ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
Hasta yakınları polise saldırdı: 3 gözaltı
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
‘Sibergöz-36’ operasyonunda 19 tutuklama
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Aynalı: 'Erzurum yeşil bir şehre dönüştü'
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurum’dan 4 ayda 11.6 milyon dolarlık ihracat
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>SİYASET
9 Eylül 2013 Pazartesi - 05:19

Erma-Çevder Genel Kurul'a gitti

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Mahallebaşı semtinde gerçekleştirilen yatırımlarla yerleşim birimindeki ticari hareketliliğin canlanacağını söyledi.

Erma-Çevder Genel Kurul a gitti

ERZURUM (İHA) - Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Mahallebaşı semtinde gerçekleştirilen yatırımlarla yerleşim birimindeki ticari hareketliliğin canlanacağını söyledi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Mahallebaşı semtinde hizmete giren Erzurum Mahallebaşı ve Çevresini Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’nin (Erma-Çevder) genel kurul toplantısına katıldı. Başkan Küçükler, burada yaptığı konuşmada, Erma-Çevder’in bölge ve Erzurum’a hayırlı olması temennisinde bulundu. Mahallebaşı’nı sözle değil samimi yatırımlarla kalkındıracaklarını ifade eden Başkan Küçükler, şöyle dedi: “Bu bölgemiz isminde de olduğu gibi önümüzdeki günlerde gerçekten mahallelerin başı olacak. Mahallebaşı hak ettiği yere gelmeli. Bu bölgede önemli projelerimiz var. Tepe Mezarlık olarak bilinen yerde çalışmalarımız var. Mahallebaşı’nda lafta değil, sözde değil, samimi bir şekilde çalışma içerisindeyiz. Biz sizleri seviyoruz. Bu bölgeler yıllardan beri ihmal edildi ve geri kaldı. Şehrin en merkezi noktasında ne varsa Mahallebaşı’nda da o olsun istiyoruz. Buraya Süt Ürünleri Çarşısı’nı yaptık. Önümüzdeki hafta çarşının açılışı yapılacak. Burada eğitim merkezi de yaptık. Şehrin her bir bölgesinden insanlar buraya gelerek meslek edindirme kurslarından yararlanacak. İşsiz vatandaşların meslek sahibi olmasını istiyoruz. Kalifiye elemana herkesin ihtiyacı var. Bayan ve erkekler Mahallebaşı semtinde kurulan eğitim merkezi sayesinde iş sahibi olacaklar.”
“MAHALLEBAŞI KALKINACAK”
Başkan Ahmet Küçükler, Mahallebaşı semti gibi Erzurum’da her bölgenin güzelleştiğini bildirdi. Küçükler, “Tepe Mezarlık’ta kentsel dönüşüme başlamış durumdayız. Vatandaşlarla o bölgede görüşmeler yapıyoruz. Bu sene itibariyle para isteye para, dükkan isteyene dükkan, ev isteyene ev vermek üzere bölge sakinlerinin proje ortağımız olmalarını istiyoruz” diye konuştu. “Mahallebaşı Semt Garajı’nın yeri değişmeyecek” diyen Küçükler, şunları kaydetti: “Bu bölgede semt garajımız var. Semt garajımızı buradan başka yere götürmeyeceğiz. Yeni projede semt garajımızı burada tutacağız. Semt garajı burada kalacak. Burayı ticari anlamda güçlendirmek istiyoruz. Süt ve Süt Ürünleri Çarşı ile Erzurum’da süt sektörüyle uğraşan herkesi Mahallebaşı’na getiriyoruz. Onun için burada kalite ve güzellik olacak.
Mahallebaşı’nda daha güçlü bir ekonomik yapının olmasını istiyoruz. 2014 yılında ilimizin bütün sınırları Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanına giriyor. Bütün ilçeler ve en ücra köyler bizim yetki alanımıza giriyor. Bu şu anlama geliyor; biz daha fazla bu bölgelerimize hizmet getireceğiz. İki dönem içerisinde yeraltı işlerini bitirdik. Bundan sonra bu tecrübemizle ilçelerimize de el atacağız. İlçelerin bütün sorunlarını giderip Erzurum ile ilgili entegrasyonu en güzel şekilde sağlayacağız.”
“BÜYÜKŞEHİR, DÜZLÜĞE ÇIKTI”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyenin AK Parti’nin hizmet mührüyle düzlüğe çıktığını vurguladı. Küçükler, şöyle konuştu:
“Biz tabiri caizse bu şehirde birçok temel hizmeti yaptık. Kentimizde eski dönemlerde 4-5 gün suyun akmadığı zamanlar oluyordu. Bu şehirde doğalgaz yoktu. Bu şehrin çöpleri vahşi depolama şeklinde depolanıyordu. Şuan modern bir tesisimiz var. Bu şehirde tek bir otopark yoktu. Şuan Havuzbaşı’nda beşinci bölge otoparkını yapıyoruz. Birinci dönemde fidanı diktik, ikinci dönemde fidan ağaç oldu ve şuan tamamen bu ağacın meyve vereceği zamana geldik. Biz vatandaşımızla bu meyveyi samimi bir şekilde paylaşmak istiyoruz. Şuan şehirler birbirleriyle yarışıyor. Belediyemiz düzlüğe çıktı, kasamız doldu, işlerimiz rahatladı. Bundan sonra bu hizmeti sizlere daha güzel bir şekilde vermek için karşınızdayız. Şehrin görüntüsünü değiştirdik. Altyapıdan çıkıp üstyapıda şehri güzelleştiriyoruz. Şehir merkezi eskiden harabe görünümündeydi. Biz göreve geldiğimizde asla ayrı yerlere gitmedik şehir merkezine yöneldik. Dağ Mahallesi yıllardan beri ihmal edilmişti. Biz orada binalarımızı diktik ve evleri vatandaşımıza teslim edeceğiz. İnşallah dernekler sayesinde gücümüz daha da güçlenir. Siz hizmetin en iyisine layıksınız. Bu hizmetleri hep beraber el ele gönül gönüle birlikte gerçekleştireceğiz.”
Erma-Çevder Başkanı Murat Girgin de, semt sakinlerinin isteği sonucu derneği kurduklarını belirtti. Girgin, “Sizlerin isteği doğrultusunda derneğimizi kurduk. Çok kısa zamanda büyüdük. Mahallebaşı’nda yaşanılan sıkıntı ve sorunları biliyoruz. Şunu anladık ki birlik ve beraberlik olmadan hiçbir şeyin üstesinden gelinmiyor. Derneğimizin amacı; devlet ve milletimize yardımcı olmaktır. Bölgemize daha fazla yatırımın gelmesi için kamu kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde olacağız” dedi. Genel kurulda yoğun ilgi gören Başkan Küçükler, sürekli alkışlandı. Toplantıda Başkan Küçükler, halkın sorunlarını can kulağıyla dinledi ve görüş alışverişinde bulundu.

 
Orman’da erozyonu önleme seferberliği
 
ASİMDER 50 şehit kadını andı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yılmaz’a banka teşekkürü
Köprüköy Belediye Başkanı Osman Belli, ilçeye yapılan 18 kilometre asfalt ...
'İşimiz çok kalmadı'
Korkut, çalışma takvimini tamamlamak üzere olduklarını ifade ederek “Özellikle ...
Yılmaz temel attı
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz Yakutiye Güzelova Mahellesi’nde ...
 
Kaymakam Ada muhtarlarla istişare etti
Pasinler Kaymakamı Ali Ada, Pasinler’de mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda ...
Erzurum Mutfak Kültürü tanıtılacak
İl Genel Meclisi eylül ayı ikinci toplantısı, İl Genel Meclisi Başkanı ...
Kent Meydanı inşaatı devam ediyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Havuzbaşı Kent Meydanı ...
 
Yılmaz ilçelerin nabzını tuttu
AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz ilk olarak Pasinler Kaymakamlığı ...
‘Başörtünün tartışılması Türkiye’nin ayıbı’
Erzurum Baro Başkanı Faruk Terzioğlu, "Başörtü konusunun hala tartışılıyor ...
Büyükşehir ödenekleri açıklandı
M.AKDAĞ_Maliye Bakanlığı Ağustos 2013 dönemi iller Bankası ve Büyükşehir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva