ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
Erzurum şirket sermayesinde 6. sırada
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
23 Ocak 2015 Cuma - 07:55

Erzurum EMİTT 2015’te

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılan Erzurum, kurulan stantta yöresel ürünlerini ve kültürel özelliklerini yerli ve yabancı misafirlere tanıttı.

Erzurum EMİTT 2015’te

ERZURUM, EMİTT FUARI’NDA DÜNYAYA TANITILDI

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılan Erzurum, kurulan stantta yöresel ürünlerini ve kültürel özelliklerini yerli ve yabancı misafirlere tanıttı.

Bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılan Erzurum ili, kentin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımı için stant kurdu. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda yörenin meşhur Oltu taşı, kadayıf dolması gibi yöresel ürünleri tanıtıldı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, fuarda ziyaretçilere Erzurum’u tanıttıklarını belirterek, “Buradaki fuar uluslararası bir fuar olduğu için biz de Erzurum’un güzel değerlerini, tarihini ve turistik değerlerini tanıtmak istiyoruz. Erzurum’a ait güzel değerlerimiz var. Ayrıca doğa güzelliklerimiz de var. Palandöken ve Konaklı kış turizminin gözde mekanları” şeklinde konuştu.

TÜYAP Fuarında gerçekleştirilen etkinlik 25 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek.

ERZİNCAN, EMİTT FUARI’NDA DÜNYAYA TANITILDI
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılan Erzincan, kurulan stantta yöresel ürünlerini ve kültürel özelliklerini yerli ve yabancı misafirlere tanıttı. 
Bu yıl 19’uncusu gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’na (EMİTT) katılan Erzincan ili, kentin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtımı için stant kurdu. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen fuarda yörenin meşhur tulum peyniri, keşkeği, cevizi, tava leblebisi, pestil gibi yöresel ürünleri tanıtıldı. Bunun yanı sıra özenle yapılan bakır işlemesi ürünleri de vatandaşların beğenisine sunuldu. Standı ziyaret eden vatandaşlara ise keşkek ikram edildi.
“DEĞERLERİMİZİ TANITMAK İSTİYORUZ”
Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, fuarda ziyaretçilere Erzincan’ı tanıttıklarını belirterek, “Buradaki fuar uluslararası bir fuar olduğu için biz de Erzincan’ın güzel değerlerini, tarihini ve turistik değerlerini tanıtmak istiyoruz. Burada Erzincan’ın Ergan Dağı var kış sporları yapılıyor. Keza Refahiye, İliç ve diğer ilçelerimizde Erzincan’a ait güzel değerlerimiz var. Ayrıca doğa güzelliklerimiz de var. Yazın çeşitli su sporları ve doğa sporları yapılıyor. Bunların daha çok yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.
FUARDA YÖRESEL VE TURİSTİK DEĞERLER ANLATILIYOR
Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise, “Burada Türkiye’nin her tarafından illerimiz kendilerini turistik açıdan hangi fırsatları insanlara sunabiliriz onun çabasındalar. Biz de Erzincanlılar olarak burada standımızı açtık. Burada iki tane stant açtık. Bir tanesi tek başına Ergan kayak merkezini tanıtıyor, diğeri de ilçelerimizin tamamındaki turizm bölgelerimizi tüm uluslararası gelen misafirlere 3 gün boyunca tanıtmak amacıyla yapılmış olan bir çalışma. Burada Kemaliye’mizin kanyonunu, Erzincan’ımızdaki yamaç paraşütünü, kayak merkezlerimizi, dünyada nadir yapılan bakır el sanatlarını, yöresel ürünlerimizi turizm açısından ne kadar kaynak varsa hepsini bu stantta sergilemeye çalışıyoruz” diye konuştu.
TÜYAP Fuarında gerçekleştirilen etkinlik 25 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek.

AĞRI STANDINA BÜYÜK İLGİ

EMITT Fuarı’na Nuh’un Gemisi konseptiyle katılan Ağrı, ilk gün olmasına rağmen büyük ilgi görüyor.

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık ve İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan Aslan ile birlikte fuara katılan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, bu yıl daha etkili bir tanıtım yapmayı amaçladıklarını ve Nuh'un Gemisi konseptinin bu anlamda en önemli etken olacağını kaydetti. Fuar açılır açılmaz Ağrı standının kalabalık bir ziyaretçi akınına uğradığını vurgulayan Vali Tekinarslan, "Bu yıl ilgi çeken bir tasarım yaptık. Geçen yıl en önemli değerlerimizden İshakpaşa Sarayı konsepti ile fuara katıldık ve büyük ilgi görmüştü. Bu yıl da Nuh'un Gemisi konsepti aynı şekilde ilgi görüyor. Umuyoruz ki bu ilimize hem turizm hem de ekonomi açısından bir girdi olarak yansır" diye konuştu.

Ağrı'nın bu yıl iki ayrı stant ile fuara katılım gösterdiğini belirten Vali Tekinarslan, "Her yıl farklı değerlerimizi tanıtmaya ve ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. İlimizin ve ülkemizin önemli simgelerinden olan Ağrı Dağı aynı zamanda dağcılık sporu ile ilgilenen dağcılar için cazip bir tırmanış merkezi. Bunun için kış turizmi ve dağcılık alanında da Ağrı Dağımızı tanıtmak istedik" dedi.

Vali Tekinarslan, ilk gün itibariyle gösterilen ilgiden memnun olduklarını ve özellikle hafta sonunda yoğun bir ziyaretçi akını beklediklerini söyledi.

Nuh'un Gemisi konseptiyle dikkat çeken Ağrı standında; Ağrı Belediyesi, İbrahim Çeçen Üniversitesi, Diyadin Jeotermal, Yazar Ferzende Tanışır, Ağrı balı, el sanatları ve Ağrı'nın yöresel yemekleri arasında yer alan helise alanı yer alıyor.

KARS KÜLTÜRÜ İSTANBUL’A TAŞINDI

19’uncu Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’ndaki (EMİTT) yerini alan Kars, yöresel tatlarından turizmine kadar birçok değerini İstanbullu’lara tanıttı.

Bu yıl 19’uncusu düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT), Türkiye ve dünyanın dört bir yanından misafirlere kapılarını açtı. Fuara katılan Kars standı da ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü. Kars Valisi Günay Özdemir, Kars Belediye Başkanı Mürteza Karaçanta ve Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, standı ziyaret eden ziyaretçilerle sohbet etti. Stantta Kars’ın doğal, kültürel ve turizm açısından dikkat çeken özellikleri ziyaretçilere tanıtılırken, Kars’ın birbirinden lezzetli yiyecekleri de beğeniye sunuldu.

“İMKANLARIMIZI HALKIMIZLA BULUŞTURUYORUZ”

İstanbullulara Kars kültürünü anlatan Kars Valisi Günay Özdemir, “Türkiye’nin tanıtımı, illerin tanıtımı için ulusal ve uluslararası anlamda çok güzel faaliyetler. Şuanda bizler de Kars’ımızın tarihini, kültürel ve doğal güzelliklerimizi bunun yanı sıra sportif anlamdaki bütün imkanlarımızı burada halkımızla buluşturuyoruz ve tanıştırıyoruz” dedi.

“KARS, 950 YILLIK KADİM BİR ŞEHİR”

Kars Belediye Başkanı Mürteza Karaçanta ise, “Kars’ın tanıtımını anlatmakla bitirmemiz mümkün değil. Çünkü Kars 950 yıllık bir geçmişe sahip. Böyle bir tarihi olan kadim bir şehirdir. Dolayısıyla turizm potansiyeli olarak da hayvancılık potansiyeli olarak da gerçekten yüksek bir yerde. Balı, kaşar peyniri, gravyeriyle çok önemli bir yerde bulunuyor. Bunun yanında Selçuklunun eserlerinin de sergilendiği çok güzel bir şehir” şeklinde konuştu.

SARIKAMIŞ’IN KAYAK MERKEZLERİ TANITILDI

Sarıkamış’ın önemli bir kış turizmi merkezi olduğuna dikkat çeken Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy da, “Sarıkamış’ta Türkiye’nin değil dünyanın en güzel kayak merkezi var. Kristal toz kar dediğimiz kar, dünyada bir Alplere yağıyor bir de Sarıkamış’a yağıyor. Kristal toz kar dediğimiz kayağa en elverişli kar, Sarıçam ormanlarında mevcut. Nem oranı çok düşük olduğu için yağan kar kristal toz şeklinde kalıyor. Biz buraya geldik ve kayak merkezimizi tanıtıyoruz, Sarıkamış’ımızı tanıtıyoruz” dedi.

Fuar, 25 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

 
Erzurum Dünya Dağcılık gündeminde
 
Ayvalıkgücü Belediyespor'dan 5 yeni transfer
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altın At Kış Şöleni 7 Şubat’ta
Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu bu yıl üçüncüsü düzenlenecek ...
Timsal Karabekir’den ermeni yalanlarına cevap
Doğu Cephesi Komutanı Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir Yıldıran, ...
Tarihin nabzı Erzurum’da atacak
TMMOB 5.Tarihi Eserler Sempozyumu Erzurum’da düzenlenecek. Sempozyumla ...
 
Bulutlar: 'Bar milli kültürümüz'
Palandöken Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde başlattığı ...
Orhan müjdeyi EGC’de verdi
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nin yeni yönetimini tebrik ziyaretleri Aziziye ...
Karaçorlu Mevlana’yı anlattı
Büyükşehir Belediyesi'nin (OBB) Ocak ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında ...
 
Ahmet Hulusi Seven’e vefa
Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nde (ŞEHİRDER) türkü ve folklor ...
Oltu Ülkü Ocakları’ndan Aşıklar Gecesi
Oltu Ülkü Ocakları Kültür Derneği tarafından düzenlenen Aşıklar Gecesi ...
Erzurum’dan Ankara’ya ‘Hat Köprüsü’
Erzurumlu Hattatların Sergisi Başkent'te de yoğun ilgi gördü
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Oyunun Müzakeresi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva