ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
16 Şubat 2010 Salı - 06:08

Engelli Ressam 3’üncü sergisini açtı

İHA/ Erzurum`da, doğuştan engelli Yusuf Aslan, sol ayağı ile çizdiği resimlerin yer aldığı kişisel sergisini Palandöken Belediyesinin desteğiyle sanatseverlerle buluşturdu.

Engelli Ressam 3’üncü sergisini açtı

Erzurum`da, doğuştan engelli Yusuf Aslan, sol ayağı ile çizdiği resimlerin yer aldığı kişisel sergisini Palandöken Belediyesinin desteğiyle sanatseverlerle buluşturdu.
Palandöken Belediyesinin kültür ve sanat faaliyetleri kapsamın da düzenlenen sergiye ilgi bir hayli fazlaydı. Ellerini kullanamadığı için sol ayağı ile resim yapan Yusuf Aslan (20), Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi`ndeki “Sol Ayağım III” isimli resim sergisinin açılışını, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer, Ak Parti İl Başkanı Murat Kılıç, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ve Ressam Yusuf Aslan ile yaptı.
SOSYAL SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRİYORUZ
Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezin’deki Resim sergisi açılışında davetlilere yönelik kısa bir konuşma yapan Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar,”Öncelikle bu etkinliği Erzurumlu sanatseverlerle paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayım. İlimizde birçok resim sergisi organizasyonu gerçekleştirildi. Ama bu serginin, içerik, nitelik ve kapsam bakımından şimdiye kadar açılan sergilerin en önemlisi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Bu Sergiyi önemli yapan; hayata küsmeyerek hep hayata pozitif bakan Yusuf Arslan’nın emeği ve göz nuruyla kanıtladığı yaşama azmi ve sevgisidir. Ressam kardeşimiz Yusuf Arslan, küçük yaşlarda geçirdiği bir hastalık yüzünden ellerini kullanamıyor. Kendisi, birbirinden derin anlamlar yüklediği tablolarını, sol ayağını kullanarak yapıyor. Biz, Yusuf’un bu gayreti için sadece ‘kabiliyetli bir ressam’ olarak görürsek haksızlık etmiş oluruz. Çünkü Yusuf, aynı zamanda yaşama azminin bir sembolü olarak karşımızda duruyor. Ona ve yanı sıra sol ayağıyla şekillendirdiği tablolara bakarak, aslında kendi dünyamızda nelerin eksik olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Yusuf gibi, engellere ve imkânsızlıklara rağmen küçük tuvaller üzerine dünyaları resmeden kabiliyetli gençlerin desteklenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Üstelik Yusuf’un aynı zamanda bir engelli oluşu, yöneticiler olarak bizlere de, ayrı bir sosyal sorumluluk yüklüyor. Palandöken Belediyesi olarak, Yusuf kardeşimizin birbirinden güzel bu eserlerinin teşhir edilmesine, biz de âcizane bir katkı sunarak, üzerimize düşen sosyal sorumluluğu yerine getirmek istedik. Böyle bir serginin açılışı, aynı zamanda sanatın engel tanımadığının da bir delilidir. Zincirlerini kırarak, hayatı sanatla yakalamayı başardığı için Yusuf’u tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.
//RESSAMA HEDİYE
Bu arada Ressam Yusuf Aslan’ın yeni resim yapması için Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, açılış konuşmaların ardından Aslan’a ressamın kullanabileceği tüm resim malzemelerin den oluşan bir set hediye ederken Yusuf Aslan’ın Resim öğretmeni Tuba Okçi’ne, Resim Öğretmen Tuba Şahin’e ve Fatma Aslana birer plaket verirken Erzurumlu İşadamı Bekir Kılıç ise Yusuf’a dizüstü bilgisayar hediye etti.
//"HAYALLERİMİ ÇİZİYORUM"
Ellerini kullanamadığı için sol ayağıyla resim yaptığını belirten Yusuf Aslan,” Ben 9 yaşından itibaren resim yapıyorum. Bugün üçüncü sergimi açtım. Daha fazla resim yaparak yeni sergiler açmak istiyorum” dedi. Genellikle soyut resimler çizdiğini ifade eden Aslan, şunları söyledi: “Şimdiye kadar bine yakın resim yaptım. Gördüğüm ya da düşlediğim şeyleri çiziyorum. Tüm engelli arkadaşlarıma sesleniyorum, engellerinden dolayı kendilerini evlerine kapatmasınlar. Yeteneklerini keşfederek hayata dört elle tutunsunlar. Yaptığım resimlerimi sanatseverlerle buluşturmamda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak tam destek veren Başkanıma da sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
//OĞLUYLA GURUR DUYUYOR
Yusuf Aslan`ın babası Abdullah Aslan ise oğlu ile gurur duyduklarını belirtti. Kan uyuşmazlığı nedeniyle Yusuf`un doğuştan engelli olduğunu söyleyen Aslan, “Yusuf ilk olarak 9 yaşında resim yaptı. Ondan sonra da resimlerini geliştirdi. Bizleri yalnız bırakmayan sosyal ve ekonomik alanda tam destek olan Palandöken Belediye Başkanımız Orhan Bulutlar’a oğlum Yusuf ve kendi adıma sonsuz şükranlarımı sunuyorum. ” dedi.
Aslan"ın 55 yağlı boya resminin yer aldığı sergide 20 yakın da kara kalem çalışması sergilendi. Sergi bir hafta boyunca gezilebileceği belirtildi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
BAŞKANI TEBRİK EDİYORUM 16 Şubat 2010 Salı 14:56

BAŞKAN AKILI ADAM KENDİSİNİ KUTLUYORUM İYİ BİR ÇALIŞMA. YUSUFA SEVĞİLERİMLE

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Şair Külebi'nin naaşı nakledilecek
NURHAN İÇMEZ (İHA) - Şair Cahit Külebi'nin naşının nakledileceği yerle ...
Erzurum yapamadı, Malatya başardı
2001 yılında DOSİAD tarafından gündeme getirilen, “Erzurum Ansiklopedisi” ...
TRT 5’den Aziziye yaklaşımı
İHA/Sunuculuğunu Prodüktör Bingöl’ün yaptığı TRT 5 Anadolu-Özel programına ...
 
Bakırcı sorunu çözülüyor
GHA/Vakıflar Bölge Müdürü Ungan, “Bakırcı Camisi, en kısa zamanda yeniden ...
Yıldızkent Gençlik Merkezi’ne kavuştu
GHA/Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldızkent’te yaptırılan ve Gençlik ...
Yoksullar için kermes açtılar
Rıdvan ÖLMEZ(CİHAN)- Kimse Yok mu Derneği Erzurum Şubesi yoksullar yararına ...
 
Tarihi eserlere peysaj yatırımı
Orhan YILDIRIM(CİHAN)- Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır, yıl ...
Taşyürek’ten Erzurum takvimi
Selim Karahan-CİHAN/Eğitimci Yazar Muzaffer Taşyürek, Erzurum'un tarihi ...
Engelli ressama sergi desteği
İHA/Palandöken Belediyesi, kültürel faaliyetler kapsamında yeni bir etkinliğe ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva