ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>SİYASET
6 Kasım 2012 Salı - 15:51

Ersin ifade verdi

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, 'Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlamalarıyla ifade verdi.

Ersin ifade verdi

İZMİR (İHA) - Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın dönemin Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'le ilgili yürüttüğü soruşturmada gizli tanık Munzur ile görüştüğü ve ifadesini değiştirmesi için içi para dolu çanta verdiği ileri sürülen eski CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, 'Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlamalarıyla ifade verdi.
2010 ŞUBAT DÖNEMİ
Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca tutuklandığı 2010 yılının Şubat ayında, dönemin CHP milletvekilleri Ahmet Ersin, Erol Tınastepe ve Malik Ecder Özdemir Erzurum'a gitti. İlhan Cihaner'i cezaevinde ziyaret edeceklerini, Erzincan ve Erzurum'da cereyan eden olayları araştıracaklarını ifade eden Ahmet Ersin, iddiaya göre ertesi gün Erzincan Eriza Otel'de pastane sahibi Erdal E. aracılığıyla gizli tanık 'Munzur'la bir araya geldi. Ersin'e ait siyah çantanın görüşmenin ardından Erdal E. tarafından alındığı otel kamera kayıtlarından tespit edildi. Başsavcı İlhan Cihaner'in avukatı Hamit Sekman’ın da yer aldığı görüntülerde, Ersin’in elinde siyah bir çantayla gizli tanık Munzur ve Paradise Pastanesi’nin sahiplerinden Erdal E.’nin bulunduğu masaya geldiği de belirlendi. Ersin ve Tınastepe'nin gizli tanıklara ifadelerini değiştirmeleri karşılığında 80 bin TL verdikleri öne sürüldü. Önce gizli tanık Munzur’la görüşmediğini, 3 gün sonra ise görüştüğünü belirten Ersin, "Ben oturuyordum onlar yanıma geldi. Boşanma işi varmış, işsizmiş" dedi.
Erzurum Savcısı Osman Şanal'ın yetkilerinin HSYK tarafından alınmasının ardından ortadan kaybolan gizli tanıklar, daha sonra Erzurum Savcılığı'na verdikleri ifadede, kendilerini jandarmaların aldığını, Erdal E. İle birlikte Erzincan Adliyesi'ne götürüldüklerini, ifadelerini değiştirmeleri için ifade vermelerinin istendiğini, daha sonra da CHP'li Ahmet Ersin ile görüştürüldüklerini anlattı. Gizli tanıkların iddiaları da iddianameye girerken, bu iddiaların ardından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı, dönemin iki CHP’li vekilinin “Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, maddi menfaat karşılığı ifadeleri değiştirtmek” suçlamalarıyla yargılanmasını istedi. Vekiller hakkında hazırlanan fezleke Meclis'e geldi ancak dokunulmazlıklarının kaldırılması kararı çıkmadı. Ahmet Ersin'in son seçimde yeniden milletvekili seçilememesinin ardından hakkındaki iddialar nedeniyle Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda talimatla ifadesinin alınmasına karar verildi. Talep doğrultusunda kendisine çağrı yapılan Ahmet Ersin, dün sabah saatlerinde İzmir Adliyesi'ne gelerek Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi kapsamında görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Sinan Taşkın'a ifade verdi.
Adliye girişinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ahmet Ersin, hakkındaki iddiaları kesin bir dille yalanladı. Ersin, "Ben bir hukukçuyum. O dönemde de İnsan Hakları Komisyonu üyesi olan bir milletvekiliydim. Olayı araştırmak için milletvekili arkadaşlarımla Erzincan'a gittik. Otelde kalacağımız ve şubat ayı olduğu için yanıma pijamalarımı ve tıraş takımlarımı da aldım. İçi para dolu olduğu iddia edilen, bugün de yanımda getirdiğim bu çantaydı. Çantamı yine aynı şekilde hazırladım. Bugün içinde ne olduğunu savcıya da göstereceğim. Ben kesinlikle o kişinin gizli tanık olduğunu bilmiyordum" diyerek çantasını gösterdi.
 

 
10 milyona yaptırıldı, atıl bırakıldı
 
Seçimler Mart 2014'te
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Meclis’te rapor tartışması
Köye Yönelik Hizmetler Komisyonu Başkanı Zinnur Kaya toplantıda 25 projeden ...
Golfte seçim heyecanı
Türkiye Golf Federasyonu Başkan Adayı Akif Serin ve Ekonomi Muhabirleri ...
Kültür Yoluna 500 milyon harcanacak
Büyükşehir Belediyesi’nin Kale çevresinde hayata geçireceği “Kültür Yolu” ...
 
Meclisten son bütçe
Erzurum İl Genel Meclisi kasım dönemi toplantılarına bugün yapılan ilk oturum ile başlandı.
Karaca güven tazeledi
Alaattin Karaca, yeniden Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanlığına seçildi.
Kültür Yolu protokolü imzalandı
KUDAKA tarafından desteklenen, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ...
 
Yavilioğlu'ndan tarihi öneri
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyesi ve AK Parti Erzurum ...
AVKM cumartesi günü açılacak
Abdurrahmangazi Vakfı’nca yaptırılan Şehit Bahattin Yıldız Eğitim ve Kültür ...
Çalık'tan gündem değerlendirmesi
Erzurum Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık, İslam ülkelerinin eskisi ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva