ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Erzurumspor-Eyüpspor maçı İstanbul’da
Müftüler istişare toplantısında buluştu
Müftüler istişare toplantısında buluştu
ETÜ’de Bahar Şöleni
ETÜ’de Bahar Şöleni
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
Muşlu aileler evlat nöbetine devam ediyor
AFAD imdada yetişti
AFAD imdada yetişti
HABERLER>GUNCEL
3 Ekim 2014 Cuma - 01:32

Nice bayramlara..

Yarın Bayram..Bir Kurban Bayramına daha erişmenin heyecan, coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz milletçe.

Nice bayramlara..

Yarın Bayram..Bir Kurban Bayramına daha erişmenin heyecan, coşku ve mutluluğunu yaşıyoruz milletçe. Bir önceki bayramda aramızda olan Erzurum’un beşeri değerlerinden çoğu aramızda değil. Rahmeti Rahman’a uğurladığımız aile fertlerinin acısı, bayramın sosyal dayanışma, yardımlaşma duygusuyla birleşecek. Buruk da olsa, paylaşmanın, toplumsal kucaklaşmanın hazzını yaşayacağız. 
ŞÜHEDA ARAMIZDA
Yarın  Bayram..Hak rızası için kurbanlar kesilecek..Vatan için, Millet için, Devlet için, ezan susmasın, bayrak inmesin diye canlarını kurban eden mehmetcikler, “Şehitler ölmez” gerçeği boyutunda aramızda olacaklar. Şühedaya rahmet, minnet ve şükran duaları yükselecek ev ev, cami cami.. Bir millet, bir Büyük millet olmanın gururunu duyacağız yeniden ve ebediyen..
BAYRAM SALASI VE RAHMET İKLİMİ
Yarın Bayram.. Mezarlıklarda bayramlaşacağız yitirdiklerimizle.. Ruhlarımız birleşecek.Ve dualar yağacak kabir kabir..Ve aminler yükselecek semaya.. Ve kaybettiklerimiz için rahmet, kalanlar için selamet isteyecek mümin yürekleri.. Bayram salası rahmet olup yağacak üstümüze sağanak sağanak..
ARAFATLA BULUŞMA
Yarın Bayram….”Mevlaya emanet” bir şehirde, şehri mübarek Erzurum’da, bir başka bayram yaşanacak..Mekke’nin paraleldaşı Erzurum’dan yükselen, “Devleti ebedi müddet” duaları, Arafat’ta hacılarla buluşacak.. Lebeyk Allümme Lebeyk niyazlarına karışacak dadaş duaları..Bu yüce millete, bu yüce devlete ve bu mübarek vatana kastedenler Allah’a havale edilecek mümin mümin..
BİRLİK NİYAZLARI
Yarın Bayram.. Kurban kanlarını alınlarına ziynet gibi nakşeden Dadaşların anaları, evladım vatana kurban olsun diye niyaz edecek..Önce vatan, önce devlet diyerek atacak yürekler..Bölücü hevesler kursaklara hapsedilecek..Bölücü düşünceler yine karanlığa ve yalnızlığa gömülecek..Doğusu batısı, güneyi kuzeyiyle milli birlik ve beraberlik mesajı verecek Yüce Türk Milleti…Bölücüleri kahredercesine..
MEVLAYA EMANET ERZURUM
Yarın Bayram..Hemen yanı başımızda evlerine aylarca et girmemiş komşularımızı bir kez daha hatırlayacağız. Allaha verilmiş kurbanlardan hediyeler gönderilecek..Paylaşacağız, dayanışacağız, kucaklaşacağız. Bir olmanın, beraber olmanın ve millet olmanın gururunu yaşayacağız birlikte.. Abdurrahmangazilerin, Alvarlıların, Solakzadelerin, Taşkesenlilerin ve daha birlerce evliyanın torunları, dadaşlar bayram sevincinde buluşacak., Mevlaya Emanet Erzurum’da..
ALLAH VAR NE GAM VAR..
Yarın Bayram….Ana ve babalarımızla bayramlaşacağız..Büyüklerin gönüllerini alacağız..Evladı iyali kalmamış, devletin müşfik ellerine teslim olmuş kimsesiz büyükler Bakımevinde, ellerini öpecek, bayramlaşmaya gelecek dadaşları bekleyecek garip garip..onların yalnız olmadığını gösterecek dadaş yürekliler, ziyaret edecek, hediyeleşecek ve kimsesizlerin duasını almak için yarışacak..Ve teselli ve hakikat: Allah var ne gam var, niyazları eklenecek tebrikleşmeye..
YETİMLERİN GÖZYAŞLARI DİNECEK
Yarın  Bayram..Bayramlıklarını giymiş minikler saracak etrafımızı.. Kimi baba diyecek, kimi babam nerede diye soracak..Öksüz yüreklere bir derin sızı, bir tarifsiz hasret ve bir katlanılmaz acı düşecek..Minik gözlerden düşecek yaşlar ıslatacak kimilerinin bayramlıklarını..Ve üzülme biz varız diyecek müşfik gönüllü dadaşlar..Öksüzlerin, yetimlerin yanında olacaklar yürekleriyle, hediyeleriyle…
KÜSKÜNLÜKLERİMİZDEN UTANACAĞIZ..
Yarın  Bayram…Şu üç günlük dünya için kırdıklarımız, küstürdüklerimiz, ayrıldıklarımız aklımıza gelecek..Dünya için gam çekenler utanacak belki..Ruz-ı mahşerde yüz yüze bakabilmek için bir gayret gelecek nefislere..Bir bayram neşvesi, bir bayram edebi..Dünya için küsmeye değmez, ahiret için barış günüdür, deyip ellerimizi, yüreklerimizi kenetleyeceğiz..Sıkıca ve sımsıkıca..
NİCE BAYRAMLARA..
Yarın Bayram..Mübarek bir zaman dilimi..Gün ağarırken rahmet olarak üstümüze yağan Bayram salasına, öğlede Cuma salaları karışacak..Duanın en makbul olduğu bir iklimi yaşayacağız..Nefisler unutulacak, nefislerine tapanlar utanacak ve nefsinden geçenler aynı niyazda buluşacak: “Yüce Türk Milletinin bölünmez bütünlüğü içinde nice bayramlara… Nice bayramlara..” (2009 ERZURUM GAZETESİ ARŞİV)
 

 

 
ETÜ YÜTAM’a YÖK onayı
 
‘Rabbimize ne kadar şükretsek azdır’
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kulun kuldan beklemesi mi bayram 3 Ekim 2014 Cuma 13:41

Bizim bugün yaptığımızın esas bayramla alakası olduğunu zannetmiyorum. Bugünkü bayramlar fakirin zengine gıpta ettiği hatta haset ettiği bi şekile bürünmüş. zenginin çocucuğu en iyi bayramlığı giyecek yoksulun ki özenecek, zengin kurban kesecek, fukara onun kapısına göz dikecek. Zengin şatafat içinde yoksul sefalet içinde, adı da bayram ne bayramı..Ben zenginle neyi paylaşacağım ya da o benle. benim gönlüm ona nasıl meyledecek, öbürü zaten yukarıdan bakıyor. Herşeyde öyle protokol bayramlaşıyor alttaki gidiyior müdürünün eline. bu bayramlyar iyice efendilerin kullarına efendiliklerini iyice bellettikleri bir biçimde. Ne bayramı. Ben Peygamberimizin tebliği etiği bayramla bu bayramların aynı olduğuna iman etmiyorm. Dünyada allahın yükselttikleriyle, yoksul kıldıklarının gönlü hiç bir zaman birarada olmaz. zengin fukarayı sevmez, yoksul zengini ama zengin yoksulu kul ister. Ben bir tike et bekleyeceğim öbürüde sadaka gibi gelip önüme atacak. Zukkum çıksın o ete, hiç te getirmesin.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen:‘Dayanışma ruhu, enerji kaynağımızdır’
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Kaymakam Özkan göreve başladı
Son kaymakamlar kararnamesiyle Şenkaya Kaymakamlığına atanan Kaymakam ...
Ömür’de Erzurum gerçeği…!
MAHMUT AKDAĞ-Ağır iklim şartları, yaşama kalitesi ve refah düzeyinin etkilediği ...
 
Erzurum suç oranı düşük kentler arasında
2013 yılı suça sürüklenen çocuk sayısının il nüfusuna oranları açıklandı. ...
Altıparmak’tan Dünya Yaşlılar Günü mesajı
Altıparmak “Dünya Yaşlılar Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak yaşlıların ...
Palandöken’de bayram seferberliği
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi ...
 
Palandöken’e yılın ilk karı yağdı
Erzurum'da 2 gündür aralıklarla devam eden sağanağın ardından Palandöken ...
Erzincan yolunda heyelan..!
Erzincan’da aşırı yağış sonucu taşan nehir suları karayolunu yuttu.
Altıparmak’a silahsızlanmaya katkı ödülü
Umut Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel ‘’Bireysel Silahlanma’’ etkinliklerinde, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva