ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
Bayraktar maden sahasında incelemede bulundu
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
FETÖ firarisi 2 kişi tutuklandı
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
MİT'ten Süleymaniye’de nokta operasyon
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Snowboard’da Erzurum 2’inci oldu
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
Emniyetten gerçeği aratmayan tatbikat
HABERLER>GUNCEL
20 Ekim 2018 Cumartesi - 04:20

Erbaş’tan Ulemaya FETÖ fetvası teşekkürü

Erbaş, Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi tarafından din istismarının arkasına gizlenen hain terör örgütü FETÖ hakkında yayınlanan fetva kararı için Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi Başkanı Şeyh Muhammed Hanefi Elrabbani’ye teşekkür mektubu yolladı.

Erbaş’tan Ulemaya FETÖ fetvası teşekkürü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi tarafından din istismarının arkasına gizlenen hain terör örgütü FETÖ hakkında yayınlanan fetva kararı için Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi Başkanı Şeyh Muhammed Hanefi Elrabbani’ye teşekkür mektubu yolladı.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi Başkanı Şeyh Muhammed Hanefi Elrabbani’ye teşekkür mektubu yolladı. Mektubunda, din istismarının arkasına gizlenen hain terör örgütü FETÖ hakkında yayınlanan fetva kararı için teşekkürlerini ileten Erbaş, “Öncelikle kardeş ülke Endonezya ile ülkemizin derin dostluk, kardeşlik, kültürel ve tarihsel bağlarının güçlenmesine vesile olan ve son dönemde İslam dünyasında yaşanan sıkıntıların aşılmasına önemli katkı sağlayan ülkemize gerçekleştirmiş olduğunuz ziyaretten ve bu kapsamda 9 Ekim 2018 tarihindeki Başkanlığımızı teşriflerinizden memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. Malumunuz olduğu üzere, ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi kanlı bir darbe girişimi yaşandı; 251 vatandaşımız şehit oldu, 2 bin 194 vatandaşımız yaralandı. Allah’a hamdolsun, bu hain darbe girişimi Rabbimizin yardımı; milletimizin uçağa, helikoptere, tanka ve silahlara siper olan imanlı direnişi, fiziken uzakta ancak kalben her zaman bizimle olan gönül coğrafyamızda yaşayan siz kardeşlerimizin dualarıyla püskürtülmüş oldu. İslam dininin temel hedefleri arasında ‘dinin korunması’ önemli bir yer tutmaktadır. Dinin sağlıklı anlaşılması ve aktarılması ise din güvenliğinin birinci şartıdır. FETÖ/PDY ve benzeri zihniyete sahip olan yapıların inancımızı ve insanımızı sömürmesine engel olmak için, köklü ilim geleneğimizden beslenen sağlıklı bir din anlayışının desteklenmesi ve yaygınlaştırılması zaruridir. Bu çerçevede ülkemizi derinden etkileyen bu meşum hadise ve menhus oluşumun hizmet adı altında ihanetin en acımasız olanını icra edebileceğini bütün dünyaya göstermiş olan FETÖ/PDY ile İslam dünyası olarak topyekün mücadele yürütülmesi ve sorumluluk bilinciyle üretilen sağlıklı dini bilgiyle İslam âleminin din güvenliğine katkıda sağlanması önem arz etmektedir. Bu vesileyle, 25 Muharrem 1440 / 5 Ekim 2018 tarihinde yüksek meclisiniz tarafından din istismarının arkasına gizlenen hain terör örgütü FETÖ hakkında yayınlanmış olan isabetli fetva kararı için başta zat-ı âliniz olmak üzere tüm meclis üyelerine canı gönülden şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Keza; ülkenizde 28 Eylül 2018’de meydana gelen deprem ve ardından oluşan tsunami sonrasında hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli Endonezya halkına başsağlığı diler, afetten etkilenen kardeşlerimizin millet olarak yanlarında olduğumuzu ve her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirtirim. Bu amaçla Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından ülkenize ilk etapta 2 bin 40 adet hijyen ve gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirilmiş olup yardımların; barınma, gıda, su, ilaç, temizlik malzemesi, kıyafet dağıtımı gibi birçok alanda devam ettirilmesi düşünülmektedir. Rabbimden şahsınıza, yüce meclis üyelerinize ve ülkenizde yaşayan Müslüman kardeşlerimize sağlık, afiyet ve huzur ihsan etmesini niyaz eder, en kalbi muhabbet ve selamlarımı sunarım” ifadelerini kullandı.

 
“33 terörist etkisiz hale getirildi”
 
Ticarette ‘Yerel Para’ gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Önceliğimiz Erzurum’u ileriye taşımaktır’
Erzurum’da 140 muhtarın katılımıyla 19 Ekim Muhtarlar Günü İl Müftülüğü ...
Azizoğlu’ndan Şühedaya vefa vurgusu
Azizoğlu, 'Bugün bağımsız ve hür yaşıyorsak, bu şanlı ecdadın sayesindedir. ...
‘FETÖ itikadi, ameli ve ahlaki bir sapma hareketidir’
Erbaş, ''İslam’ı sahih kaynaklardan, doğru bir metodolojiyle, eşyayı ve ...
 
‘Muhtarlar yerel yönetimlerin hamisidir’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
”Mümin kadınlar İslamofobiden daha çok etkileniyor"
Albayrak, "İslamofobi, soyut bir olgu olmaktan çok uzaktadır. Camilerin ...
ETÜ’de rektörlük heyecanı
Erzurum Teknik Üniversitesine rektör atamasıyla ilgili süreç başladı
 
AK Parti temayülde bir ilki gerçekleştirecek
AK Parti teşkilat temayül yoklamaları, yeni geliştirilen bir sistemle ...
Başkentte Erzurum gündemi
Erzurum Dernekler Federasyonu’nun (ERDEF) organize ettiği ‘Başkentte Erzurum ...
Doğu’da dolarlı kömür tepkisi
Erzurum’da olduğu gibi, Ağrı’da dolar nedeniyle geçen seneye göre fiyatı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Riskin Güveni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Ölülerin arkasından konuşmak ahmaklıktır!
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva