ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
17 Mayıs 2012 Perşembe - 00:43

Engellilere ‘Ak Yaklaşım’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Özel eğitim sınıflarında eğitim gören engelli yavrularımızın sayısı 2002'de 7 bin kişiyken bugün 19 bin kişiye ulaştık" dedi.

Engellilere ‘Ak Yaklaşım’

AHMET TOPAL (İHA) – Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Özel eğitim sınıflarında eğitim gören engelli yavrularımızın sayısı 2002'de 7 bin kişiyken bugün 19 bin kişiye ulaştık" dedi.
AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında hayatlarını kaybeden milletvekilleri Mustafa Cenap ve Eyüp Cenap Gürpınar'a Allah'tan rahmet diledi. Engelliler Haftası olduğuna da değinen Başbakan Erdoğan, bu haftanın engelli vatandaşlara hayırlar getirmesini diledi. 9.5 sene içerisinde engelli vatandaşlar için tarihi nitelikte hiçbir dönemde olmadığı kadar önemli uygulamaları hayata geçirdiklerine dikkat çeken Başbakan Erdoğan, Anayasa'nın 10. maddesini değiştirerek yasal ve anayasal alt yapıyı oluşturduklarını ifade etti. Engelli vatandaşların eğitimi için son derece başarılı uygulamaları hayata geçirdiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, özel okullardaki eğitim gören öğrenci sayısının 2002 yılında 17 bin kişiyken, bugün 40 bin kişi olduğunu söyledi. "Özel eğitim sınıflarında eğitim gören engelli yavrularımızın sayısı 2002'de 7 bin kişiyken bugün 19 bin kişiye ulaştık. 2005 yılında başlattığımız engelli öğrencilerimizi okullara taşıma uygulaması devam ediyor" diyen Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:
"Engelli kardeşlerimizin anne babalarına destek olmak amacıyla her ay kendilerine 1 asgari ücret tutarında ödeme yapıyoruz. Bizden önce bu da yoktu. Şu anda 372 bin engelli ailesi bu yardımı alıyor. Özel bakım merkezlerinde de aynı şekilde 7 bin 789 kardeşimiz bu şekilde destekleniyor. Engelli istihdamını çok yoğun, kararlı ve samimi şekilde teşvik ettik, ediyoruz. Devlet memurları kanununu değiştirerek engelliler için ayrı ve merkezi sınav sistemi getirdik. 29 Nisan Pazar günü bu sınav 81 vilayetimizde gerçekleştirildi. 2002 yılında engelli kontenjanında memur çalışan engelli sayısı 5 bin 800’dü. Şu anda 21 bin kişi bu kontenjanda çalışıyor. Kamu ve özel sektörde engelli kotasında 2002’de 11 bin kişi çalışıyordu, şu geçtiğimiz 9.5 yılda bu rakam da 102 bin 744’e yükseldi. Neredeyse bire on. Sadece son 1 yılda istihdam edilen engelli sayısı 38 bin 500 kişidir. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir yavaşlama olmayacak. Hükümet olarak, AK Partili yerel yönetimler olarak da engelli kardeşlerimizi desteklemeye, onları sokakla okulla, işle buluşturmaya, onları hayatla kucaklaştırmaya devam edeceğiz. Her türlü ayrımcılığı, kesin bir şekilde reddettiğimiz gibi bedensel olara, zihinsel olarak farklı yaratılmış her bir kardeşimize karşı da ayrımcılığa müsaade etmeyecek, var olan ayrımcı yapıyı da inşallah ortadan kaldıracağız."
Başbakan Erdoğan ayrıca engelli sporcu Ayşegül Tahtakale'yi de Hırvatistan'da katıldığı atletizm şampiyonasında kazandığı gümüş madalya için tebrik etti. Erdoğan, "Ankara Saray'daki merkezimizin lisanslı sporcusu Ayşegül Tahtakale, Hırvatistan’da yapılan atletizm şampiyonasında gülle atma dalında ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı. Bu başarısıyla Ayşegül kardeşimiz Londra'daki Olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. Londra’dan da inşallah kendisinden güzel haberler beklediğimizi ifade ediyorum" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, konuşmasının sonunda ise AK Parti Ar-Ge Başkanlığı'nın düzenlediği yarışmada ödül alan gençlere ödüllerini dağıttı.

 
‘Farklıyız, Farkındayız’
 
Yine yüreğimiz dağlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum son Osmanlıyı ağırlayacak
Üç gün sürecek 3. Uluslarası Türk Dünyası Şöleni, sürprizlerle dolu. Şölenin ...
3’ncü Türk Şöleni’nde geri sayım
Türk Dünyasının kalbinin atacağı organizasyonda Erzurum Valiliği ve Atatürk ...
Camiler “engellilere göre” düzenlenecek
Türkiye’de her il ve ilçede bulunan “merkezi camiler” engelli vatandaşlara ...
 
Bingöl Yerel Basın’ı anlattı
Türk Ocakları Erzurum Şubesi’nin geleneksel Cumartesi Sohbetleri devam ...
AÖF’ten Sosyal Sorumluluk yaklaşımı
Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi sosyal sorumluluk projelerinden ...
‘Türkçe milli kimliğimiz, onurumuzdur’
735. Türk Dil Bayramı etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan özel Türkçe ...
 
Öğretir kimlik sorununu irdeledi
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail ...
Ermeniler yine iftira peşinde
Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd.Doç.Dr.Savaş ...
Açlık sınırı 1042 TL
Memur-Sen tarafından yaptırılan araştırmada, Nisan ayında 4 kişilik bir ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva