ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Yeşilay bisiklet turu etkinliği yoğun ilgi buldu
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Trendyol 1. Lig: Eyüpspor: 0 - Göztepe: 3
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Ardahan yolunda feci kaza: 1 ölü, 13 yaralı
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Türkiye Arıcılık Haritası güncellendi
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
Şehit Yüzbaşı Faik Bey'e vefa
HABERLER>EKONOMİ
13 Temmuz 2011 Çarşamba - 00:03

Ekonomi’de AZUTİB açılımı

Doğu Anadolu’ya yatırımcı çekmek için geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Anadolu’nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması’nın ikincisini yapmaya hazırlandıklarını belirten KUDAKA Genel Sekreteri Altan, bu tip toplantıların sürekli olması halinde yeni yatırımcıların bölgeye daha fazla geleceğini belirtti.

Ekonomi’de AZUTİB açılımı

ERZURUM GAZETESİ
Doğu Anadolu’ya yatırımcı çekmek için geçtiğimiz yıl başlatılan ‘Anadolu’nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması’nın ikincisini yapmaya hazırlandıklarını belirten Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, bu tip toplantıların sürekli olması halinde yeni yatırımcıların bölgeye daha fazla geleceğini belirtti.
ALTAN BİLGİ VERDİ
15 - 17 Temmuz günleri arasında gerçekleştirilen Anadolu’nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması - 2 (AZUTİB-2) toplantısı öncesi bir basın toplantısı yapan KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, 3 gün sürecek toplantının KUDAKA, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Türk Hava Yolları’nın işbirliğiyle gerçekleştirileceğini söyledi.
Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen AZUTİB – 1’e katılan işadamlarının TUSKON tarafından belirlendiğini, bundan dolayı da fazla bir verim alınamadığını ifade eden KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Altan, bu yılki toplantı için farklı bir değerlendime yöntemi uygulandığını kaydetti. Erzurum’a gelecek 17 ülkeden 63 işadamı için 40 proje hazırlandığını anımsatan Dr. Altan, 2011 Kış Oyunları’yla bölgenin parlayan yıldızı olan kentin, yeni yatırımlarla daha da büyüyeceğini dile getirdi. Toplantıya katılacak en kalabalık grup olan İranlılar’la resmi protokoller imzalanacağını vurgulayan Dr. Altan, doğudaki komşu ülkelerle artırılacak ekonomik ilişkilerin bölgenin kalkınmasına da olumlu katkı yapacağını aktardı.
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), Anadolu'nun Zirvesinde Uluslararası Tanıtım ve İşbirliği Buluşması (AZUTİB) toplantılarının ikincisini, 15-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirecek.
Altan, AZUTİB'e, İstanbul başta olmak üzere ülke genelinden 200 yerli iş adamının katılacağına işaret etti. Programın, Palan Otel'de gerçekleştirileceğini belirten Altan, bölge yatırımcılarından toplantıya hazırlıklı gelmelerini istedi.
Yerli ve yabancı yatırımcıların Erzurum, Erzincan ve Bayburt'taki yatırım alanlarını yerinde inceleyeceklerine işaret eden Dr. Altan, "Bu yıl daha profesyonel bir yaklaşımla yerli ve yabancı konuklarımıza yatırım alanlarını tanıtıp, iş adamlarının ikili görüşmeler yapmasını sağlayacağız. " dedi.
AĞIRLIK İRAN'IN
Erzurum'a gelecek iş adamları yanında, 4 ülkeden 42 resmi katılımcının da davet edildiğini ifade eden KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan, 32 kişilik ekiple İran'ın en kalabalık katılımcı grubunu oluşturduğunu anlattı. Altan; AZUTİB'e Nahçıvan, Pakistan, Umman, Kırgızistan, Suriye, Özbekistan, İran, Kazakistan, Gürcistan, Makedonya, Tacikistan, Ukrayna, Kosova ve Sudanlı iş adamlarının katılacağını belirtti. Özellikle, İran heyetinin kalabalık olmasında son zamanlarda Erzurum ve Tebriz şehirleri arasındaki ekonomik ve sosyal ilişkilerdeki gelişmenin etkili olduğuna değinen Dr. Altan, "Erzurum ve Tebriz'in kardeş şehir olması İran'la ticari ilişkilerimize olumlu yansıdı. Erzurum'da İranlı iş adamları için ticari irtibat komitesi kurulucak. Valilerin katılımıyla koordinasyon toplantıları gerçekleştirilecek. " dedi.
"YERLİ İŞADAMLARI RANDEVU ALSIN"
Üç gün boyunca sürecek olan, AZUTİB'e katılacak bölgedeki iş adamlarının ve konuk iş adamlarıyla ikili görüşmeler öncesinde randevu alarak, yatırım görüşmelerinde bulunabileceklerine de dikkat çeken Dr. Altan, şöyle dedi: "Resmi web sitemiz azutib. org. tr üzerinden iş adamlarımız ilgilendikleri ülke ve firmalarla ilgili randevu talebinde bulunabilirler. Bu amaçla 53 tane Rusça, İngilizce, Arapça ve Farsça mütercim aldık. Amacımız, iş adamlarımızın bu toplantıyı değerlendirmesi, karlı ortaklıklar ve güçlü ortaklıklar kurup dünyaya açılmalarıdır. "

 
‘Kimsesizlerin kimsesiyiz’
 
‘Yerel Medya güçlendirilmeli’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Önce halk inanmalı'
Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Dr. Bengi, Avrupa ...
Erzurum'a TOBB çıkarması
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ...
SYDV çiftçileri sevindirdi
Oltu ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca (SYDV) Karaman ...
 
Havalimanı ekonomiye hareketlilik getirdi
Erzurum Hava Limanı’nda, tatil yoğunluğu yaşanıyor. Yaz tatilini geçirmek ...
Ayvalı organik tarımda marka
Oltu ilçesine bağlı Ayvalı köyünde 2. Geleneksel Organik Sebze ve Meyve ...
AZUTİB-2’yi Akdağ açacak
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nca (KUDAKA) bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek ...
 
İran Türk yatırımcılardan vergi almayacak
İran'a yatırım yapacak olan Türk tüccarlardan 15 yıl boyunca vergi alınmayacağı ...
Organik Tarımcılar örgütleniyor
Organik tarımın popüler olmaya başladığı Erzurum’da, organik gıda üreticilerine ...
Vergi denetimi tek çatı altında toplandı
Maliye Bakanlığı vergi denetim birimlerini tek çatı altında topladı.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Şarkışla
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Güvenin Verilmeyeni
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva