ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Judo’da ETÜ farkı
Judo’da ETÜ farkı
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Atatürk Üniversitesinde 2 yeni bölüm açılıyor
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
Erzurum’da bağımsız denetim şirketi kuruldu
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
ESKİ’den su israfına karşı seferberlik
Erzurum çiftçisine makine desteği
Erzurum çiftçisine makine desteği
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
28 Ağustos 2018 Salı - 19:04

Erbaş: “Bayramları aslına rücu ettirmeliyiz”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın merkez teşkilatlarında görev yapan personelle bayramlaştı.

Erbaş: “Bayramları aslına rücu ettirmeliyiz”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın merkez teşkilatlarında görev yapan personelle bayramlaştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen bayramlaşmada bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, personelin Kurban Bayramı’nı tebrik etti. Erbaş, kutsal topraklardan hac farizasını yerine getirip geldiğini ifade ederek, “Öncelikle ifade etmeliyim ki; ırk, dil, renk, kültür, ülke ve coğrafyaları farklı; fakat imanları, gönülleri ve duaları bir milyonlarca Müslüman kardeşimizle bir arada kutsal topraklarda, sayısız hikmetleri ve güzellikleri içinde barındıran hac farizasını yerine getirmenin huzur ve mutluluğunu yaşadık” dedi.

Erbaş, bayramın, Müslümanlık bilincinin ve kardeşliğinin daha da güçlenmesine vesile olması niyazında bulundu. Bayramların insanın ruhunu diri tutmaya yönelik büyük bir fonksiyonu icra ettiğine dikkat çeken Erbaş, “İslam’ın her daim yücelttiği ve gerçeği arama çabası olarak ifade edebileceğimiz “bilgi”; hakikat yolunun kılavuzu “hikmet” ve hakikatin bizzat kendisini işaret eden “marifet” yurdunda doğup iman ve ahlakla neşvünema bulan kadim medeniyetimizin bütün unsurları bizim ruhumuzu diri tutmaya yönelik hep var olagelmiştir” şeklinde konuştu.

Diyanet teşkilatının mensuplarının her alanda olduğu gibi bayramları tatil olarak değil, sılayı rahim olarak değerlendirilmesi noktasında da rehberlik ve önderlik yapmasının önemini vurgulayan Erbaş, “Modern yaşayış biçimlerinin hayatımızı bütün yönleriyle etkisi altına aldığı, gerek bireysel gerekse sosyal bağlarımızın giderek anlamını yitirdiği bu zamanlarda bayramlar, bizleri fıtratımızla buluşturan, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren, birlik-beraberlik, paylaşma, dayanışma ve rahmet günleridir. Bayramlar, Yüce Allah’ın biz kullarına sevinç ve mutluluk kaynağı olarak armağan ettiği eşsiz zamanlardır” dedi.

“Bayramları aslına rücu ettirmeliyiz” diyen, Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bayramlar, bizleri geleceğe taşıyan, tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran en müstesna zamanlardır. İman kardeşliğimizin, İslam kardeşliğimizin tezahürleridir. Bayramlar, hep beraber sevince dönüşürse hakiki manada bayram olur. Dolayısıyla, bayramın neşesini çoğaltmalı ve her yere taşımalıyız.”

Kurban Bayramı’nın yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı eşsiz bir zaman dilimi olduğunun altını çizen Erbaş, “Hakikat ve iyilik adına yollara düşüp Muhacir olmayı; mazluma, muhtaca elini, evini, yüreğini açıp Ensar olmayı; yetime kardeş, yoksula sevinç olmayı; takvaya bürünüp merhameti kuşanarak başkaları adına yola revan olmayı; eşyaya ve dünyaya emanet bilinciyle yaklaşıp sadaka ve sadakati hayat tarzı edinmeyi; sadıklardan olma payesinden başka gaye taşımadan iyilik yolunda adanmayı kendisine şiar edinen Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile ‘dinî esaslara uygun, güven ve emanete riayet’ ilkesiyle icra edilen vekâletle kurban organizasyonumuz; yardımlaşma, paylaşma ve kardeşliği evrensel boyutta yaşatan küresel bir iyilik çalışması. haline gelmiştir elhamdülillah” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının “Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş” temasıyla beraber yürüttüğü vekâlet yoluyla kurban organizasyonuna da değinen Başkan Erbaş, “Aziz milletimiz, her sene olduğu gibi bu sene de vekâlet yoluyla kurbanlarını dünyadaki mağdur ve muhtaçlarla paylaşmıştır” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığının büyük bir halk kitlesine ulaştığını ve bu yüzden Diyanet Teşkilatının topluma rehberlik etme noktasında büyük sorumlulukları olduğunu hatırlatan Erbaş, “Toplumumuzun kardeşlik harcı, dostluk mayası ve göz bebeği bir teşkilat olan Diyanet İşleri Başkanlığı, aziz milletimizin birlik-beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma ilkeleriyle huzur ve güven içinde yaşaması için bütün imkânlarıyla gayret etmektedir” ifadelerini kullandı.

Erbaş, Diyanet Teşkilatının, din istismarından milli para kullanımına kadar her türlü konuda topluma rehberlik etme görevinin olduğunun altını çizdi. Başkan Erbaş, Diyanet Teşkilatını, Mescidi Nebevi’nin Türkiye’deki şubesi, varisi olduğunu ifade ederek bu bilinçle millete rehberlik etmek gerektiğini vurguladı.

 
'Bu terör bitecek'
 
Yürek dağlayan veri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2019 yılı ‘Urartu Yılı’ olarak kutlanacak
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Rektörlüğü öncülüğünde Urartu Krallığı’nın ...
Heykeltıraş Alınak önerilerini paylaştı
Heykeltıraş Murat Alınak, Hakkâri ve Ağrı da Selahaddin Eyyubi ve Ahmedi ...
Erzurum’dan Malazgirt’e tarih köprüsü
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, etkinliklerde ...
 
TESK’den yabancı tabela tepkisi
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Tabelada Türkçe karakter kullananlara ...
Malazgirt Ova’sında Kökbörü coşkusu
Bitlis’in Ahlat ilçesinde devam eden Malazgirt Zaferi’nin 947.yıl dönümü ...
Sanatçı Çakar yaşama veda etti
Rize'nin sevilen atma türkü sanatçısı Ahmet Çakar, geçirdiği kazada hayatını kaybetti
 
Yarım asırdır geçmişi parlatıyor
Yarım asırlık kalaycı ustası, ailesiyle birlikte şehir şehir gezerek kalaycılık ...
Rizekent köylüleri şenlikte buluşuyor
Erzurum'un birbirinden güzel köylerinden biri olan Rizekent Köyü, bu yıl ...
Barlak: ‘Birlikte rahmet vardır’
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti (EGC) Başkanı Metin Barlak, “Bayramlar bizler ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva