ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
Şehit Yaşar törenle memleketine uğurlandı
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
'İsrail ile ihracat ve ithalat tamamen durduruldu'
542 düzensiz göçmen yakalandı
542 düzensiz göçmen yakalandı
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Eğitimci Samancı: 'Aile herşeydir'
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
Erzurum’da son 15 yılda 3 bin 382 şirket kuruldu
HABERLER>EĞİTİM
6 Ekim 2010 Çarşamba - 05:34

Erzurum 3’üncü üniversitesine kavuşacak

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve ETSO Vakfı Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan bir heyet, ETSO Vakfı tarafından kurulma çalışmaları sürdürülen Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi’yle ilgili Ankara’da çeşitli temaslarda bulundu.

Erzurum 3’üncü üniversitesine kavuşacak

//KULİS ÇALIŞMALARI
ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi Vakur Alemdar, Meclis üyeleri; Şevket Demir, Mustafa Şekip Yavuz, Dursun Yıldız ve ABİGEM Koordinatörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen’in yer aldığı ETSO heyeti, ilk olarak Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın ev sahipliğinde Ankara Hekimevi’nde düzenlenen toplantıya katıldı. Bakan Akdağ’ın yanı sıra Ak Parti Erzurum Milletvekillerinin tamamının katıldığı toplantıda, ETSO Vakfı’nın kuracağı üniversiteyle ilgili çalışmaların son durumu ele alındı.
//BAKAN AKDAĞ’A TEŞEKKÜR
ETSO heyetine başkanlık eden Meclis Başkanı Saim Özakalın, üniversitenin ilk duyurulduğu andan bugüne kadar her konuda kendilerine destek veren ve işin takipçisi olan Bakan Akdağ ve Ak Parti Erzurum milletvekillerine teşekkür etti. Heyet adına görüşlerini dile getiren Özakalın, “Sayın Bakanımız ve milletvekillerimiz Erzurum’un üniversite şehri olması yönünde çok önemli gayretler göstermiştir. En küçük sorunumuzla yakından ilgilenerek üniversitemizin şehrimize kazandırılması noktasında bizlere her zaman destek olmuşlardır. Bu vesileyle de bakanımız ve milletvekillerimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi. Erzurum’un yeni bir eğitim yuvasına kavuşması için herkesin samimiyetle çaba gösterdiğine inandığını kaydeden Meclis Başkanı Özakalın, çalışmaları aksatacak bir durum sözkonusu olduğunda buna müdahale edecek Erzurum sevdalılarının olduğunu bilmenin ve bu konuda bir güç birliği oluştuğunu görmenin kendilerine güven verdiğini söyledi.
//VAKIF ÜNİVERSİTESİNİN YERİ
Sağlık Bakanı Prof Dr. Recep Akdağ ise konuyla ilgili konuşmasında, D 100 Karayolu üzerinde bulunan eski Veterinerlik Fakültesi yerleşkesine kurulması planlanan ETSO Vakıf Üniversitesi’nin yaşadığı problemle ilgili olarak görüşmelerin yapıldığını ifade ederek “Gerek Çevre ve Orman Bakanımızla, gerekse YÖK Başkanımızla görüşmeler yaptık. Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte, Erzurum’un üniversite şehri olması yönündeki kararlılığımız ve çalışmalarımız bundan sonra da artarak devam edecektir.” diye konuştu. ETSO heyeti bu toplantının ardından MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Zeki Ertugay’ı da TBMM’deki odasında ziyaret ederek bir süre görüştü. Heyet, Prof. Dr. Ertugay’a da üniversite çalışmasıyla ilgili son durum hakkında bilgi vererek kendisinden bu konuda destek istedi.
//YÖK İLE GÖRÜŞME
TBMM’de Erzurum’u temsil eden siyasilerle görüşen ETSO heyeti daha sonra Yüksek Öğretim Kurulu’na (YÖK) giderek, vakıf üniversiteleriyle ilgili departmanın yetkilileriyle görüştü. Görüşmede dosyada eksiklikler olup olmadığını soran heyet üyelerine mevzuatla ilgili herhangi bir problem olmadığını belirtildi. YÖK’teki görüşmelerin de kendileri için verimli geçtiğini söyleyen ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, YÖK yetkililerinin bilgilendirmeleri doğrultusunda çalışmalara yön vereceklerinin altını çizdi. Özakalın, üniversitenin kurulacağı kampus arazisinin kullanım hakkının vakfa devrilmesiyle kuruluş aşamasının daha da hızlanacağına dikkati çekti.
//ALA’DAN DESTEK
YÖK’teki görüşmelerin ardından Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile makamında görüşen ETSO heyeti, kendisi de Erzurumlu olan müsteşardan yakın ilgi gördü. Üniversite kurma çalışmaları hakkında Müsteşar Ala’ya da bilgi veren ETSO heyeti, kampus alanının kullanım hakkının vakfa verilmesiyle ilgili destek istediler. Konuya büyük bir duyarlılık gösteren Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala da, arsa tahsisiyle ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le telefonla görüştü. Görüşmelerden olumlu cevaplar alan Müsteşar Ala, konunun takipçisi olacağını belirterek, yapılması gereken çalışmalarla ilgili heyet üyelerine bilgi verdi.
ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın ise, Ankara’da yapılan bütün toplantı ve görüşmelerden memnuniyetle ayrıldıklarını ve çalışma azimlerinin daha da arttığını belirterek, kampus alanının vakfa tahsisi için gerekli girişimlere vakit geçirmeden başladıklarını vurguladı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
A.Ü’de başörtüsü sorunu yok
YÖK Başkanlığı'nca başörtüsü ile ilgili İstanbul Üniversitesi'ne gönderilen ...
Palandöken’de bilişim rekoru
Erzurum’daki ilk ve ortaöğretim okulları, bilişim teknolojilerini kullanma ...
ÇESAM’da yönetim yine değişti
Erzurum’da tüketilen içme suyunun kirli olduğu yönündeki iddialarla gündeme ...
 
ZMO Proje Eğitim sürecini başlattı
Ziraat Mühendisleri Odası Erzurum Şubesi, ildeki ziraat mühendislerinin ...
Ünlü tarihçi Sezgin’e büyük ilgi
Dünyaca tanınan ve uzun yıllardır Almanya’da yaşayan İslam bilimcisi Prof. ...
Atatürk Üniversitesi’ne tebrik yağıyor
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, “Atatürk Üniversitesi, ...
 
Almanca Tanıtım Otobüsü Erzurum yolunda
Almanca otobüsünün, öğrenci, öğretmen ve velileri Almanca'ya özendirmek ...
Cengiz, öğrencileri sevindirdi
Aziziye Belediyesi sosyal faaliyetler anlayışıyla sürdürülen çalışmalar ...
Palandöken’de Orta Öğretim Zirvesi
Palandöken ilçesine bağlı liselerde 2010-2011 eğitim-öğretim yılında yapılacak ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva