ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>EKONOMİ
9 Mayıs 2018 Çarşamba - 12:27

Erzurum 42 il içinde 3’üncü sırada

Erzurum İl Koordinatörlüğü, hayvancılık yatırımları kapsamında 50 adet proje başvurusu alarak 42 il içerisinde 3. sırada yer aldı.

Erzurum 42 il içinde 3’üncü sırada

Erzurum İl Koordinatörlüğü, hayvancılık yatırımları kapsamında 50 adet proje başvurusu alarak 42 il içerisinde 3. sırada yer aldı.

TKDK’dan yapılan açıklamada, Erzurum hayvancılığının altyapısının yeniden inşasına büyük katkı sağlayacak olan bu projeler sayesinde hem hayvancılık işletmelerinde verimlilik ve kalite artacağı hem de işletmelerdeki çalışma şartlarının çok daha iyi bir hale geleceği belirtilerek, ‘Bütün bunların yanı sıra küçük ve büyük baş hayvan ahırlarında hayvan refahına uygun ve yüksek standartlarda üretimin yapılmasına imkan sağlanacaktır. ‘ kaydı düşüldü.

IPARD II

IPARD II Programının 3. Başvuru Çağrı döneminde Erzurum İl Koordinatörlüğü hayvancılık yatırımlarında büyük bir başarıya imza attı. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), 27 Nisan 2018 günü sona eren IPARD II Programının 3. Başvuru Çağrı döneminde, Erzurum‘da hayvancılık yatırımlarına yönelik aldığı proje sayısıyla hayvancılığın önemli merkezlerinden biri olduğunu gösterdi.

31.3 MİLYONLUK HİBE DESTEĞİ

Bu çağrı dönemi kapsamında yapılacak 52,6 milyon TL tutarındaki yatırımların 31,3 milyon TL’lik kısmı hibe desteği olarak il ekonomisine sunulacak. Böylece Erzurum ilinde bir taraftan doğrudan ve dolaylı olarak istihdama katkı sağlayacak diğer taraftan da il ekonomisinin canlılığını artıracak.

ÖZLÜ DEĞERLENDİRME YAPTI

Desteklerle ilgili olarak bir değerlendirme yapan Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü “Öncelikle yatırımcılarımızı kutluyor, hayata geçirmeyi planladıkları yatırımların başta kendileri olmak üzere Erzurum’a ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Hayvan refahına uygun olarak yüksek standartlarda planlanan bu projeler sayesinde Erzurum Hayvancılığı önemli bir değişim ve dönüşüm yaşayacaktır. Alınan 50 adet projenin  yüzde 82’si süt hayvancılığı yapılan işletmelerden oluşmaktadır. Süt üreten çiftlikler, soğuk zincirin ilk halkasını teşkil etmektedir. Soğuk zincir ise sütün hijyenik olarak sağımı ve transferine kadar uygun koşullarda depolanmasını ve taşınmasını içine alan bir süreci kapsamaktadır. Bu sürecin bazı makineler ve hijyen kurallarından oluşması alt yapı gerektirmektedir. TKDK olarak sütün verimli ve hijyenik olarak üretimini, süt işleme tesislerine ulaştırılması ve tüketicilere sağlıklı süt ve süt ürünlerinin sunulması için bu altyapının desteklenmesini önemsiyoruz. Yeni projelere sağlayacağımız desteklerimizle bölgemizde kaliteli süt üretiminin ve süt işletmelerinin sürdürülebilirliğinin artmasını hedefliyoruz. Üçüncü Başvuru çağrı ilanı kapsamında alınan projeler hedefimize ulaşmada önemli bir adım olacaktır. Diğer hayvancılık projelerimiz ise besi hayvancılığına yöneliktir. Bu işletmelerimize et üretiminin verimliliğini ve sürdürülebilirliğini artırmak için destekler sağlayacağız. Şu an odaklandığımız süreç tüm projelerin varsa eksikliklerini gidererek hayata geçmelerini sağlamaktır” dedi.

3. BAŞVURU DÖNEMİ

İl Koordinatörü Özlü, bu başarının ilk adımı olan 3. Başvuru Çağrı İlanının duyurulması için yapılan duyuru ve tanıtım faaliyetleri hakkında yaptığı açıklamada, “Proje başvurularını İl Koordinatörlüğümüze kazandırmak için İl Koordinatörlüğü olarak çaycısından uzmanına kadar yoğun bir çaba sarf ettik. Aralık 2017 tarihinde kurumumuzun çağrı ilanını açıklaması ile birlikte tanıtımlara başladık. İlçelerimizin tamamında tanıtım faaliyetleri ve hayvancılıkla uğraşanlarla birebir görüşmeler gerçekleştirdik. İlçe toplantılarına katılamayan vatandaşlarımız için köy ziyaretlerinde bulunarak çağrı ilanından haberdar olmalarını sağlamaya çalıştık. Tarım il ve ilçe müdürlüklerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda faydalanıcılara yatırımlarına destek olacağımızı mektuplarla illettik. Bu gayretlerimize rağmen ulaşamadığımız vatandaşlarımızın da bu desteklerden mahrum kalmaması için bizlere ulaşabilecekleri iletişim bilgilerini sms yolu ile kendilerine ilettik. Proje hazırlamaya karar veren vatandaşlarımızın projelerini tek tek takip ettik. Projelerin, İl Koordinatörlüğümüze gelene kadar bir aksama yaşamaması adına mesai mefhumu göstermeden vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalıştık. Tüm gayretlerimiz neticesinde 50 adet projeyi teslim aldık. Proje sahiplerimizin 7 tanesi kadın yatırımcılarımızdan oluşmaktadır. Kırsal alanlarda yaşayan 7 kadın yatırımcının kurumumuzdan hibe destek talebinde bulunması bizim için ayrıca sevindirici bir durumdur. Bu projelerimizin 41 adedi Süt Hayvancılığı, 9 adedi ise Besi Hayvancılığı yatırımıdır. Bu işletmelerin hayata geçirilmesi ile bölgemizde ve ülkemizde hayvancılığa ve istihdama önemli katkılar sağlayacağız. Hayvancılığın merkezi olan Erzurum ‘da hayvancılıkta lokomotif bir rol üstlenmekten gurur duyuyoruz. Bu gururun Erzurum ‘un gururu olduğunu biliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“ÇİFTLİK FAALİYETLERİNİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ VE İŞ GELİŞTİRME”

Özlü şunları kaydetti,  “Geçtiğimiz Mart ayı sonunda ise aynı çağrı ilanı kapsamında “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” başlığında 18 adet başvuru aldık. Bu başvuruların 8 adedi arıcılık ve arı ürünlerinin üretilmesi ve paketlenmesi, 7 adedi kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, 1 adedi su ürünleri yetiştiriciliği, 1 adedi Makine Parkı ve 1 adedi ise Yenilenebilir Enerji yatırımı oldu. Bu yatırımlarda ise 5 bayan yatırımcımız yer aldı. Böylece her iki başlık kapsamında 68 proje başvurusu aldık. Bu başvuruların 37 sinde mevcut işletmelerin modernize edilmesi ve büyütülmesi, 31 adet başvuru da ise yeni işletmelerin kurulması için hibe desteği talep edildi. Tüm projelerimizin İl Koordinatörlüğümüzde kontrolü yapıldıktan sonra en hızlı sürede kurum merkezine göndererek yeni yatırımlara vesile olmanın gayreti içerisinde olacağız”

Özlü, “Önümüzdeki çağrı döneminde yeni yatırımcılarımızı yeni yatırım projeleriyle kurumumuza bekliyoruz” dedi.

 
Altıparmak da taraftara seslendi
 
“Sabırlı ol sabırlı, Seyfettin bey sabırlı ol”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yücelik şirket kurma sürecini yorumladı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ...
Erzurum 3 sektörde önde
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Bu yılın ilk çeyreğinde Ticaret, inşaat ve tarım sektöründe ...
Taşıt, Erzurumlunun ilk tercihi
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-FİNTÜRK 2018 3’üncü dönem verileri Erzurumlunun ekonomik ...
 
Yerli otomobilde geri sayım
Özlü, "Yerli Otomobil Projemiz iyi gidiyor. Cuma günü Cumhurbaşkanımız ...
Erzurum ekonomisi büyüyor
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Gelir İdaresi Başkanlığı 2018 nisan ayı faal mükellef verilerini paylaştı.
Erzurum’un teşvik payı yüzde 58.1’e çıktı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-3 ilin yer aldığı bölgede Erzurum’un teşvikli yatırım ...
 
Kuzeydoğu’da Erzurum yine önde
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’un bölgedeki teşvikli yatırım payı martta yüzde ...
Teşvikte Doğu Anadolu sinerjisi
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Erzurum’un bölge toplamında teşvikli yatırım payı, mart ...
FİNTÜRK 2018 açıklandı
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Finansal Türkiye Haritası FİN-TÜRK 2018 yılı 3. Dönem sonuçları açıklandı
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva