ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Kutlu: ‘İnanılmaz bir oyuncu grubumuz var’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Ziya Akçeken: ‘Kazanmak için gelmiştik’
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Göztepe, Süper Lig'e yükseldi
Kene can aldı
Kene can aldı
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
Son sözü Kaptan Yumlu söyledi: 2 -1
HABERLER>EKONOMİ
5 Şubat 2013 Salı - 00:12

‘Ekmek İsrafına Hayır…!’

Palandöken Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, “Ekmek İsrafını Önleme” kampanyası kapsamında hazırlanan brifing, Kaymakam Şenol Esmer başkanlığında düzenlenen Kaymakamlık Eşgüdüm toplantısında sunuldu.

‘Ekmek İsrafına Hayır…!’

ERZURUM (İHA) - Palandöken Kaymakamlığı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, “Ekmek İsrafını Önleme” kampanyası kapsamında hazırlanan brifing, Kaymakam Şenol Esmer başkanlığında düzenlenen Kaymakamlık Eşgüdüm toplantısında sunuldu.
Toprak Mahsulleri Ofisi tarafından yürütülen kampanya ile ilgili olarak Toprak Mahsulleri Ofisi Erzurum Şube Müdürü Necati Temir, Palandöken Kaymakamı Şenol Esmer’i Cuma günü makamında ziyaret ederek, başlattıkları kampanya hakkında bilgi verdi ve çalışmalar için destek talebinde bulundu. Kaymakam Şenol Esmer’de konunun öneminin farkında olduklarını ve gereken desteği, kaymakamlık olarak vereceklerini ifade etti.
FARKINDALIK OLUŞTURULACAK
“Ekmek İsrafının Önlenmesi” kampanyası, Türkiye’de günlük 6 milyon ekmek israf edildiğini ortaya çıkaran çalışmaları, kamuoyunun dikkatine sunmayı ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.
Ekmek israfı Türkiye genelinde günlük 6 milyon adet. 3 milyon adedi fırınlarda, 2,3 milyon adedi hanelerde, 600 bin adedi ise kurumlarda çöpe atılan ekmeğin yıllık ortalama israfı ise 2,1 milyar adet ekmek ve 1,5 milyar TL. “Ekmeğini ve Emeğini Koru” sloganı ile yürütülen kampanya kapsamında, Palandöken Kaymakamlığı da kamuoyunun bilinçlendirilmesi çalışmalarına öncelik verdi. Yapılan toplantıda ilçe birim müdürlerini, konunun öneminin toplumun bütün kesimlerinde anlaşılmasına katkıda bulunmak için görevlendiren Kaymakam Esmer, okullardan camilere, kamu kurum ve kuruluşlarından askeriye ve emniyete kadar tüm kesimlerin, bu israfın önüne geçmek hususunda çalışmalara katılması gerektiğinin altını çizdi.
KAYMAKAMLIK KAMPANYAYA ÖNCÜ OLACAK
Kaymakamlığa bağlı bütün birimler, konu ile ilgili olarak yapacakları çalışmaları İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinesinde yürütecek ve oluşturacakları raporlarla, kat edilen mesafeyi sayısal verilerle ortaya koyacaklar.
Kaymakam Esmer, Başbakanımızın da ekmek israfının önüne geçilmesi ve beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği tüketilmesi yolundaki çağrısının, kamuoyu üzerinde etkili olduğunu ve bu konuya dikkat çektiğini belirtti.
“Yıllık israf tutarlarına bakıldığında, bu para ile onlarca okul, hastane, konut, yol, köprü yapılabilecekken ve en önemlisi dünyada milyonlarca insan aç uyurken, her bakımdan büyük olanaklara sahip ülkemizde, kaynakların ve emeğin bu şekilde çöpe atılması, hiç kuşkusuz kabul edilebilecek bir durum değildir” şeklinde sözlerine devam eden Kaymakam Esmer, Palandöken Kaymakamlığı olarak bu konuda sonuç alacakları çalışmalar yapacaklarını kaydetti.
 

 
Kanser illeti panelle ele alındı
 
Palandöken tatilcilerin 2’inci adresi
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
yoncalik, 6 Şubat 2013 Çarşamba 12:11

Sözüm ona devlet kurumu, Ekmek israfina hayir diyor, bol duygu..!! peki bu israfin önüne nasil gecilecek ? Bi cümle bile yok !!!

Yorumu oyla      6      5  
6 Şubat 2013 Çarşamba 12:07

Ekmek kutsaldir, nimettir tarzi ifadeleri yillardir ailemizden, etrafimizdan sagdan soldan duyduk, okuduk,konustuk lakin durum ortada. Duygusalligi bi kenara birakarak olayi biraz bilimsellige dökelim. Tabiki en iyisi iytiyac olacak kadar ekmek üretip, ziyan olmayacak sekilde hepsini tüketmek. Fakat konumuz bu degil. 1-) camin dogaya karisma yili: 1 milyon yil. 2-) Deri ayakkabi: 25-40 yil. 3-) Gazete kagidi: 25-50 yil. 4-)Plastik posetler: 15-1000 yil. 5-)Sigara: 1-12 yil 6-)Ekmek: ~1 YIL. Bu durumda ekmegi cöpe atmak "doga dengesi" bakimindan digerlerinden daha kötü degil. Eger atik ekmegi vereceginiz kus-tavuk vb. yoksa, sirf yazik deyip, yiyerek sagliginizi bozmayin, islatarak CÖPE ATIN ! Ama diger cam-plastik-teneke gibi cöpler kesinlikle "geri dönüsüm" noktalari yapilip tekrar kullanilmali, normal cöpe ATILMAMALI !! Yillardir ayni masal, ekmek nimettir falan filan, iyide nimet olmayan ne varki..Ha dogrudur Cami, kagidi yiyemezsin..Ama bu demek oluyorki sen daha cok tembelsin.

Yorumu oyla      7      4  
Şahan Taşpınar 6 Şubat 2013 Çarşamba 00:08

Bu çalışmayı başlatan başta Sayın Başbakanımıza, onun taşradaki temsilcilerine teşekkür eder saygı ve hürmetlerimi sunarım.

Yorumu oyla      6      4  
SORU:HASBİ KÖROĞLU 5 Şubat 2013 Salı 13:10

SAYIN MDÜÜR OFİSTEKİ MALZEMELRİN EN KADARI YERLİ VE NE KADARI İTHAL AÇIKLARMISINIZ? İTHALAT AYNI ZAMAN DA PARA İSRAFI DEĞİLMİ?AÇIKLAMAYI YİNE BURDAN YAPMANIZI İSTİYORUM.

Yorumu oyla      7      5  
Yavuz Kırmızıgöz 5 Şubat 2013 Salı 08:25

Toprak Mahsulleri Ofisinin öncülük etmiş olduğu mükemmel bir toplumsal proje...

Yorumu oyla      8      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ticarette ‘2012 Erzurum’ Gerçeği
Erzurum’da 2012 yılında 123,7 milyon dolar tutarında dış ticaret gerçekleştirildiği ...
2013’e iyi başladık
Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) ocak 2013 ihracat rakamlarını açıkladı.
Karaçoban’da KUDAKA istişaresi
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA ) 2014-2023 yılı için Bölgesel ...
 
TOBB şirket verileri açıklandı
TOBB 2012 yılı birikimli şirket verilerini açıkladı. 2012 yılında Erzurum’da ...
Matbaacılardan teşvik önerisi
Matbaa-Kırtasiye ve Tabelacılar Esnaf Odası Başkanı Hikmet Karaca, 5084 ...
DAP’ta Tarım Zirvesi
DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı “Doğu Anadolu Bölgesi Hayvancılık Çalıştayı” düzenliyor.
 
Tarım’da Başkent desteği
Türkiye Tarım ve Gıda Konfederasyonu, Erzurum'a temsilcilik kurarken, ...
‘Ticaret Erzurum’un önceliği’
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkan adayı Mustafa Güvenli MÜSİAD’ta ...
Atasever iddiaları cevaplandırdı
Atasever, “Et ve Balık Kurumu'nun canlı büyük baş hayvan alımlarını stok ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva