ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>TÜRKİYE
19 Ekim 2023 Perşembe - 05:57

Emine Erdoğan’dan tarihi çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetini artıran saldırılarına tepki göstererek, tüm insanlığa çağrıda bulundu.

Emine Erdoğan’dan tarihi çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik şiddetini artıran saldırılarına tepki göstererek, tüm insanlığa çağrıda bulundu. Türkiye'nin her zaman zalimin karşısında duran, barıştan yana bir tutum içinde olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, uluslararası toplumu somut adımlar atmaya davet etti.
İsrail'in dün Gazze'de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi'ni hedef aldığı bombalı saldırıda çoğu çocuk, kadın ve sivil olmak üzere en az 500 kişi yaşamını yitirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Gazze'de yaşanan katliam için tüm insanlığa çağrıda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Emine Erdoğan, Türkiye'nin mazlumlara desteğinin her zaman süreceğine vurgu yaparak, “Gazze'de ölen sadece masum siviller, sadece masum kadınlar ve çocuklar değil, Gazze'de bütün bir insanlığın vicdanı ve merhameti ölüyor” dedi.
2009'da İstanbul'da lider eşleri ile ‘Filistin'de Barış için Kadınlar Toplantısı'nda bir araya gelerek hayattan koparılan masumlar için dünyaya çağrıda bulunduklarını hatırlatan Emine Erdoğan, “O günlerde de Gazze'de keder ve gözyaşı hakimdi, acılar içinde büyük bir insanlık dramına şahitlik ediyorduk. Türkiye olarak zalimin karşısında durup dünyaya ‘barış' diye haykırıyorduk, yine aynı yerdeyiz. Bu zulmü seyreden insanlığa sesleniyorum; Gazze'de uçurtmalar uçmalı, bombalar değil. Çocuk sesleri yükselmeli, acı çığlıklar değil. Gökyüzünü bulutlar kaplamalı, dumanlar değil” ifadelerini kullandı.
Emine Erdoğan, Türkiye'nin mazlum ve masumlara ses olduğunu, bu çerçevede Gazze halkına yardım elini uzatmaya devam edeceğini aktararak, “Uluslararası toplumu somut adımlar atmaya davet ediyor, daha fazla kan dökülmemesini umut ediyorum” dedi.
Emine Erdoğan'ın ‘Filistin' için yaptığı çalışmalar
Yıllardır Filistinlilerin haklı mücadelesine desteğini her platformda dile getirmeye çalışan Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 2005 yılında Kudüs'e bir ziyaret gerçekleştirmiş, 10 Ocak 2009'da Filistin Zirvesi'ne ev sahipliği yapmıştı. Aynı yıl Filistinli çocuklar için dünyaya çağrıda bulunan Emine Erdoğan, geçtiğimiz yıllarda ise Filistin direnişinin sembol isimleriyle ve Filistinli iş kadınlarıyla buluşmuştu. Filistin'de İsrail askerlerine kafa tutarak dünya gündemine oturan ‘cesur kız Ahed Tamimi' ile de bir araya gelen Emine Erdoğan, 2021 yılında ‘Kudüs'ün Meryemleri Sönmeyen Kandillerdir' konferansına katılıp, Filistinli çocukların sorunlarına değinerek, şunları söylemişti:
“İnsanlık, çocuklara çevrilmiş namluların fotoğraf karelerini kendine nasıl açıklayabilir? Bazı çocukların bir evden ya da doğumhaneden ziyade savaşta doğduğunun farkında mıyız? İnanıyorum ki çocukların şehit düştüğü bir dünyada cehennem ateşini çok uzakta aramaya gerek yok. Bu çocuklar, başlarını kaldırdıklarında uçan balonları değil, gökten yağan bombaları görüyorlar. Üzeri silah dolu bir İsrail askerinin karşısında küçücük yumruğunu kaldırmak zorunda kalan kız çocukları, hepimizin kalbini paramparça ediyor. Çocukların sesi en çok kahkahalara yakışır kardeşlerim, çığlıklara ve feryatlara değil. Onların gülmesini, parklarda oynamasını sağlamak boynumuzun borcudur.”
Emine Erdoğan, bu cümleleri sarf ederken gözyaşlarını tutamamıştı.
Filistin Gençlik Orkestrası'nı Türkiye'ye davet etmişti
Emine Erdoğan, İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları sırasında Mescid-i Aksa'yı savunurken başörtüsünden sürüklenerek gözaltına alınan ve bu sırada gülümsediği görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasıyla direnişin sembollerinden biri haline gelen Filistinli sanatçı Mariam Afifi ile telefonda görüşerek desteklerini sunmuştu. Görüşmenin ardından Afifi'nin de üyesi olduğu Filistin Gençlik Orkestrası'nı Türkiye'ye davet eden Emine Erdoğan, orkestranın verdiği ‘Barış' konseri sonrası yaptığı konuşmada önemli mesajlar vermişti.

 
Putin: 'Gazze'deki hastane saldırısı bir felaket'
 
Erbaş: 'Müslümanlar daha duyarlı olmalı'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'Filistin' diplomasisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail-Filistin arasındaki çatışmaların ...
Erdoğan: ‘Lanetliyorum’
Erdoğan, ‘İnsanlığa karşı suç teşkil eden ve Gazze halkına yönelik soykırım ...
Türkiye’de 3 günlük millî yas
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Filistin'de ...
 
'İnsanlığı harekete geçmeye davet ediyorum'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ...
Erbaş: 'İslam dünyasına büyük sorumluluklar düşüyor'
Erbaş, "Başta Filistin olmak üzere ümmet coğrafyamızın bir an önce barış ...
Erdoğan’dan ‘Gıda israfına son verelim’ çağrısı
Erdoğan, 2023 Dünya Gıda Günü programına video mesaj gönderdi
 
 Yılmaz: 'Müsaade etmeyeceğiz'
Yılmaz, Türkiye'ye terör örgütleri üzerinden diz çökertme teşebbüsünü ...
Kurtulmuş P20’de Gazze gündemini paylaştı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail-Filistin çatışmasının ardından yapılan ...
‘Zalimleri kahru perişan eyle Ya Rabbi’
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’da düzenlenen “Büyük ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva