ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Sivas Valiliği uyardı: ‘Keneyi hafife almayın’
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Göçmen kaçakçısı tutuklandı
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Kût’ül Amâre Zaferi 108’inci yılında
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Silah ticareti yapan 4 kişi yakalandı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
Tarihi eser operasyonu: 2 gözaltı
HABERLER>GUNCEL
25 Şubat 2013 Pazartesi - 12:53

Ermeni vahşeti sergiye çıktı

Şehit gazeteci Cengiz Mustafayev tarafından ‘Hocalı katliamını’ belgelemek üzere çekilen son fotoğraflar, Erzurum’da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) tarafından düzenlenen ‘Soykırım Sergisi’nde sergilendi.

Ermeni vahşeti sergiye çıktı

AHMET AKBUĞA-E.MEHMET YILMAZ
ERZURUM (İHA) - Gazetecilik kariyeri Karabağ cephesinde parlayan ve cephede hayatı son bulan Azerbaycanlı savaş muhabiri şehit gazeteci Cengiz Mustafayev tarafından ‘Hocalı katliamını’ belgelemek üzere çekilen son fotoğraflar, Erzurum’da Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) tarafından düzenlenen ‘Soykırım Sergisi’nde sergilendi.
ASİMDER tarafından Erzurum’un Yakutiye ilçesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde ‘Hocalı katliamını’ vurgulamak üzere ‘Soykırım Sergisi’ açıldı. Serginin açılışına Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Tavlaşoğlu, ASİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Gülbey ve vatandaşlar katıldı. Sergide Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı şehrinde sivil halka yapılan katliamı canı pahasına fotoğraflayan Azerbaycanlı savaş muhabiri şehit gazeteci Cengiz Mustafayev tarafından çekilen kareler kamuoyuyla paylaşıldı.Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Ermeni lobisine karşı Azerilere yapılan katliamı her zaman gün yüzünde tutmaya çalışacaklarını söyledi. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Tavlaşoğlu da, “Ermeniler geçmişti Azeri kardeşlerimize de Türk’lere karşıda katliamda bulunmuşlardır. Erzurum’da hemen hemen hepimizin ailesinden Ermeni katliamına uğrayan bir büyüğümüz vardır” dedi.
GÜLBEY’İN SUNUMU
ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey ise Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan’ın Hocalı şehrinde sivil halka yapılan katliam fotoğraflarını bugün Erzurum Cumhuriyet Caddesi Lalapaşa Camii yanında sergilemeye başladıklarını kaydetti. Gülbey, “Ermenilerin 26 Şubat 1992 yılında Azerbaycan Hocalı şehrinde sabaha doğru 11 saat gibi kısa bir sürede belki de dünyanın son olarak şahitlik ettiği yüzyılın en vahşi katliamında, 613 silahsız sivil yaşlı, kadın ve çocuk katledilmiştir. Bu vahşetin bu yıl 21. yıl dönümü anılmaktadır, ayrıca Ermeni çetelerinin 1915-1918 yıllarında da Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde de Hocalı’daki katliamı aratmayan katliamlar yapmışlardır. Ermeni çetelerinin toplu katliamları gerçekleştirdiği şehirlerimizden biri de Erzurum’dur. Bu acıyı yaşayan ve dedelerinden hep dinleyen Erzurum halkına Hocalı şehrinde katledilen kardeşlerimizin de sizin atalarınız gibi Müslüman ve Türk oldukları için katledildiklerini, aynı acıları yaşadıklarını anlatmak için bu fotoğraf sergisini açtık” diye konuştu.
GÜLBEY’DEN ANKARA’DA YAPILAN SALDIRIYA KINAMA
ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey, önceki gün Ankara Kızılay’da Hocalı Katliamı’nı anmak için bir stant açtıklarını ve PKK terör örgütü yandaşları tarafından saldırıya uğradıklarını ifade ederek, “Hocalı Katliamı'nın soykırım olarak tanınması amacıyla imza toplamak için Gökbörü Türçülük Derneği tarafından kurulan standımıza bir grup tarafından saldırıda bulunuldu. 7 arkadaşımız bu saldırıda yaralandı. 1 arkadaşımızın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Bu çirkin saldırıyı kınıyorum” dedi.
Sergiyi gezen vatandaşlar, Mustafayev’i dualarıyla yad etti.
CENGİZ MUSTAFAYEV MİLLİ KAHRAMAN
Cengiz Mustafayev,; ünlü Azerbaycanlı gazeteci, Azerbaycan'ın milli kahramanı. 29 Ağustos 1960 tarihinde Astrahan vilayetinin Vladimir ilçesinde bir asker ailesinin oğlu olarak dünyaya geldi. 1964 yılında ailesi ile birlikte Bakü şehrine göçtü. 1977 yılında Yasamal ilçesinde 167 sayılı okulu bitirdi. 1977 yılında Azerbaycan Tıp Enstitüsü'ne giren Cengiz Mustafayev, 1983 yılında enstitüyü başarıyla bitirdi. Eğitimi sonrasında 3 yıl boyunca doktor olarak çalışan Mustafayev, 1985 yılında "Cengi" birliğindeki faaliyeti ile Azerbaycan gençlerinin lideri seviyesine yükseldi. Bu Sovyetler Birliği'nde başlayan yenileşme sürecinin Azerbaycan'da teşekkül eden ilk tezahürüydü. Cengiz doktor olsa da gazetecilikte büyük hevesi vardı.1990 yılı 20 Ocak olayları onu bu yönde teşvik eden hususlardan biridir. Sovyet ordusunun Bakü'de Azerbaycanlılara karşı uyguladığı şiddeti Cengiz kameraya aldı. 1991 yılından itibaren ise artık gazetecilik mesleğini icra etmeye başladı.
Ermenistan'ın Azerbaycan'a karşı Karabağ saldırısı başladıktan sonra Cengiz Mustafayev gazetecilik mesleğini icra etmek üzere bölgeye gitti. 1991 yılından itibaren Azerbaycan Devlet Televizyonu'nda muhabir olarak çalışmaya başladı. Ancak sadece Azerbaycan çapında faaliyet göstermekle yetinmedi. Onun röportajları Azerbaycan'ın yanı sıra pek çok Avrupa ülkesinde ve ABD'deki çeşitli kanallarda yer aldı. Ancak Sovyet döneminde devlet televizyonunda var olan sansür ve ciddi yasaklar Cengiz Mustafayevi geniş faaliyet olanaklarından mahrum ediyordu. Bundan dolayı Cengiz haberlerini derlediği özerk bir haber stüdyosu kurdu. Cengiz Mustafayev, Azerbaycan-Ermenistan savaşının 1992 yılına kadar olan döneminde cephede olanları medyaya taşıyan önemli bir figür olarak rol aldı. Ülkenin savaştaki bölgelerinden haberler, askerlerle yaptığı özel röportajlar ve tüm bunların yanı sıra Azerbaycan'daki siyasi süreç hakkındaki derlemeler Cengiz Mustafayev'in haberlerini oluşturuyordu. Cengiz Mustafayev, Azerbaycan kamuoyunda röportajları ile ün kazanmış olsa da, dünya onu daha çok Hocalı'da çektiği filmle tanıdı. Cengiz Mustafayevin Hocalı'da Ermeni askerlerce yapılan katliamı gözler önüne sermesi ile Ermenistan'ın imajı tüm dünyada ciddi sarsıntıya uğradı. Cengiz Mustafayev savaş bölgesinde yalnızca bir muhabir olarak görev almıyor, aynı zamanda bir asker hatta kumandan gibi birçok görevi kendi üstleniyordu. Cengiz Mustafayev'in bir savaş muhabiri olarak cephede parlayan yıldızı yine cephede son buldu. 15 Haziran 1992 tarihinde Hocalı rayonunun Nahçıvanlı köyünde Azerbaycanlı ve Ermeni askerler arasında çıkan çatışma sırasında, çatışmayı görüntüleyen Cengiz Mustafayev burada yaralanmış, sonrasında ise vefat etmiştir. Cengiz Mustafayev'in kamerası vurulmadan açıktı ve ölene dek çekim yapmaya devam etmiştir. Vurulduktan sonra son sözü "öldüm" olmuştur.
 

 
24. Vergi Haftası başladı
 
Hac kuraları 28 Mart'ta çekiliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayburt ESOB’tan Pazaryolu talebi
Bayburt’ta gerçekleştirilen STK zirvesinde, Bayburt Esnaf Sanatkârlar ...
Tarihi Gar güncelleştiriliyor
Tarihi Erzurum tren garının çevre düzenlenmesine başlandı. İlk olarak ...
Aydemir, muhabirlerin beklentilerini anlattı
PMYO Medya seminerinde konuşan Erzurum Gazetesi köşe yazarı Dr.Aydemir ...
 
Ağrı’da Rektörler Zirvesi
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ve aralarında ETÜ ile ATAÜNİ’nin de yer ...
HBÖ Çalıştayı başladı
Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye tarafından finanse edilen Hayat Boyu Öğrenme ...
Öztürk'ten sportif hassasiyet
1-10 Mart 2013 tarihlerinde Erzurum’da yapılacak olan Dünya Gençler Snowboard ...
 
Fındıkçı’dan manevi yatırım
İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğretim görevlisi olarak görev ...
Akdağ’a coşkulu karşılama
Sağlık Bakanlığı görevini Mehmet Müezzinoğlu’na devrettikten sonra milletvekili ...
İspir’de hafif şiddetli deprem
İspir ilçesinde 2. 1 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva