında STK’lar bazında DOSİAD’ın yaptığı değerlendirmeler basının gündemindeydi. Milletvekili Yavilioğlu’nun  müjdelediği Eğitim Kampüsü Projesi DOSİAD tarafından ele alındı.
Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği(DOSİAD) Yönetim Kurulu, eğitimde ilçe ve mahalleler arasındaki eğitim kalite farklılığının giderilmesi amacını içeren Eğitim Kampüsü yatırımını memnuniyetle karşıladıklarını; kaydederek Milletvekili Cengiz Yavilioğlu tarafından gerçekleştirilen atılımı önemli bulduklarını açıkladı.
ATLAMA KULESİ RAPORU
Erzurum’da Eylül ayında gündeme giren bir diğer gelişme ise 15 Temmuz’da çöken Atlama Kuleleri pistiyle ilgili bilirkişi raporunun tamamlanmasıydı. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Murat Mollamahmutoğlu, 19 Eylül’de Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kulelerine ait çöken pistlerle ilgili teknik incelemenin bittiğini ifade ederek atlama kulelerinin tekrar Erzurum’a kazandırılacağını açıklamıştı.
VALİ ALTIPARMAK VE GÜNDEMİ
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın ilde katıldığı toplantılar ve incelemelerde yaptığı açıklamalar gündemde önemli yer tuttu. 3 eylül’de katıldığı bir toplantıda Altıparmak’ın ‘Erzurum marka şehri olacak. Bundan kimsenin endişesi olmasın"  şeklindeki ifadeleri geniş yankı buldu. Altıparmak’ın İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Orhan Tavlı’nın da katıldığı toplantıda bürokrasi sorunlarını irdelemesi oldukça büyük ilgi buldu.
AHİLİK HAFTASI AÇIKLAMASI
Vali Altıparmak’ın gündemde iz vuran bir diğer açıklaması da Ahilik Haftası kutlamalarında kaydedildi.
Altıparmak’ın 24 Eylül’de yaptığı açıklamada’ Huzur başka bir şeydir. Zenginlikle, lüksle huzur gelmez’  vurgusu gönüllerde önemli bir yer edindi. Vali altıparmak’ın 26 eylül’de kız öğrenciler için verdiği yurt müjdesi ise öğrenciler arasında sevinçle karşılandı. Vali Altıparmak’ın Kop Dağı Tüneli inşaatında gerçekleştirdiği inceleme gezisi de Erzurum’a  yatırım seyrinin takibi açısından ekonomi gündeminde önemli yer edindi.
SEKMEN GÜNDEME DAMGA VURDU
Erzurum eylül ayı siyaset gündeminde önemli yer tutan bir gelişmede Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in büyükşehir bazlı yatırım projesi açıklamaları oldu. 25 Eylül’de Doğu Anadolu Belediye Birliği Başkanlığına seçilen Sekmen’in İran`ın Tebriz ve Urumiye kentlerinde yaptığı incelemeler sonrasında yaptığı değerlendirmeler ulusal ve yerel basın manşetlerine girdi.
BÜYÜKŞEHİR’e YOL HARİTASI
Ay içinde ilçelerde Büyükşehir odaklı hizmet ve yatırımları denetleyen Sekmen’in başlattığı Sünnet Şöleni, kent merkezi ve ilçelerde ata sporu güreşe verdiği destekler ve bu yoldaki açıklamaları gündemde özel yer tuttu. Sekmen’in Haber 7 programındaki açıklamaları, il belediyeciliğinde yol haritası belirlemesi olarak değerlendirilirken, basınla yaptığı kahvaltılı basın toplantısındaki belediyecilik yorumları da büyük ilgi topladı.
BAT PAZARI PROJESİ
Kongre Caddesi ve Mumcu’dan sonra Erzurum’un tarihi Çarşısı olan Bat Pazarı’nda Büyükşehir tarafından uygulamaya geçirilen proje halk tarafından memnuniyetle karşılandı ve gelişmeler basında geniş yer buldu. Sekmen’in gece yaptığı belediye çalışmaları denetimi de basında geniş yer bulan diğer siyasi gelişmeler oldu.
BELEDİYE HABERLERİ
Erzurum basın gündeminde ilçe belediyeleri içinde en çok yer tutan haberler sırayla Palandöken Belediyesi, Aziziye Belediyesi, Pasinler Belediyesi ve Yakutiye Belediyesi haberleri oldu. Bulutlar ve Palandöken Belediyesi’ne ait 8, Pasinler ve Aziziye Belediyesine ait 4, Yakutiye Belediyesine ait 3 haber basın gündemine girdi.
PALANDÖKEN BALIK ŞENLİĞİ
Palandöken Belediyesinin gerçekleştirdiği 2’inci Balık-ekmek şenliği halk tarafından oldukça benimsenen bir gelişme olarak değerlendirildi. Yine bu belediye tarafından gerçekleştirilen  6 yeni çocuk parkı ve regreasyon alanı projeleri çok geniş ilgi buldu. Aziziye Belediye Başkanı Orhan’ın Ilıca’nın yeni bir mimari vizyona kavuşturulması yolundaki açıklaması, belediyenin kültürel faaliyet bazında bar kursu açması basının gündeminde geniş yer aldı. Yakutiye Belediyesinin Boyahane Mahallesinde başlattığı güncelleme çalışması, Pasinler Belediyesinin ağaçlandırma çalışmaları ve ilçenin güzelleştirilmesine yönelik başlatılan projeleri basının gündemine girdi.
MERKEZ PARTİ GELİŞMESİ
Eylül ayına damga vuran siyasi gelişmelerden birisi de Merkez Parti il yönetiminin oluşturulması ve tanıtımıydı. AK Parti’nin Oltu’da gerçekleştirdiği Divan Toplantısı siyasi gündemin ilk sıralarına girerken, Milletvekili Yavilioğlu’nun yeni eğitim ve öğretim dönemi dolayısıyla yaptığı eğitim vizyonu değerlendirmesi geniş bir kitle tarafından takip edildi.
EKONOMİK GÜNDEM
Erzurum’da eylül ayında önemli ekonomik gelişmeler oldu. Temeli 2011’de atılmasına rağmen inşaatı uzun süredir duran Sağlık Kampüsü inşaatı yeniden başladı ve bu gelişme basında manşetlerde yer buldu. Erzurum’da Uluslar Arası Dünya Arıcılar Birliği Kongresi’nin yapılması ve sonuçları, Aşkale Çimento’nun Anadolu Kaplanları sıralamasında 61’inci sıraya girmesi, KUDAKA Bölgesindeki Foto Safari başlığıyla gerçekleştirilen tanıtım atağı,Kurban bayramı öncesinde yaşanan hayvan hastalıkları ve hayvan pazarlarının uzun süre kapalı tutulması, Demirdöven Barajında su seviyesinin düşmesiyle başlayan kuraklık endişesi, New Cityi konutlarıyla ilgili gelişmeler il ekonomi gündeminde önemli yer tuttu.
EĞİTİM GÜNDEMİ
Eylül ayında Erzurum Eğitim Gündeminde geniş yer tutan gelişmeler ETSO Vakıf Üniversitesi ihalesi, ETÜ’nün gerçekleştirdiği Ulusal Mikoloji Günleri Sempozyumu, ATAAÖF tarafından gençlere ikinci üniversite imkanı sunulması, yine ATAAÖF tarafından AÖFCAN’lı tanıtım etkinliği, ETÜ’de yeni eğitim ve öğretim döneminin başlaması, Atatürk üniversitesi dil sınıfları ve dil laboratuarlarının hizmete sokulması oldu.
ERZURUM’UN SAĞLIK VE YAŞAM GÜNDEMİ

23 Eylül’de Sağlık Kampüsü inşaatının yeniden başladığı yolundaki gelişmeler basının gündemine girerken, BEAH’ın yine bir ilke imza atarak kapalı yöntemle mide ameliyatının gerçekleştirilmesi il gazetelerinde birinci sayfa haberi oldu. Sağlık alanında bir diğer gelişmede silahlı saldırı sonucu yaralanan Pro. Dr. Birgür Sönmez’in taburcu olurken yaptığı ‘2 kurşun değil, öğrencinin atığı tekme canımı acıttı” açıklaması oldu. Erzurum’un 29 eylülde ilk karla buluşması, aşırı yağmur sebebiyle oluşan taşkının Erzincan-Erzurum yolunda yaptığı tahribat, basın sağlık ve yaşam gündeminin önemli maddeleriydi.
ERZURUMSPOR İLK SIRADA
Eylül ayında il spor gündeminde baş sırayı lige şampiyonluk hedefiyle başlayan Erzurumspor’un evinde Ayvalıkgücü Belediyespor’a yenilmesi aldı. Konuk takıma 1-0 yenilen ekibin durumu taraftarı adeta hüsrana uğrattı. Spor’da gündemin ikinci sırasını Erzurumspor’un deplasmanda Antalyaspor’u 3-1’lik sonuçla geçmesi aldı.
ERZURUM İKİNCİ OLMUŞTU
Erzurum, spor gündeminin bir değer önemli gelişmesi ise Erzurum’un 9. Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları’nda aldığı 2’incilikti. 9. Doğu Ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları 
Erkeklerde; Malatya birinci, Erzurum ikinci, Adıyaman üçüncü, Gaziantep dördüncü oldu.
 Kızlarda; Malatya birinci, Gaziantep ikinci, Adıyaman üçüncü, Erzincan dördüncü oldu.
SEKMEN’İN ATASPOR’UNA VERDİĞİ DESTEK
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonuyla gerçekleştirilen  1. Uluslararası Altınkemer Karakucak Güreşleri,  Pasinler Geleneksel Karakucak Güreşleri, Erzurumspor’un Ayvalık Belediyespor yenilgisinin ardından deplasmanda aldığı galibiyet, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in il spor vizyonuna yönelik ümitvar açıklamaları il spor gündeminin diğer önemli maddeleri olarak ele alındı.
IRAK TÜRKMENLERİNE YARDIM
Erzurum’da eylül ayındaki bir değer önemli gelişme ise ilden ırak Türkmenlerine yapılan yardımdı. !7 Eylül’de Erzurum Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Irak’ta büyük sıkıntılar yaşayan Türkmenler için yardım malzemesi taşıyan 6 TIR’ı Irak’a uğurladı. Yardım organizasyonu ilde olduğu gibi ülkedede geniş bir yankı oluşturdu.
CİRİT ORTAASYA’YA AÇILDI
İl Kültür gündeminde ilk sırayı Cirit’in Ortaasya’ya açılmasıydı. Kırgızistan’ın Isık Göl bölgesinde düzenlenen 1. Uluslararası Göçebe Oyunları büyük bir coşkuya sahne oldu. Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Isıkgöl’de Tanrı dağlarının eteğinde Türk devletlerinin ve Türk boylarının temsilcileri ile birarada olmaktan mutlu olduklarını söyledi. Erzurum Cirit ekibinin gösterisi büyük alkış aldı ve Türk Dünyası’nda çok büyük iz bıraktı.
ÇINAR’IN AÇIKLAMASI
Eylül ayında, İl Müftüsü Hasan Çınar’ın müftülük olarak hizmetlerini cami dışına taşıdıkları, uyguladıkları projelerle halkın içerisinde olmayı amaçladıklarını vurgulaması halk tarafından memnuniyetle algılandı. 7 eylülde Emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan’ın verdiği konferans büyük bir ilgi ile takip edildi.
TARİHİ SEMPOZYUM
25-27 eylül tarihleri arasında Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Erzurum Valiliği ve Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “100. Yılı Münasebetiyle I. Dünya Savaşı’nda Kafkas (Doğu) Cephesi Uluslararası Sempozyumu” ulusal bazda basın gündemine girdi.
DABKON VE TAŞLIOVA’NIN VEFATI
21 Eylülde Aşık Şeref Taşlıova’nın vefatı Erzurum’da da üzüntü ile karşılandı. Doğu Anadolu Basın Konseyi (DABKON), Aşık Şeref Taşlıova’nın vefatı dolayısıyla bir başsağlığı mesajı yayımladı. Taşlıova’nın kaybıyla Türk Halk Edebiyatı Aşıklık geleneğinin önemli bir saz ve söz üstadını kaybettiğinin vurgulandığı mesajda, “Taşlıova Baki kalan bu kubbede Türkçe bir hoş seda idi. Kabri nur, mekanı cennet olsun” denildi.
ATAMALAR

Erzurum’da bürokrasi gündeminde de iki önemli gelişme oldu.  3 eylül’de yayımlanan kararname ile erzurum’da görev yapan bazı kaymakamların görev yeri değişti. Diğer gelişme ise uzun süredir vekalet ile yönetilen Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğüne yapılan atama oldu. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü görevine Fuat Taşkesenligil atandı.

 

 
İstatistikler galibiyet diyor ama…!
 
Erzurumspor 2’inci kez PFDK gündeminde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ala Oltululara müjde verdi
Ala, “İlçemiz için söylediğimiz yatırımların hepsini yaptıracağımızdan ...
Pasinler’de bayram coşkusu
Erzurum'un Pasinler ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla Pasinler Öğretmenevinde ...
Protokolden bayram buluşması
Erzurum'da Kurban Bayramı nedeniyle Öğretmenevi’nde bayramlaşma töreni düzenlendi.
 
Erzurumludan Sekmen’e bayram karnesi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin kent genelinde uygulamaya koyduğu kurban ...
Bayramımız kutlu, sevincimiz daim olsun…
Tüm okurlarımızın Kurban Bayramını tebrik eder, hayırlara vesile olmasını ...
‘Sevinmek kadar, sevindirmek de önemli’
Altıparmak, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Altıparak, ...
 
Toplu ulaşıma bayram indirimi
Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı'nda ulaşım hizmetlerini yüzde 50 indirimle gerçekleştirecek.
Nice bayramlara..
Yarın Bayram..Bir Kurban Bayramına daha erişmenin heyecan, coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz milletçe.
Sekmen:‘Dayanışma ruhu, enerji kaynağımızdır’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva