ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Göçmen kaçakçısı 4 organizatör tutuklandı
Emniyetten silah operasyonu
Emniyetten silah operasyonu
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
500 metrelik bayrakla ‘Gençlik Yürüyüşü’ yapıldı
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
Atatürk Üniversitesi UBF’den uygulamalı eğitim
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
ETÜ MUCİTPARK bilimi eğlenceye dönüştürdü
HABERLER>SAĞLIK-YAŞAM
4 Haziran 2012 Pazartesi - 04:13

Engellilere piknik morali

Yakutiye Belediyesi ile Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen piknikte Zihinsel Özürlüler Derneği üyesi 20 aile yılın en güzel günlerinden birini geçirdi

Engellilere piknik morali

ERZURUM (İHA) - Yakutiye Belediyesi ile Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen piknikte Zihinsel Özürlüler Derneği üyesi 20 aile yılın en güzel günlerinden birini geçirdiler. Oyunların oynanıp, mangalda et pişirildiği piknikte zihinsel özürlü gençler gönüllerince eğlendiler. Piknikten duygulanan Fatma Kisha, isimli zihinsel özürlü genç kız topladığı kır çiçeklerini Belediye Başkanı Ali korkut’a verdi. Ali Korkut, “Bu kızın gözlerindeki mutluluk her şeye değerdi. Kendimi çok iyi hissettim” dedi.
ENGELLİLER HAFTASI PİKNİĞİ
Yakutiye Belediyesi, Yakutiye Kent Konseyi Kadın ve Çocuk Meclisi, “Engelliler Haftası” nedeniyle Belediye tarafından yeni hizmete sokulan Nafiz Kotan Mesire ve Piknik alanında 20 engelli çocuk, genç ve annelerine etkinlik düzenlediler. Dumlu mahallesi girişinde Karasu kenarında bulunan Nafiz Kotan Piknik ve Mesire yerinde yapılan organizasyon zihinsel özürlü gençler için hayatlarında unutamayacakları bir gün geçirdiler. Sabah saatlerinde başlayan piknik, akşam saatlerine kadar devam etti. Palyaçolarında yer aldığı piknikte zihinsel özürlü gençler, çocuklar aileleriyle birlikte ‘yağ satarım bal satarım’, ‘yakar top’ oynayıp, salıncakta sallanıp, kaydıraktan kaydılar.
Dumlu mahallesi yolu üzerinde Karasu kenarında yer alan Nafiz Kotan Piknik alanında gerçekleştirilen etkinlikle, 20 engelli çocuk anneleriyle birlikte keyifli dakikalar yaşadılar. Mangal yakılıp, semaverle çayların içildiği piknikte, Palyaçolar zihinsel engellilerin neşe kaynakları oldular. Engelliler haftası nedeniyle piknik düzenlediklerini belirten Belediye Başanı Ali Korkut, “Kadın Meclisimizin düşündüğü bir şeydi. Bu işlerin düşünülüp ortaya çıkarılması toplumun çeşitli katmanlarının yönetime katılımıyla gerçekleşiyor. Zihinsel özürlü gençlerden dolayı anneleri de dışarı çıkma fırsatı bulamıyorlar. Bu organizasyonla anneleri, engelli çocuklarıyla birlikte eğlenme fırsatı buldular. Onların yüzlerinin güldüğünü görmek, kahkahalarını duymak ayrı bir keyifti. Bir genç kızımız kır çiçeklerini koparıp bana getirdi. Gözlerindeki sevinci mutluluğu görünce bunun her şeye değdiğini anladım. Bundan daha güzel ne olabilirdi” dedi.
TOPLUMSAL BİRLİK
Yakutiye Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Seher Ergüney, önemli olan şeyin toplumsal birlik içerisinde çeşitli kesimlere uzanabilmek olduğunu belirterek “Bu organizasyonlar, toplumun kaynaştırılması, birbirini anlayabilmesi ve destek olabilmesi anlayışını getiriyor. Başkan Ali Korkut’a bunlar için fırsat verdiğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Saniye Eğilmez ise Yakutiye Belediyesi ve Kent Konseyi’nin kadirşinaslık gösterdiğini ifade ederek “Zihinsel özürlü gençleri çocukları olan anneler herkes gibi hafta sonlarını dışarıda geçiremeyebiliyor. Onlar yıl boyunca çocuklarıyla ilgileniyorlar. 20 yaşında da olsa bir çocuk gibi ilgi gerekiyor. Belediye Başkanımız Ali Korkut’a ilgisinden dolayı bu anneler adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Zihinsel özürlü gençler Belediye Başkanı Ali Korkut ile hatıra fotoğrafı da çektirdiler. 24 yaşındaki Serhat Yener ise Ali Korkut’tan kendileri için spor salonu yapılmasını istedi. Spor yaparak zayıflamak istediklerini ifade eden Serhat Yener, “bizler spor yapmak, zayıflamak ve zihinsel özürlüler arasında yapılan yarışmalara katılmak istiyoruz. Başkanımızdan bize spor salonu yapmasını istiyorum” dedi. Belediye Başkanı Ali Korkut, salon için ilgileneceğini söylerken, gençlere spor kıyafeti sözü verdi.

 
Büyükşehir’de örnek köy
 
Minikler hünerlerini sergiledi
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
feride 4 Haziran 2012 Pazartesi 12:56

Ne güzel olmuş,yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.Özellikle aileleri yalnız olmadıklarını bilmeleri onları çok mutlu edecektir.Herşey komşumuza olacak değil ya bizimde çocuklarımız olabilirdi.Paylaşmak herşeyin ilacı, çözümü bence...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Somali’den Şifa’ya gönül köprüsü
Kimse Yok mu Derneği aracılığıyla Erzurum'da eğitim ve öğrenimlerini ...
Polis de vatandaş da şaşırdı
Erzurum’da annesinin kıyafetlerinin giyerek caddede dolaşan genç, canlı ...
Şiddete ‘beyaz şapkalı’ tepki
Toplumda görülen şiddet olaylarının, sorunun kaynağına inerek önüne geçilebilmesi ...
 
SYDV, hayallerine kavuşturdu
Oltu İlçesi’nde 33 yaşında 3 çocuk babası Muammer Eti, sonunda muradına ...
Akdağ: ‘Annelere yazık oluyor’
Kürtajın Türkiye’de bir planlama yöntemi olmaktan mutlaka çıkarılması ...
Akalın sağlıklı beslenmeyi anlattı
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Kamp Merkezi’nde ...
 
ERATÜN’den nostalji çıkarması
Kuruluşunun 55`inci yılını kutlayan Erzurum Atatürk Üniversitesi, "Mezunlar ...
Salıya kadar güneş yok..
Erzurum’da yağışlı havanın hafta içinde etkisini sürdüreceği bildirildi.
Akdağ’dan soruşturma talimatı
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın talimatıyla BEAH’ta yaşanan, 115 ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva