ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
2 terörist teslim oldu
2 terörist teslim oldu
Polis bu oyuna dur dedi
Polis bu oyuna dur dedi
Erzurum bankacılıkta lider il
Erzurum bankacılıkta lider il
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 34’e yükseldi
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
Göktaş’tan Gazze'ye destek çağrısı
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
5 Mayıs 2013 Pazar - 13:45

‘Ermeniler tarihe iftira ediyor’

Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV), Mayıs ayı sohbet programında, Ermeni Sorunu ve Türkler konusunu ele aldı.

‘Ermeniler tarihe iftira ediyor’

SÜLEYMAN GÜRAKSIN-ANKARA
Erzurum İktisadi Sosyal Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı (ESAV), Mayıs ayı sohbet programında, Ermeni Sorunu ve Türkler konusunu ele aldı.  ESAV Başkanı Veysel Karani Aksungur, Sözde Ermeni Soykırım İddiasının 100. yılına gelinirken, Ermeniler ve Diasporanın iftira ve tarihi karalama çalışmalarını aralıksız sürdüklerini, bu faaliyetlere karşı dikkatli ve karşı atak halinde olunması gerektiğini belirterek, Ermeni mezaliminden en çok etkilenen Erzurum ve Erzurumluların konuya duyarlılığının tartışma götürmeyeceğinin altını çizdi.
AKYÜZ’ÜN KONFERANSI
Hukukun Egemenliği Derneği Genel Başkanı  Erzurumlu Av. Erdem Akyüz, Ermeni iddialarının yalan, tamamen tarihe karşı bir iftira kampanyası olduğunu ve masa başında kurgulandığını anlattı.
Erzurum'un 1916 yılında Ruslar ve Ermeniler tarafından işgal edildiğini, 1917 Bolşevik ihtilali ile Ruslar'ın Erzurum'u terk ederken, meydanın 12 Mart 1918 tarihine kadar Ermenilere kaldığını, Ermenilerin çocuk, kadın,  özellikle erkekleri acımasızca katlettiklerini aktaran Akyüz, katliam yapmadan önce Ermeni çetelerinin kendi aralarında öldürecekleri kişinin tam alnından vuracakları yönünde bahse girdiklerini, bunu başaramayanların diğer arkadaşlarına para verdiklerini vurgulayarak, bu gerçeği bizzat babasından dinlediğini söyledi. 
ERMENİLER TARİHİ ÇARPITIYOR
Ermenilerin tarihi gerçekleri çarpıtmak adına tablolar üzerinde de sahteciliğe gittiklerini ifade eden Akyüz,  Rus bir ressam tarafından 1872 yılında yapılan ve kafatasından oluşan bir kuleyi gösterir "Abofeoz Voinu" "Savaşın Kutsallaştırılması"  tablosunun Ermeniler tarafından çarpıtılarak sözde Ermeni soykırım vahşetini sergileyen bir tablo gibi göstermeye çalıştıklarını aktardı.
TÜRK TARİHİNDE SOYKIRIM YOKTUR
Ermeni ve yandaşlarının sözde iddialarının, tamamen düzmece, sahte ve uydurma belgelere dayalı olduğunu, bu nedenledir ki konunun tarihçiler tarafından araştırılması çağrılarına olumsuz cevaplarla bu tezi teyid ettiklerini bildiren Akyüz, “Müslüman olan Türk Milletinin soykırım yapması  mümkün değildir, zira dinimiz zulmü ve soykırımı reddeder. Türklerin tarihinde asla soykırım yoktur, bu Türklerin dinine de tarihi duruşlarına da terstir” dedi.
ERMENİ YALANLARI VE TARİHÇİLERİN TESPİTLERİ
Konuşmasında Dünya’nın önde gelen tarihçilerine ait tespitlere de yer veren Akyüz, Sözde Ermeni soykırımı konusunda ABD'li tarihçi Gunter Lewy'nin İngiliz, Alman ve Amerikan arşivlerinde yaptığı araştırmalarda, Ermenilerin 1915 olaylarına ilişkin soykırım iddialarını doğrulayan tek bir belgenin dahi bulunmadığını açıkladığını kaydetti.
Hollandalı tarihçi Eric Zurcher’in, Ermenilerin soykırıma ilişkin dünyaya yayınladıkları belgelerin sahte olduğunu belirttiğini, İngiliz tarihçi Andrew Mongo’nun soykırımı büyük bir yalan olarak tanımladığını, ünlü tarihçi Prof.Dr. Norman Stone’nun Ermeni soykırımının olmadığını  vurguladığını anlatan Akyüz, Stone’nun bunu yasaklayan yasa karşısında da hapse gireceğini belirttiğini kaydetti.
İDDİALARIN TAMAMI KURGUDAN İBARET
İrlandalı tarihçi Dr. Pat Walsh’ın Osmanlı İmparatorluğu'nun parçalanması ve pay alınması sürecinin ilk adımı olarak tamamen yalan olan Ermeni soykırımı iddialarının ortaya atıldığının tarihi bir gerçek olduğunu anlattığını belirten Akyüz, Amerikalı tarihçi Justin McCarty ve Dr. Pat Walsh’in yaptıkları araştırmalarında; İngiltere Savaş Propaganda Bürosu tarafından dönemin önde gelen tarihçi, yazar ve gazetecilerin davet edilerek Türkiye aleyhinde kullanılmak üzere Ermeni soykırım tezini yaratmak ve kurgulatmak için görevler verildiğinin tespit ettiklerini belirttiğini söyledi.
ABD Başkanlık Danışmanı Bruce Fein’in ise, Ermenilerin 1’nci Dünya savaşı sırasında 2 milyon Türk'ü öldürdüklerini, özellikle ABD'de yaşayan ermenilerin, soykırım yalanı ile büyük getiri sağladıklarını beyan ettiğini  dile getiren Av. Erdem Akyüz; aynı filmin değişik vizyonlarının başka ülkelerde sergilendiğini, yalnız ermenilerin değil, diğer bazı milletlerin de Türklere karşı soykırım suçunu işlediklerini ve ustaca bir şekilde bunların üzerlerinin kapatıldığını, yakın tarihimizde Balkanlar da , Saray Bosna'da, Kosova'da, Karabağ'da Türkler ve Müslümanlara uygulanan vahşetlerin bunun en yakın ve belirgin örnekleri olduğunun altını çizdi..
Akyüz, o dönemleri bizzat yaşamış olan Babası Mahir Akyüz tarafından intikal eden  ve örneklerle pekiştirilen,  İngilizce,  Almanca ve Fransızca’ya tercüme edilen Ermeni Sorunu ve Türkler konulu bir eser yayınladığını, gerek Türkiye’de ve gerekse dünyada insanların tarihi gerçekleri öğrenmelerine biraz olsun katkı sağlamasından mutlu olacağını ve bir görevi ifanın hazzını yaşadığı belirtti.
Sunum sonrası Türk Halk Müziği Sanatçısı Nurullah Akçayır, TRT Müzik kanalında Perşembe günleri "Erzurum Radyo Günleri" adı altında canlı olarak yayınlanan programın beğeni topladığını, tüm Erzurumluların bu programı izlemelerini arzu ettiğini söyledi. Hasta olan annesi için Erzurumluların duasını beklediğini belirten Akçayır daha sonra Erzurum Türkülerinden oluşan bir Türkü ziyafeti sundu.

 

 
Afgan Konuklar Hıdırellezde buluştu
 
Yakutiyespor ligi 6'ıncı tamamladı
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Mete Babaoğlu 6 Mayıs 2013 Pazartesi 14:19

ASLINDA ERMENİLERDE BUNA İNANMIYOR AMA HER YERDE OLDUĞU GİBİ ERMENİLERDE DE PROVAKATÖRLER BULUNUYOR. ONLAR DURMADAN GÜNDEMİ MEŞGUL ETMEK İÇİN KENDİLERİNİ ZORLUYORLAR. AMA BİZE DÜŞENİ DE BİZİM YAPMAMIZ GEREKİR BU TÜR TOPLANTILARIN ÇOK SIKÇA YAPILMASI VE ARTIK KİMSENİN BU YALANLARA İNANMAMASI GEREKTİĞİNİ DÜNYAYA ANLATMALIYIZ BU YAZISINDAN DOLAYI SÜLEYMAN KARDEŞİMİZE DE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYOR VE YAZILARININ TAKİPÇİSİ OLDUĞUMU BELİRTİRİM. SAYGI VE SELAMLAR.

Yorumu oyla      7      4  
Erdal 5 Mayıs 2013 Pazar 22:50

Sözde Ermeni Soy Kırımının İftira dolu tarihinin 100 yılı münasebetiyle, ESAV'ın Mayıs ayı sohbet konusu SÖZDE ERMENİ SOY KIRIMI!. İftiraya uğrayan bir milletin ferdi olarak, Ermeni mezalimi (Zulümler, haksızlıklar, kıyımlar.); bu iki kelime ile büyüyen bir Erzurumlu olarak, bu iki kelimeyi her duyduğumda veya okuduğumda hep ürpermişimdir. Rahmetli dedelerim ve ninelerimden dinlediğim ve üzerine ağıtlar yakılan olaylarda Ermeni'nin Erzurum'da yaptığı haksızlığı, zulmü ve kıyımı (ki' bir 'Yanıkdere' olayı mevcut dillerde söylenen, son dönemlerde çok kıymetli hemşehrim Eğitimci-Yazar Mehmet DAĞİSTANLI kardeşimizin kaleme aldığı bir kitaba konu olmuştur.)zihinlerimizden asla silinmez, silinemez ve silinmemelidir. İftira ile bir yere varılamayacağını bilmelidirler. Sevgili Süleyman GÜRAKSIN kardeşimizin bizlere, sanal aleme taşıdığı bu çok önemli araştırma-inceleme haberin önemi, içeriğinde ne kadar hassas olduğu saklıdır. Teşekkür ediyorum.

Yorumu oyla      7      4  
Yaren 5 Mayıs 2013 Pazar 21:20

babam,dedesınden ıntıkal eden bılgılerı zaman zaman bıze aktarırken tuylerımız urperıyor. Musluman Turklerın tarıhınde soykırım olmadıgı gıbı ahde vefa ve kadırsınaslık vardır . Emegı gecenlere saygılar sunarım.

Yorumu oyla      7      4  
Can DADAŞ 5 Mayıs 2013 Pazar 19:15

Bulundukları Ülkelerin güvencesi altında olan Büyükelçilerimiz ve diğer diplomatik temsilcilerimizi öldürenler kimlerdi? Bu gün o sözde demokratik ülkelerin meclislerinde soykırım inkarına hapis cezası verilmesi kararları alınmadı mı? Ayrıca, THM Satatçısı Erzurum'un Dadaşı ve gururumuz Nurullah KÇAYIR'ın Annesi hanımefendi başta olmak üzere tüm hastalara acil şifa niyaz ediyorum.

Yorumu oyla      7      4  
mustafa bayık 5 Mayıs 2013 Pazar 16:40

yazı güzel.ancak içeriğinden de anlaşılacağı üzere yeterli tanıtım ve propaganda yapılamadığı için ermeni konusu dünya gündemindeki aktivitesini koruyor.zaman zaman siyasi koz olarak da aleyhimize kullanılabilen ermeni konusunun lokal propaganda faaliyetleri yanında etkin devlet polikası ile lehimize dönüşmesi orta vadede mümkün olabilir diye düşünüyorum.eline sağlık.

Yorumu oyla      8      4  
Merter 5 Mayıs 2013 Pazar 15:00

Ermeni iddialarının ve yalanlarının aksine, 1915 yılında Ermenilerin daha güvenli topraklara göç ettirilmesi uygulaması güvenliklerini sağlamaya yönelik bir harekettir ve soykırımla hiç bir ilgisi yoktur. Amaçları bu iddialarını kabul ettirmek ve ardından hak ve tazminat talep etmektir.Bu nedenle böyle program ve panellerle insanların bilinçlendirilmesi ve bu haberlerin kamuoyunda paylaşılmasının çok faydalı olduğunu düşünüyor haberi yapanın da emeğine sağlık diyorum.

Yorumu oyla      7      4  
CAN 5 Mayıs 2013 Pazar 15:00

Ermeniler,değişik ülkelere yayılmış soydaşlarını bir arada tutabilmek,birlik ve beraberliklerini koruyabilmek,ulusal yapılarını sürdürebilmek ve ermeni toplumunun (özellikle yabancı ülkelerde bulunan) yabancı ülkelerin asimilasyon politikalarından asgari şekilde etkilenmelerini sağlamak maksadıyla soykırım kuyruklu yalanını uydurmuş sahte belgelerle bu yalanı süslemiş osmanlının onlara gösterdikleri hoşgörü ve imtiyaza nankörlük etmiş korkak bir millettir. Bu korkkorkaklıklarının en yakın örneği de `Hocalı katliamında' görüyoruz. Güzel bir yazı teşekkürler.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hem veli hem de öğrenciler eğitim aldı
Erzurum'da İşitme engelli bireylerin velileri öğretmen ve öğrencilerine ...
‘Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer’
“Tarihini bilmeyenin coğrafyasını başkaları çizer” diyen Timsal Karabekir ...
Palandöken Hattat Çelebi’yi ağırladı
Palandöken Belediye başkanı Orhan Bulutlar; Cumhurbaşkanlığı 2011 Kültür ...
 
‘Ayasofya Diyanet’e devredilsin’
ÖĞDER Erzurum Şube Başkanı Abdullah İkinci, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ...
TÜHAD, tüketicileri uyardı
Mesafeli satışları nedeniyle Tüketici Sorunları Hakem Heyetlerine gelen ...
‘Türk Cönklerinde Budin Kuşatması’
Ardahan Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Âşık Zülâli ...
 
‘Teknolojiyi Osmanlılardan aldık’
Pakistan’ın Belücistan eyaletinden 6 kişilik teknik bir heyet Erzurum’da ...
Küçük öğrencilerden büyüklere ders
Erzurum Sağlık İl Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Sağlık Kulübü Proje ...
Başcı, İslam Dini’nin Evrensel Boyutu’nu anlattı
Güneş Vakfı tarafından düzenlenen geleneksel konferanslarının bu haftaki ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva