ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik 
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Hainlere ait EYP ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
Erzurum’un şirketleşme performansı düşüşte
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
MEB’den Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
Hainler Avrupa’nın başına bela oldu
HABERLER>SPOR
25 Ağustos 2015 Salı - 20:57

Erzincan’dan Erzurum’a Off-Road Şenliği

Erzincan’da Transanatolia heyecanı yaşandı. Erzincan Off-Road ve Doğa Sporları Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ’Off-Road Şenlikleri’ adrenalin tutkunları bir araya getirdi.

Erzincan’dan Erzurum’a Off-Road Şenliği

Erzincan’da Transanatolia heyecanı yaşandı. Erzincan Off-Road ve Doğa Sporları Kulübü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen ’Off-Road Şenlikleri’ adrenalin tutkunları bir araya getirdi.

Şenlikler kapsamında Ankara’dan yola çıkıp 3 bin 170 kilometre yol kat eden araçlar ve motosikletler Erzincan’da geçmiş olduğu güzergâhlara renk kattı. Yarışmacılar şehir merkezinden geçerek saat kulesi önünde bir araya gelip ardından protokol üyelerinin startı yarışmaya başladılar.

Erzincan’ın ev sahipliğini yaptığı Transanatolia yarışmasında 40’a yakın motosiklet ve 40 arazi aracının katıldığı yarışın çoğunluğu yabancı uyruklu yarışmacıdan oluştuğu öğrenildi.

ERZİNCAN’DAN AŞKALE’YE

Transanatolia rallisi genel koordinatörü Burak Büyükpınar yarışmacıları çok eğlenceli bir parkur beklediğini belirterek, “Bugün 3 güne giriyoruz. Üçüncü günün ilk etabını Erzincan’ın içinden start alıyoruz. Buradan 182 kilometrelik bir parkur ile Aşkale’ye varacak yarışmacılarımız. Aşkale’den de Erzurum’a doğru normal etap dediğimiz trafik içinde bir akış ile Erzurum’a varacaklar ve bugünü Erzurum’da bitireceğiz. Bugüne kadar Ankara’dan çıktık. İlk gün Tuz gölünü geçtik. Tuz gölünden sonrada Kapadokya bölgesinde küçük bir etabımız vardı ve Nevşehir’de geceledik. Dün ise çok uzun bir gündü. Yarışçılarımız için çok zor bir gün oldu. 551kilometrelik bir parkur vardı. Başarı ile bitirdiler ve geldiler. Çok keyifliler yarışçılarımız çok eğleniyorlar. Özellikle yarışın kalitesi ve zorluk derecesi Dünyanın en iyi yarışlarıyla mukayese ediliyor. Bu bizim için tabi ki de gurur verici bir durum. Şuanda 69 araç kayıt yaptırmıştı. 60’ı start aldı. Bu 60 aracın içinde 89 tane yarışmacı var. Bu yarışçıların yüzde 60’ı, yüzde 40’ı yerli sporcular. Ağırlıkla motosiklet grubunda yabancı sporcular var. Bu sporcular Dünyanın önde gelen sayılı sporcuları. Otomobil grubunda ise yerli ağırlıklı bir dağılım var. Bölge parkurları muazzam. Bence bugün çok eğlenceli bir parkur bekliyor yarışmacıları. Biz her gece bir sonraki gün ile alakalı brifingler veriyoruz yarışmacılarımıza. Dün burayı anlattık. Çok eğlenecekler. Çok zorlukları var. Çok hızlı yerleri var. Yarışmacılar buna çok heyecanlanıyorlar. Çünkü bir rutini yok parkurlarımızın yani o kadar çok farklı ve değişken coğrafi özellikleri var ki özellikle bu bölgenin eminim günün sonunda çok mutlu olarak gelecekler bitişe.” dedi.

Türk Sporcu Serkan Özdemir ise : “Türkiye enduro Şampiyonuyum. Aynı zamanda rallide Türkiye’yi temsilen yarışıyorum. Bu yıl aynı zamanda Dakar’ı tamamlayıp Türkiye bayrağını podyuma taşımış bir sporcuyum. Şimdide Transanatolia’deyiz. Transanatolia ralli altıncısı düzenlenen bir ralli. Türkiye’de hem tanıtımı anlamında hem de özellikle Türk sporcular arasından çok önem taşıyor. Hem uluslararası kurallara uygun hem de Dünyaya açılan bir sporcu yetiştirmek istiyorsanız ülkenizde böyle bir rallinin düzenlenmesi gerekiyor. Bende Türkiye’yi temsilen burada motosiklet kategorisinde yarışmaya katıldım. Uluslararasında ses getiren organizasyonlardan hiçbir eksiği yok. Ben inanıyorum ki çok kısa sürede Dünyanın en iyi organizasyonlarına girmeyi başaracak ki şimdiden girdi bile. Genel klasmanda dünyanın en iyi 10 pilotu burada onlarla mücadele ediyoruz. Elimden geleni yapacağım. Türk bayrağını podyuma taşımak için.” dedi.

 
Selzedeler gözyaşlarıyla uğurlandı
 
CHP Heyetinden basın turu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum GHSİM Hizmet kalitesini belgeledi
KUDAKA’nın destekleri ile Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ...
Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecekler
Selim Can Dağıstanlı ve Furkan Fatih Kurt, Türkiye şampiyonu olarak 21-23 ...
Erzurumspor’da ümitler Kozan’a taşındı
RECEP DAĞ-İlk hafta bekleneni veremeyen, seyircisiz çıktığı karşılaşmadan ...
 
Altın Kemer Sait Bingöl’ün
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Karaisalı Belediyesi’nce düzenlenen, 530. ...
Kazım Karabekir Stadyum zemini yenilendi
Kazım Karabekir Stadı, uzun bir aradan sonra ilk kez lig maçlarında da ...
Durmuş: ‘2 puan kaybettik, telafi edeceğiz’
Yeşil Bursa maçının değerlendiren Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik ...
 
Düzcespor: 2 - Zonguldak Kömürspor: 3
Erzurumspor’un da yer aldığı Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden ...
Erzurumspor yine kayıpla başladı..!
Mavi beyazlı ekip san beş sezondaki ilk maçlarının tümünü evinde oynadı.Erzurumspor ...
İlk Haftanın lideri Gölbaşıspor
Spor Toto 3’üncü Lig 3’üncü gurupta birinci hafta maçları sonrasında 3 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva