ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Mehmetçik barış ve huzurun teminatı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
Tekin ‘Orijinal Atatürk Portresi Sergisi’ni açtı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
16 Şubat 2010 Salı - 04:52

TRT 5’den Aziziye yaklaşımı

İHA/Sunuculuğunu Prodüktör Bingöl’ün yaptığı TRT 5 Anadolu-Özel programına konuk olan Aziziye Belediye Başkanı Cengiz belediye bünyesinde faaliyet gösteren termal tesislerde bir yandan hizmet standardını yükseltirken, diğer yandan yeni yatırımlar için projeler ürettiklerini söyledi.

TRT 5’den Aziziye yaklaşımı

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Türkiye’nin farklı illerinden çok sayıda yerel televizyonun canlı yayınladığı ve Erzurum’un tanıtımının yapıldığı TRT 5 Anadolu-Özel programına konuk oldu.
Sunuculuğunu TRT Erzurum Radyosu Prodüktörlerinden İsmail Bingöl’ün yaptığı programın yapımcılığını Sadık Ekinci, yönetmenliğini ise Selim Aşkın gerçekleştirdi. Palandöken’den yapılan ve yaklaşık üç saat süren programda Başkan Cengiz, belediye bünyesinde faaliyet gösteren termal tesislerle ilgili bilgiler verdi.
Erzurum’un kış turizmi ile birlikte termal turizmde de önemli potansiyel barındırdığını kaydeden Başkan Cengiz, belediye bünyesinde faaliyet gösteren termal tesislerde bir yandan hizmet standardını yükseltirken, diğer yandan yeni yatırımlar için projeler ürettiklerini söyledi.
//AZİZİYE, SAĞLIK TURİZMİNİN DE MERKEZİ OLACAK
Mevcut tesislerde hizmet kalitesinin her geçen gün yükseltildiğini ve Türkiye standartlarında hizmet üretildiğini ifade eden Başkan Cengiz, “Termal tesislerimizde 86 yataklı otel, kaplıca Türk ve fin hamamı, sauna, fizik tedavi merkezi, spor salonu ve masaj odaları bulunuyor. Sağlık Bakanlığı’ndan tesis izin belgemizi aldık ve işletme izin belgesi için tüm şartları yerine getirerek, müracaatımızı yaptık. İşletme izin belgemizi de aldığımızda reçeteli hasta kabulüne başlayacağız ve termal turizm ile birlikte sağlık turizminin de önemli merkezleri arasında yerimizi alacağız.” dedi.
//İLÇEYE 65 AİLE KABİNİ YAPILACAK
Aziziye’nin geleceğinin termal turizmle şekilleneceğini ifade eden Başkan Fatih Cengiz, bu kapsamda yeni yatırımlar gerçekleştirdiklerini ve ilçedeki mevcut kaymakamlık binasının yanında 8 dönümlük alan üzerine 65 adet aile kabini yapacaklarını vurguladı. Aile kabinlerinin termal turizm yatırımları için bir başlangıç olacağının altını çizen Başkan Cengiz, ilçede yeterli kaynağın bulunduğunu kaydederek girişimcilere çağrıda bulundu. İlçeye yatırım yapacak ve istihdama katkı sunacak her girişimcinin destekçisi olduklarını kaydeden Başkan Fatih Cengiz, “Ekip olarak, yatırımcılara kolaylığı sunmaya hazırız. İlçemizin ekonomisine katkı sunacak, iş ve aş kapısı açacak her müteşebbis bizim başımızın tacıdır.” ifadelerini kullandı.
Erzurum’un turizm çeşitliliği açısından oldukça zengin bir il olduğunun altını çizen Cengiz, farklı turizm çeşitlerinin birbirleriyle entegrasyonunu sağladıklarına vurgu yaparak, Palandöken’deki otellerle işbirliği yaptıklarını ve kış turizmi ile termal turizm arasında köprü kurulduğunu belirtti.
 / /AZİZİYE FİLMİ TÜRKİYE GÜNDEMİNDE
Programa daha sonra sürpriz konuk olarak ünlü oyuncu Levent Ülgen ve Selahattin Taşdöğen de katıldılar. Başkan Cengiz ile birlikte programa katılan Ülgen ve Taşdöğen Erzurum’da çekimi yapılacak “Aziziye” filmi hakkında bilgi verdiler. Erzurum’un Narman ilçesinden olan ve çocukluğu Erzurum’da geçen Selahattin Taşdöğen, filmin mekanlarını belirlemek için, yapımcı Selahattin Kat, Yönetmen Avni Kütükoğlu ile filmde rol alması planlanan bazı oyuncularla Erzurum’da bulunduklarını ve mekan belirleme çalışmalarında son aşamaya geldiklerini kaydetti. Mart ayının sonuna doğru çekimlerin başlayacağını kaydeden Taşdöğen, Erzurum tarihine ışık tutacak filmin, 29 Ekim’de vizyona gireceğini ve şehrin tanıtımına önemli katkı sunacağını kaydetti.
Ünlü oyuncu Leven Ülgen ise, ilkokuldayken bir yıl Gazi Ahmet Muhtarpaşa İlköğretim Okulu’nda okuduğu için Erzurum’un hayatında farklı bir yer edindiğini belirtti. Palandöken’e hayran kaldığını belirten Levent Ülgen, Aziziye filminde rol almaktan mutlu olacağını ve sanat hayatının en anlamlı filmlerinden birinde oynayacağını sözlerine ekledi.
 
//SOSYAL SORUMLULUK
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz de, belediye olarak şehrin tanıtımı noktasında da sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerine vurgu yaparak, “İlçemize ismini veren ve asker halk bütünleşmesinin destanı olarak da tarihin altın sayfalarında yerini alan Aziziye müdafaası, Erzurum tarihinin en önemli dönüm noktalarından biridir. Böyle bir destanın film olarak sinemaya uyarlanması hem tarihi açıdan, hem de şehrimizin tanıtımı açısından oldukça önemlidir. Hemşehrimiz yapımcı Sebahattin Kat, bu proje için çalışmalara başladı ve bütçesini hazırladı. Biz de termal tesisler de ekibi ağırlayarak desteğimizi sunuyoruz. İnşallah hem Erzurum, hem de ilçemiz adına çok önemli bir tanıtım olur.” ifadelerini kullandı.
Başkan Cengiz’in ardından yeniden mikrofonu alan sanatçı Selahattin Taşdöğen, Aziziye Belediyesi Termal Tesisleri’ne hayran kaldıklarını ifade ederek, hizmet standardı son derece yüksek ve kaliteli bir tesisle karşılaştıklarını belirtti.
//PROGRAMA KATILANLAR
Programa ayrıca Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mevlüt Coşkun, Atatürk Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Ticaret Borsası Başkanı Hakkı Hınıslıoğlu, Erzurum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel, Palan Otel Genel Müdürü Leyla Mutlutürk ve Dedeman Ski Lodge Müdürü Mehmet Nuri Avşarer katıldı. Öte yandan TRT Erzurum Radyosu Türk Halk Müziği ses sanatçısı Didem Dilara Duman ve aşıklar Sıtkı Eminoğlu ile İsrafil Taştan da seslendirdikleri eserlerle programa renk kattılar.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hasan yılmaz 30 Eylül 2010 Perşembe 00:49

trt 5 anadolu trt nın yuz akı oluyor özellikle utku demiröz ün sundugu festivaller diyarı anadolu trt 5 anadolu da süper begeni ile izledigim bir program anadolu yu abartısız izliyorsunuz tam ve gercek bır anadolu utku demiröz ve trt 5 anadoluyu ve trt genel mudurunu kutlarım

Yorumu oyla      6      4  
Kolay gelsin 16 Şubat 2010 Salı 15:58

yav bu filim nasıl bir filim olacak savaşmı aşkmı belgeselmi.... filim yapımcıları figüranları bari Erzurum çocuklarından seçinde bi kaç kuruş şehire getirisi olsun. Erzurumu seçtiği için Yapımcıya, oyunculara yönetmene Teşekkür ederiz... Kolay gelsin...

Yorumu oyla      6      4  
MURAT 16 Şubat 2010 Salı 14:06

TRT 5' bende izledim.Böyle bir proğramı Erzurumda düzenleyenlere teşekkürü bir borç. bilirim. Yorumları okuyorumda hep olumsuz bakılmış, birde hep kısa kaçamak yorumlar.Arkadaşlar bizleri niye böyle herşeye olumsuz olarak bakıyoruz.Birazda gerçekçi bakalım. Tüm iktidarları bizler seçmiyormuyuz. Hem seçiyor sonrada eleştiri getiriyoruz. Erzurum sahipsiz değil bizler sahipsiz hissedip, sorunlarımızı hep arka plana atıyoruz.Arkadaşlar takipçi olalım.Bu şehir ve bu şehirin insanlarından ATATÜRK ilham alarak Kurtuluş savaşını başlatmıştır.Bu proğrama katılan tüm katılımcıların yapacaklarına inanıyor ve kendilerine Allat'da yardım diliyorum. S A Y G I L A R

Yorumu oyla      6      4  
Ahmet mehmet 16 Şubat 2010 Salı 11:15

Laf laf laf. Hepsi de boş.

Yorumu oyla      6      4  
iffet karacan 16 Şubat 2010 Salı 11:14

Bu konuşmayla kaç işsizin derdine çare olmuş.

Yorumu oyla      6      4  
recepistan 16 Şubat 2010 Salı 11:14

Ya bunlar hep hikaye. Erzurumun içinde olduğu hal ortada.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakırcı sorunu çözülüyor
GHA/Vakıflar Bölge Müdürü Ungan, “Bakırcı Camisi, en kısa zamanda yeniden ...
Yıldızkent Gençlik Merkezi’ne kavuştu
GHA/Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldızkent’te yaptırılan ve Gençlik ...
Yoksullar için kermes açtılar
Rıdvan ÖLMEZ(CİHAN)- Kimse Yok mu Derneği Erzurum Şubesi yoksullar yararına ...
 
Tarihi eserlere peysaj yatırımı
Orhan YILDIRIM(CİHAN)- Erzurum Rölöve ve Anıtlar Müdürü Suat Bakır, yıl ...
Taşyürek’ten Erzurum takvimi
Selim Karahan-CİHAN/Eğitimci Yazar Muzaffer Taşyürek, Erzurum'un tarihi ...
Engelli ressama sergi desteği
İHA/Palandöken Belediyesi, kültürel faaliyetler kapsamında yeni bir etkinliğe ...
 
Halk oyunları İl şampiyonası tamamlandı
İHA/ Erzurum'da Milli Eğitim Bakanlığı Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik ...
Bakırcı’nın restorasyon talihsizliği
GHA/Yakutiye ilçesine bağlı Bakırcı Mahallesi’ndeki tarihi Bakırcı Camii’nin ...
Dadaşlar Manisa’da buluştu
GHA/Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Erzurum Kültür ve Dayanışma Derneği ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva