ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Erzurum çocuk nüfus oranında ortalamaları geçti
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Kartlı ödemeler 1,18 trilyon liraya ulaştı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Tarım-GFE yıllık yüzde 49,92 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
HABERLER>GUNCEL
23 Ocak 2015 Cuma - 07:39

Erzurum Dünya Dağcılık gündeminde

Sekmen, "Anadolu’nun zirve şehri Erzurum, yine büyük bir organizasyonla ülkemizin spor gündeminde yer almayı hedefliyor.

Erzurum Dünya Dağcılık gündeminde

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Uluslararası Dağcılar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Akıncı, Profesyonel Dağcı Tunç Fındık ile Dünya'nın en gözde dağcılarının katıldığı basın toplantısında konuşan Başkan Mehmet Sekmen, festival hakkında bilgi verdi.

KAR VE BUZ ERZURUM’UN TURİZM SERMAYESİ

Sekmen, şöyle dedi: "Anadolu’nun zirve şehri Erzurum, yine büyük bir organizasyonla ülkemizin spor gündeminde yer almayı hedefliyor. Sadece yerel hizmetlerde değil aynı zamanda kentin iktisadi, sosyal ve kültürel meseleleriyle de ilgilenen Büyükşehir Belediyesi, sporda da son 10 ayda büyük organizasyonlara imza attı. Malumunuz Yaz Spor Okulları, Karate Şampiyonası ve Uluslararası Karakucak Güreşleri sonrası bu kez de doğa sporlarının en heyecanlı spor branşı olarak tanımlanan dağcılıkla ilgili uluslararası bir organizasyonla karşınızdayız. Erzurum’un turizm sermayesi kar ve buzu değerlendirerek Uluslararası Buz Tırmanış Festivali kapsamında dünyanın en gözde dağcılarını Erzurum’da buluşturduk. Önümüzdeki dört gün boyunca Türkiye’de ilk defa yapılacak olan Buz Tırmanma Festivali ile gelecek yıl Dünya Buz Tırmanma Şampiyonası’na ev sahipliğini talep ediyoruz. Aramızda bulunan Dünya Dağcılık Federasyonu yetkilileri de Erzurum’un bu etkinliğine tanık olacaktır."

"ERZURUM'DA HERKES DAĞCI DOĞAR"

Başkan Mehmet Sekmen, çetin kış şartlarına hakim olan Erzurum'da herkesin dağcı doğduğunu ifade etti. Sekmen, "Uluslararası Buz Tırmanış Festivali’ne 26’sı yabancı toplam 172 sporcu iştirak ediyor. Amerika, Çin, Rusya, İran, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Nepal, Kırgızistan, Nahcivan, Romanya, Azerbaycan, Kanada, Almanya, Portekiz, Moğolistan ve Gürcistan ülkelerinin dünyaca ünlü dağcıları Erzurum’a geldi. Tırmanış; Uzundere ve Tortum ilçelerimizin sınırlarındaki yükseklikleri 25 ile 300 metre arasında değişen donmuş şelalelerde gerçekleştirilecek.Yine festival kapsamında geçen yıl elim bir kazada hayatını kaybeden milli dağcı Halis Emray Özbay’ın adı verilen Dağcılık ve Doğa Sporları Eğitim ve Uygulama Merkezi’nin açılışını yapacağız. Festivalimizin duyurularında resmini ve çizimini kullanmış olduğumuz sincap, Uzundere ilçemizde yaşayan ve koruma altındaki bir sincap türüdür. Bu kızıl sincap türü bölgede Teyin ismiyle biliniyor. Bu sebeple festivalimizde haşarı yaramaz çocuk anlamına gelen Teyin’i logo ve maskot olarak kullandık." dedi

DAĞCILIK LİTERATÜRÜNDE BİR İLK

Sekmen, Erzurum'da yapılan araştırmada, Dünya literatüründe eşine ender rastlanan doğal buz şelalesinin Uzundere-Tortum bölgesinde keşfedildiğini ifade etti. Sekmen, "Festivalimizin duyurusunu yaptığımız günlerde buz tırmanma şelalelerinin yüksekliğini 25 ile 85 metre arasında olduğunu duyurmuştuk. Ancak az önce de ifade ettiğim gibi bu rakam değişti. Zira geçtiğimiz günlerde değerli dağcımız Tunç Fındık ve arkadaşları bölgede hazırlık çalışması yaptıkları esnada Türkiye için zirve sayılabilecek yeni bir buz şelalesi keşfetti. Kirazlıköy’de keşfettikleri bu şelaleye ilk tırmanışı da yine Tunç Fındık ve arkadaşı Anıl Şarkoğlu gerçekleştirdi. Dağcılık sporuyla uğraşan arkadaşlarımız bu yükseltideki bir doğal buz şelalesinin dağcılık literatürüne gireceğini belirtiyorlar. Görüldüğü gibi bir dönem külfet olarak adlandırılan kar ve buz, AK Belediyecilik anlayışında Erzurum’un tanıtım ve turizminde bir ham madde olarak tanımlandı. İnşallah bu nimeti tanıtım noktasında fırsata dönüştürerek, Dadaşlar diyarını kış ve doğa sporlarında Dünya’nın ikinci Davosu yapmakta oldukça kararlıyız."  İfadesini kullandı

ERZURUM’DA DÜNYA KUPASI

Sekmen, şubat ayında Short Track Dünya Kupası'nın Erzurum'da yapılacağını anımsatarak, "Short Track (Hız Pateni) Dünya Kupası'nın final ayağı 13, 14 ve 15 Şubat tarihleri arasında Erzurum'da yapılacak. 20'nin üzerinde ülkeden 300'den fazla sporcuyu Erzurum'da ağırlayacağız. Bilindiği gibi tesis, iklim, konaklama ve ulaşımdan ötürü Erzurum tercih edildi. Buz Pateni Federasyonu ve Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla bu büyük şampiyonanın şehrimizde yapılması kararlaştırıldı. Şampiyona Euro spor başta olmak üzere dünyanın birçok spor kanalında canlı yayınlanacak. Türkiye 6 sporcuyla bu şampiyonaya katılacak" diye konuştu.

 
Kocabeyoğlu Ailesi yasta
 
Erzurum EMİTT 2015’te
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaymakam Ada eğitim semineri verdi
Pasinler Kaymakamı Ali Ada kaymakamlık toplantı salonunda kamu kurum personellerine ...
‘Öncelik SODES Projeleri’nin’
Aile ve Sosyal Politikalar(ASP) İl Müdürlüğü’nde Sosyal Destek Projesi ...
Ve Vallahi ‘Allah var, ne gam var…’
Erzurum’dan bir kış manzarası… Tüp ışığında alınteriyle evine ekmek götürmek ...
 
‘Kutsallarımıza hakarete hayır’
Erzurum’da Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ortak basın açıklaması yaparak ...
Bakanlıklara Ait Atama Kararları yayımlandı
Başbakan Yardımcılığı, Aile ve Sosyal Politikalar, Gençlik ve Spor, Gümrük ...
Erzurum’da yoksulluk ve çaresizlik dramı
4 çocuk annesi, 44 yayındaki Handan Düztepe, eşinden ayrılmış. Kırmızı ...
 
Erzurum beyaz tabloya dönüştü
Erzurum’da etkili olan soğuk hava ağaçları beyaza bürüdü. Kırağı düşen ...
DEGD suç duyurusu yapacak
Yeşilyurt, tarafından Facebook üzerinden başlatılan "Peygamberimiz Ve ...
Milletvekili Yılmaz kaza geçirdi
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz’ın bulunduğu araç, Cuma günü ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva